Doudou et Compagnie: Plyšové hračky vytvořené z lásky k těm nejmenším

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
26. dub'24

Vzpomínky na dětství jsou ukryty v jedinečných zážitcích, ale také v prvních hračkách, které si děti zapamatují po celý zbytek života. Přesně takové hračky vloží do rukou těch nejmenších francouzská značka Doudou et Compagnie, která již několik desetiletí přináší na trh hebká plyšová zvířátka. Vstupte se námi do něžného světa Doudou et Compagnie i vy.

Když se v roce 1999 Alain Joly rozhodl spojit síly s přítelem a vytvořit značku Doudou et Compagnie, zřejmě nevěděl, že právě začal revoluci. Prvotní myšlenku přetavil do první plyšové hračky, která vstoupila na trh s příchodem nového tisíciletí. Měkoučké plyšové hračky, které si do rodného listu mohou psát jako místo narození francouzskou oblast Val d'Oise, mají v DNA hluboce ukotvenou kreativitu a inovaci. Podívejte se s námi na to, jak se začal psát jejich příběh.

Narození prvního plyšového mazlíčka

Den, kdy Zora, dobrá víla, stylistka značky a máma týmu, přišila na zavinovačku svého novorozence malou plyšovou zaječí hlavičku, navždy změnil svět plyšových hraček. Zakladatel Alain Joly si nejprve pomyslel, že došlo k výrobní chybě, ale opak byl pravdou. Takto totiž spatřil světlo světa první plyšový mazlíček, který se od tohoto momentu stal neodmyslitelnou součástí dětství milionů dětí po celém světě.

O dva roky později, v roce 2002, se značka Doudou® spojila s oblíbenou značkou Histoire d'Ours, jejíž kořeny sahají do roku 1985. Tato nadčasová, ale zároveň tradiční značka nabízí až dosud výjimečnou rozmanitost tradičních plyšových medvídků a neobvyklých pohádkových zvířátek, která promění každodenní život dětí na kouzelnou krajinu.

Od zrodu ikonického mazlíčka se rodinka hraček Doudou et Compagnie pořádně rozrostla. Přibyly do ní plyšové loutky na loutkové divadlo, které ještě více upevňují pouto mezi rodičem a miminkem. S příchodem nových kreativních talentů se v roce 2004 staly součástí plyšové rodinky také vícevrství mazlíčci z kolekce Doudou Collector.

Roky přibývaly, ale hračkám z dílny Doudou et Compagnie věk na kráse a kvalitě neubíral. Důkazem jsou i rozkošný plyšový zajíček vytvoření v roce 2020 při příležitosti 20. výročí založení značky. Zajíčci s huňatými ocásky se pyšní svěžími a příjemnými materiály, zdobí je sametové a saténové stužky, ale pozornost dětí i dospělých si získají hlavně bambulkové ocásky – tak typické pro zajíčky, že?

Plyšové hračky Doudou et Compagnie

Kvalita na prvním místě

Každá hračka narozená v dílně značky Doudou et Compagnie představuje dokonalou kombinaci kouzelných ingrediencí. Rozkošné tvářičky, měkké materiály, stužky, lupínky, nášivky a různé další detaily vytvářejí z každé hračky Doudou et Compagnie jedinečný plyšový klenot, který už jen stačí vložit do náruče miminka. Hračky Doudou® totiž provázejí děti na cestě životem již od prvních chvil, proto se museli tvůrci postarat o prvotřídní kvalitu, na kterou se můžete jako rodiče vždy spolehnout.

Plyšové hračky Doudou et Compagnie budou vystavovány všem možným i nemožným situacím, proto musí být odolné a 100% bezpečné. Šance, že plyšový medvídek, plyšový zajíc nebo jiné plyšové zvířátko vašeho drobečka ani jednou neskončí na zemi, v misce s polévkou nebo ve vaně je prakticky nulová. Děti ji budou zkoumat nejen zrakem a prsty, ale nepochybně i ústy a určitě budou testovat její odolnost vůči prvním zoubkům. Právě proto musí každý člen plyšové rodiny Doudou et Compagnie, ale také Histoire d'Ours splňovat ta nejpřísnější kritéria.

Již od kolébky

Příchod děťátka na svět je pro rodiče výjimečnou událostí, která navždy změní jejich životy. Na tento moment se usilovně připravují a dělají vše pro to, aby byly první chvíle s miminkem jedinečné, nezapomenutelné a kouzelné. O dokonalost těchto momentů se postará i plyšová hračka Doudou et Compagnie, která se již od prvního setkání s miminkem stane jeho věrným společníkem a ochráncem. V přítomnosti voňavé plyšové hračky se bude miminko probouzet a také se ukládat do říše snů.

Každé děťátko již v raném věku ocení jemnost hraček Doudou et Compagnie, které se kromě měkkého tělíčka vyrobeného z hebkého materiálu mohou pochlubit svou lehkostí. Od prvních plyšových mazlíčků děti později přejdou k větším plyšovým hračkám, ke kterým se budou moci kdykoli přitulit a nalézt v jejich blízkosti bezpečné útočiště.

Děti představují současnost i budoucnost tohoto světa, je třeba je ochraňovat, respektovat jejich práva a zaslouží si, abychom z tohoto světa vytvořili lepší místo, kde se jim bude dobře žít. Doudou et Compagnie bude vaše děťátko provázet dětstvím již od prvních chvil a v jejich každodenním životě sehrají ty nejkrásnější plyšové hračky důležitou roli.