Jak chránit děti před jarním sluncem a kam o víkendu

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
31. bře'16

Počasí nám ukazuje svou lepší tvář a jaro se jeví být opravdové. Nejen v kalendáři. Tento víkend se můžete těšit na příjemné teploty i hodně slunce. Pozor, aby se jarní procházka neskončila nepříjemnými spáleninami. Přinášíme vám tipy jak chránit děti před jarním sluncem, ale také kam s nimi o víkendu.

Ako chrániť deti pred slnkom

V zimních měsících se většina kůže skrývala pod kabáty, čepicemi a rukavicemi. To neplatí pro jaro. Nejen děti, ale i vy si musíte dávat větší pozor na sluneční paprsky. I když se to nezdá, jarní slunce je dostatečně silné na to, aby spálilo citlivou dětskou pokožku nebo vyvolalo alergickou reakci.

Ochrana dětí před sluncem

Myslíte si, že máte situaci pod kontrolou? Pevně ​​věříme, že ano, ale praktických informací nikdy není dost. Věděli jste, že jen pár seriózních spálenin zvyšuje náchylnost vašich dětí na rakovinu kůže později v jejich životě? Nebo to, že každá barevná změna kůže, i obyčejné opálení, znamená její poškození? Děti nemusí být jen u bazénu nebo na letní dovolené k tomu, aby jejich kůže přijala více slunečního záření než je třeba.

Jaké jsou nejčastější problémy, na které je třeba si dát pozor?

Spálení záměrně vynecháváme, protože nám je jasné, že tento fakt velmi dobře znáte.

  1. Děti mají často problém s opruzeninami. Ty nesouvisí pouze s nošením plen, ale i těsného oblečení, ve kterém nemůže kůže dýchat. Pokud se takové místo během pohybu mechanicky tře a potí, nepříjemnosti jsou na světě. Takové místo umí být velmi bolestivé, červené, v horších případech i oteklé. Nejčastěji se s ním setkáte na vnitřních stehnech, v podpaží nebo v okolí těsných lemů oblečení. Řešením je vhodné oblékání. Nesnažte se děti vpratať do něčeho, z čeho už vyrostli. To platí i o botách. Vždy přizpůsobte jejich oblečení k aktivitě, kterou budou vykonávat. Ani vy přece nenosíte rifle na běh?
  2. Dalším problémem, se kterým se během jara setkáte, je přecitlivělost na slunce. Kůže byla během zimy dlouho zvyklá na méně slunečních paprsků, proto se může bránit červeným svědivým "ekzémem". Pokud má vaše dítě stejný problém, zvyšte ochranný faktor a regulujte jeho pobyt na slunci. Začínejte s kratšími vycházkami a postupně je prodlužujte. Pokud se problém neopakuje, máte vyhráno. Pozor, ochranný krém patří do vaší výbavy stále.
  3. Kromě přecitlivělosti na slunce existuje i alergie na slunce. Příznaky způsobují sluneční paprsky, většinou pár minut po slunění. Příznaky jsou podobné spálení kůže, ale většinou vymizí do jednoho dne. Co se o spálení říct nedá. Sluneční alergie je závažnější problém, proto byste měli vyhledat lékaře

Nejlepší způsob jak ochránit jemnou pokožku dětí, je sluneční ochrana ve formě kvalitního krému s UV faktorem, střídání pobytu na slunci a ve stínu, správně vzdušné oblečení (i jeho barva), nošení klobouků nebo kšiltovek, v případě starších dětí i slunečních brýlí.

K nezaplacení jsou dětské hračky, které je motivují k pohybu na čerstvém vzduchu a zároveň ochrání před silnými jarními paprsky. Například ve formě stínítka, které zastaví nebezpečné UV paprsky.

Tříkolka smarTrike od 10 měsíců

Trojkolka smartrike

Jak trávit jarní víkend?

Ideální venku. I přes silné slunce, neexistuje nic lepšího než unavit děti na čerstvém vzduchu. Děti se vám poděkují dobrou náladou, klidným spánkem, zdravými kostmi a chutí k jídlu. Využijte víkendovou předpověď počasí na maximum a vzhůru se na jednu z těchto aktivit:

  1. Uspořádejte piknik. Je jedno jestli to bude v zahradě, v parku nebo u jezera. Sbalte deku, hodně vody a jídla. Hlavně hodně barevného ovoce. Ideální, pokud bude vykrájeny do různých tvarů. Děti si s ním užijí spoustu zábavy.
  2. Navštivte zoo. Pěkné počasí, zvířátka, spousta atrakcí a zajímavých informací ... No může být něco lepšího? Nezapomeňte se s dětmi předem dohodnout jaké zvíře během návštěvy budete.
  3. Vydejte se na lov květin a broučků. Z květin si můžete vytvořit vlastní herbář a broučků doporučujeme jen pozorovat a učit se jak se jmenují a odkud se vzali.
  4. Najděte v parku kameny a vybarvěte jejich pomocí barev tak, aby získali kus jarní nálady.
  5. Projděte se na kole, tříkolce nebo koloběžce. Uspořádejte rodinné závody. Vítěz si vybírá oblíbenou večeři.
  6. Pokud máte dvůr, vytáhněte všechny omyvatelné hračky a hrajte se na mycí stanici. Psst! Skutečný záměr 2v1 (umyté hračky) si rodiče musí nechat pro sebe.
  7. Vezměte psa na procházku nebo lehkou turistiku. Samozřejmě spolu s dětmi.
  8. Sbalte křídy a hurá malovat chodníky. Nebo příjezdovou cestu.
  9. Schovejte pár cenností nebo sladkostí a vytvořte mapu k pokladu. Nechte děti, aby vaše hádanky rozluštili a našli co jste pro ně připravili. Pirátské klobouky nejsou podmínkou, ale potěší.
  10. Pokud jste se dost naběhali, lehněte si do trávy a hledejte tvary v oblacích.

Na závěr dne, kdy slunce začne zapadat, odměňte děti pohádkou. Po dni stráveném běháním a tvořením se jim sejde trošku večerního klidu. V kinech aktuálně najdete Kung Fu Pandu a Zootropolis.

Užijte si svůj rodinný víkend naplno a nezapomeňte nám do komentářů napsat vaše oblíbené tipy na jarní hry.