Chutné a zdravé: takové jsou recepty Beaba

  Kategorie: Vaříme pro děti,
4 min.
09. úno'18

Vymyslet pro děti chutná jídla je někdy opravdu náročné. Díky receptům od značky Beaba budete moci dětem připravovat každý den něco jiného. A nejlepší na tom je, že v parním vařiči a mixéru Beaba Babycook vám to zabere jen pár minut.

Dětičky někdy vymýšlejí a nesní všechno, co jim naložíte na talíř. Něco je příliš zelené, jiné jídlo zase mazlavé a další jim nevoní. Ve vařiči Beaba Babycook připravíte dokonale rozmixované kaše, ale i jiná jídla či dokonce dezerty. Máme pro vás recepty pro různá období děťátka.

Mrkvové pyré od 4 měsíců

Mrkev je ideální první jídlo vhodné i pro malé dětičky. Toto jednoduché pyré zvládnete za pár minut a obsahuje pouze jednu ingredienci. Mrkev je bohatá na hořčík a je plná vitamínu A, který podporuje správný vývin zraku, pokožky a posiluje imunitní systém. Z tohoto pyré připravte vždy více porcí, protože ho určitě budete chtít i vy.

Ingredience

  • 140 g mrkve

Postup

Mrkvičku oloupejte, umyjte a nakrájejte na malé kousky. Vložte ji do nádoby, vodu nalijte po úroveň 3 a zapněte parní vařič. Po uvaření vložte mrkev do mixéru, přidejte vodu podle potřeby a rozmixujte.

Mrkvová kaša recepty

Dýňovo-krupicová kaše od 7 měsíců

Jste zvyklá dýni před vařením loupat a pořádně se při tom vždy zapotíte? Na dýni je třeba jít opravdu s dobrým ostrým nožem, ale vůbec není třeba ji loupat. Jen ji nakrájejte na kousky a slupka během vaření úplně změkne, takže dýni bez problémů rozmixujete.

Ingredience

  • 170 g dýně
  • 30 g krupice
  • 10 g šunky
  • 3 čajové lžičky smetany

Postup

Dýni pořádně omyjte horkou vodou, rozřízněte ji napůl a vyjměte semínka. Neoloupanou ji nakrájejte na malé kostičky. Krupici nasypte do nádobky na rýži, zalijte 45 ml vody a uvařte. Pak uvařte i dýni (vlijte vodu po úroveň 3) a spolu s krupicí ji vložte do mixéru. Pořádně i spolu se smetanou na vaření promixujte.

Cereálne pyré recepty

Meruňkové tiramisu od 9 měsíců

Sušené ovoce je v zimě takový malý zázrak. Samozřejmě, že stále je lepší používat čerstvé, ale ne v každém ročním období se ke každému ovoci dostaneme. Sušením se z ovoce nevytratí potřebné vitamíny a v kombinaci s takovou pochoutkou jakou je tiramisu naučíte papat ovoce i děti, které ho nemají moc v lásce.

Ingredience

  • máslové sušenky
  • 1 čajová lžička měkkého tvarohu
  • polovička banánu
  • 3 sušené meruňky

Postup

Meruňky vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 2 a uvařte. Banán a tvaroh rozmixujte, zvlášť rozmixujte uvařené meruňky a sušenky rozdrťte. Do skleněné nádoby navrstvěte banán s tvarohem, meruňky a sušenky a pak přidejte ještě jednu vrstvu. Uložte tiramisu do lednice na pár hodin a potom takto chlazené podávejte.

Tiramisu recepty

Sýrová pochoutka od 13 měsíců

Čekanka, která je hlavní ingrediencí tohoto jídla, byla kdysi považována za magickou bylinu. Nebojte se ji využít v jídlech pro děti. Je sice hořká, ale této části se velmi snadno dokážete zbavit. Stačí odříznout bílou část u kořene nebo vyříznout vnitřek zeleniny. A i bez této hořké části dopřejete dětem kopec živin.

Ingredience

  • 150 g čekanky
  • 100 g brambor
  • čtvrtina cibule
  • 20 g sýru rokfór
  • 10 g ementálu

Postup

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Čekanku omyjte, odřízněte z ní hořkou část a zbytek nakrájejte na plátky, podobně nakrájejte i cibuli. Vše vložte do parního vařiče, nalijte vodu po úroveň 3 a začněte vařit. Zapněte troubu na 180 °C a zatím uvařené jídlo rozmixujte spolu s rokfórem. Směs vložte do zapékací mísy a posypte ementálem. Pečte jen chvíli, dokud sýr nezačne chytat zlatou barvu a před servírováním nechte dobrotu trochu vychladnout.

Gratin recepty

Parní vařič Beaba Babycook je takový malý robotický zázrak, který vám ušetří spoustu času a zároveň i mytí nádobí po vaření. Díky němu budou vaše děti papat stále zdravá jídla plná vitamínů a živin, které se vařením na páře nevytratí. Investice do kvalitního multifunkčního robota se vám mnohonásobně vyplatí.