Zapékaná okurka se sýrovou krustou

1 min.
07. pro'21
Zapékané okurky jsou v naší kuchyni netradičním jídlem, ale například v takové Asii si je nemohou vynachválit. Zapékaná okurka s bramborami je vynikající i díky sýrové krustě a pochutnají si na ní i rodiče. Nezapomeňte z okurek odstranit semínka, která jsou hůře stravitelná a malým dětem mohou způsobit koliku.
Počet porcí
 2
Ingredience
  • 160 g okurek
  • 60 g brambor
  • 20 g strouhaného sýra
Postup

Brambory oloupejte, opláchněte a nakrájejte na přibližně centimetr velké kostky. Oloupejte i okurku, překrojte ji napůl, odstraňte semínka a rovněž ji nakrájejte na kostičky. Zeleninu vložte do parního vařiče (ujistěte se, že okurka je dole, protože se uvaří rychleji než brambory a pára v parním vařiči vzniká nahoře). Do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte.

Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C. Do vyhřáté trouby vložte zapékací mísu, ve které budou navrstvené uvařené okurky a brambory, přičemž vrchní vrstva bude čistě sýrová. Pečte asi 15 minut, nebo dokud není sýr upečený dozlatova.