Zimní aktivity pro děti

4 min.
10. pro'15

Zima, mráz či sníh nejsou ani nejmenším důvodem k loudáním a vysedávání doma. Odjakživa chodili maminky s dětmi iv třeskuté zimě na procházky. I dětičky ve školce chodívají na kouzelné zimní procházky, kde se vyzimia a unaví, čehož výsledkem je posílená imunita, větší apetit a lepší spánek. Připravili jsme pro vás seznam několika zimních aktivit, které posílí zdraví vašeho děťátka v chladných měsících.

Zatímco napadne sníh

Pokud máte pro své dítě kámoše, se kterým běžně chodívá ven, zima nemůže být žádnou překážkou v hrách a jasanu. Dokud nepřijde sníh, po suchých stezkách lze uspořádat závody stejně jako v létě. Ať už vytáhnete odrážedlo nebo se závodním strojem stane tříkolka, děti se zablbnout a vybijí množství energie. Zvláště vhodné jsou hračky s gumovými kolečky, které na chodnících nehrkocú a perfektně sedí na. Z tříkolek si pro tyto případy určitě vyberte značku smarTrike.

Kdy zemi přikryje peřina

Sníh a mráz vytvářejí nebezpečné podmínky pro samostatné vození se dítěte na odrážedle či tříkolce. Nastává však jedinečný čas, kdy se děti mohou sáňkovat či bobů. Při výběru hraček do sněhu si všímejte maximální nosnost, aby se nezlomili, pokud si na ně sedne více dětí, či rodič s dítětem. Sáňky nebo boby by měly být vyrobeny z kvalitních materiálů, dřeva nebo mrazuvzdorného plastu, abyste mohli s dětmi spouštět po svahu iv tuhé zimě.

Boby a sáňky Big

Tradiční hry s novými možnostmi

Pokud budeme mít štěstí a napadne nám sníh, o zábavu nebude nouze. Pro více dětí můžete uspořádat soutěž v nejrychleji postaveném sněhulákovi. Sněhová válka je sázka na jistotu, stejně jako lední hokej.

Zimní hry:

- abyste děti zabavili více hrami současně, můžete jim vytvořit terč, do kterého budou trefovat sněhové koule.

- asi neexistuje v našich končinách člověk, který by neviděl film S tebou mně baví svět. Můžete nechat sáňky doma a vytáhněte se skříní nafukovací kola. Uspořádejte na svahu fantastické závody, na které budete léta vzpomínat.

- milují vaše děti kreslení? Zadělejte jim do lahví vodu s potravinářskými barvičkami a vypusťte je ven, aby se mohli umělecky vyžít na obrovském bílém sněhovém plátně.

- vytvořte s dětmi fantastické ledové dekorace. Na procházce s dětmi posbírejte co nejvíce barevných přírodních plodů - šipky, jeřabin, modré plody tújí apod. Vezměte plastový talíř, který vám zbyl z letní grilování a s dětmi naaranžujte plody podle fantazie, následně opatrně zalijte vodou a dejte na mráz ztuhnout.

Hry do interiéru

I když hraní v zimní přírodě má své nezaměnitelné kouzlo, ne vždy je možné trávit čas venku. Někdy je to příliš silný mráz, mrznoucí déšť, sněhová vánice nebo prostě nemoc, která vás přinutí zůstat doma s dítětem. V takových chvílích je skvělé mít po ruce několik alternativních her, se kterými pobavíte děti i uvnitř.

Společenské hry pro děti

- jedna z nejoblíbenějších společenských či samostatných aktivit na zasněžené odpoledne je skládání puzzle. U nás najdete prvotřídní výrobky s širokou nabídkou krásných obrázků, různé velikosti a náročnosti. Viz nabídku kvalitních puzzle od evropských výrobců.

- společenské hry rozvíjejí sociální vztahy, probouzejí v dětech nové emoce, tříbí logiku a podporují celkový kognitivní rozvoj. Pro nejmenší dětičky jsou vhodné jednoduché hry jako pexeso či domino. Později můžete přidat i Klobouček hop, Člověče nezlob se či Dostihy. Cizojazyčné hry jsou vhodné přibližně od šesti let a nenásilným způsobem učí děti jiným jazykem. Klikněte a zobrazí se vám tradiční i nové společenské hry, které vám vyplní zimní večery s dětmi.

- pokud potřebujete zabavit nejmenší děti, nejlepší formou jsou stavebnice. Nejenže se dítě dokáže zahrát samo, ale stavebnice probouzejí jemnou motoriku v jeho prstech. Logika a koncentrace ožívá a dítě se přirozeně rozvíjí. Vyberte si špičkové stavebnice pro děti.

Podívejte se na bezstarostné dovádění dětí na sáňkách a bobech značky BIG.

Přeji vám hodně radosti a dovádění s dětmi během vládnoucí zimy,

Tým Medvidkovehracky.sk