Exploze růžové: Jste připraveni vstoupit do světa Barbie?

  Kategorie: Tipy na hračky,
4 min.
28. čec'23

Chcete vidět svět růžově? Nemusíte nosit růžové brýle, stačí se na něj podívat očima panenky Barbie, která letos ovládla nejen kinosály, ale také obchodní domy a srdce všech bez ohledu na věk a pohlaví. Jaká je Barbie a proč je vzorem mnoha dětí? Nechte se spolu s námi pohltit Barbie šílenstvím a vstupte do pohádkového světa této panenky.

Margot Robbie a Ryan Gosling pobláznili celý svět. Nerozlučnou dvojici, kterou tvoří Barbie a Ken, znají už ty nejmenší děti a nezapomínají na ni ani rodiče. Barbie je sice jen jedna, ale už dávno neplatí, že je to jen blonďatá panenka s dokonalým tělem. Panenku Barbie touží mít každé dítě a u nás najdete také okouzlující doplňky Barbie, které naplní váš domov barvami a dětskou radostí.

Konec dokonalé blondýny?

Kdysi chtěli mít Barbie všichni proto, že byla odrazem dokonalosti. Dnes po ní touží děti z jiného důvodu – panenka Barbie je taková, jako ony. Je nejen blond, ale také brunetka, zrzavá, s rovnými i kadeřavými vlasy. Má různé odstíny pleti, odlišnou stavbu těla a americký výrobce Mattel se nebál představit i panenky s různým handicapem. Díky panence s Downovým syndromem nebo Barbie na vozíčku dal dětem naději na krásnější zítřky. A co tak panenka lékařka? Nebo Barbie astronautka, veterinářka, květinářka a vědkyně? S Barbie si mohou děti nejen hrát, ale zároveň plnit své sny.

Bábiky Barbie

Věděli jste, že…

  • Barbie se narodila 9. března 1959? Tehdy ji poprvé představili na největším západním veletrhu hraček American International Toy Fair.
  • celé jméno Barbie je Barbara Millicent Roberts?
  • táta Barbie se jmenuje George a její máma Margaret?
  • Barbie má tři sestry? Skipper je nejstarší, za ní následuje Stacie, poté samotná Barbie a nejmladší se jmenuje Chelsea.
  • nejlepší kamarádky Barbie jsou Niky, Tereza a Summer?
  • firma Mattel vyrábí panenku ve 35 tónech pleti? Kromě toho jsou na trhu panenky Barbie s 97 různými účesy a 9 typy postavy.

Proč je hra s panenkou důležitá?

Doktorka Sarah Gerson z univerzity v Cardiffu si spolu se svým týmem posvítila na to, jaké benefity přináší dětem hra s panenkami. Výzkum, kterého se zúčastnily děti ve věku od 4 do 8 let ukázal, že děti si během hry s panenkami procvičují sociální dovednosti, které mohou využít při interakci s lidmi v reálném světě. Kromě toho se během hry s panenkou aktivuje centrum mozku zodpovědné za rozvoj empatie, a to i tehdy, když jde o sólo hru, a ne hru ve dvou či ve skupině.

Hra s panenkou děti podněcuje k tomu, aby mluvily o svých pocitech, myšlenkách a zároveň poslouchaly ostatní. Toto vše má dlouhodobý pozitivní vliv na sociální vztahy dětí a podporuje také jejich rozvoj na emocionální úrovni. Díky budování empatie se z dětí stanou lepší přátelé, rodiče, spolupracovníci i lídři. Naučí se řešit konflikty, budují si odolnost vůči nepříznivému chování ostatních a snadněji zvládnou i jiné životní krize. Hra s panenkou není jen hra. Je to rozvoj osobnosti na mnoha úrovních a zábava je pouze bonus.

Barbie dům i u vás doma

Exploze růžové. I tak by se dalo nazvat království panenky Barbie. Růžový Barbie dům vypadá ve filmu jako domeček pro panenku v životní velikosti a je pouze důkazem toho, že růžové není nikdy dost. Růžový je dokonce i písek na pláži v království zvaném Barbie Land. Chcete i vy potěšit své děti a vyčarovat jim doma pohádkové prostředí inspirované panenkou Barbie? Máme pro vás krásné Barbie doplňky, se kterými to zvládnete levou zadní.

Barbie puzzle

Léto v Barbie Landu

Děti čeká už „pouze“ druhá polovina prázdnin, ale právě ta může být nezapomenutelná. Sbalte děti k vodě ve stylu Barbie a dopřejte jim zážitek jako z filmu. U nás naleznete nafukovací kruh, dětský bazének, lehátko, a dokonce i nafukovací člun s motivem panenky Barbie. Po zábavě ve vodě si děti odpočinou na pláži v Barbie stanu, který jim poskytne potřebný stín. Relax však nebude trvat dlouho, Barbie se přece nerada nudí!

Oddech vystřídá zábava v podobě plážových aktivit a na řadu přijdou i Barbie hry. Plážový tenis je mnohem zábavnější v Barbie stylu a chytat vlny na pěnové desce na plavání bude opravdu vzrušující. Potřebujete dětem vymyslet program na deštivé letní dny? Puzzle s obrázkem Barbie prověří jejich logické myšlení a posvítí si na dětskou trpělivost a koncentraci. S Barbie se děti nikdy nebudou nudit a naše hračky s tímto populárním motivem jsou toho důkazem.