Zábava na dlouhé zimní večery: puzzle pro všechny generace

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
03. led'18

Vánoce jsou už sice za námi, ale zima ani zdaleka nekončí. Mrazivé večery přimějí mnohé dětičky zalézt pod deku, ale ne všechny děti zabavíte pohádkami či knížkou. Pokud chcete, aby vaši malí rošťáci zapojili logické myšlení a procvičili jemnou motoriku, těžko byste hledali lepší zábavu než puzzle. A nejlepší na tom je to, že jeden obrázek může skládat celá rodina.

Puzzle patří mezi nejuniverzálnější společenské hry. Nemají horní věkovou hranici a můžete je přizpůsobit dovednostem dětí nebo prostě tomu, jak velké puzzle si chcete poskládat. Každý správně uložený dílek přináší jistý pocit uspokojení a postupné odhalování obrázku má rovněž své kouzlo. Nechte se vtáhnout do kouzelného světa malých dílků, které spojují celou rodinu.

Puzzle pre všetky generácie

Pro ty nejmenší

U malých dětí je třeba procvičovat jejich jemnou motoriku, která se vyvíjí velmi rychle. Už ve třech měsících se u dětí projevuje úchopový reflex, díky kterému miminka předměty pevně drží. Koncem prvního roku jsou již děti schopny udržet v ručičkách cokoli. Svaly na dětských ručkách se však posilují postupně a je třeba je procvičovat. A právě na to jsou puzzle jako stvořené.

Dřevěné puzzle pro nejmenší Domácí zvířata Tactile Janod

Nejjednodušší puzzle v naší nabídce jsou vhodné pro dětičky již od 12 měsíců. Pouze čtyřdílné puzzle jsou vyrobeny z kvalitního dřeva a pocházejí z dílny francouzské značky Janod. Čtyři zvířátka s malými držáky musí dětičky trefit na správné místo. Hezké ilustrované puzzle pomáhají rozvíjet jemnou motoriku dětí, ale díky této skládačce se zároveň naučí rozeznávat zvířátka.

Drevené puzzle Domáce zvieratká Janod

Dřevěné puzzle pro děti Mimoni Despicable Me 3 Educa

Pokud má vaše dítko celý pokoj žlutý, je jasné, že miluje Mimoně. Rozkošná žlutá stvoření si nyní díky společnosti Educa mohou složit a pověsit na zeď. Puzzle Mimoni Despicable Me 3 obsahují až 2 obrázky po 50 dílcích, takže přinášejí dvojnásobnou zábavu. Oblíbenou pohádku znají všechny dětičky a tyto puzzle si mohou poskládat všechny šikovné děti od 5 let.

Mimoni puzzle Educa

Pro celou rodinu

S větším počtem dílů si už hravě poradí starší děti a tím mladším mohou pomoci rodiče nebo starší sourozenci. Nic nespojí rodinu lépe než dlouhé večery strávené při hledání toho správného chybějícího dílku. Za ten pocit, že se vám podařilo najít tu správnou část, to rozhodně stojí.

Puzzle Star Wars Story-Rouge One Educa 500 dílků

Jeden z nejnovějších příběhů Star Wars najdete i na puzzle v naší nabídce. Koláž postav dílu Rouge One si poskládáte z 500 dílků a do skládání můžete zapojit děti už od 11 let. Legendární filmová sága pohltí nejen děti, ale i rodiče, kteří si mohou zavzpomínat na starší filmové zpracování Star Wars.

Puzzle Star Wars Rouge One Educa

Puzzle Panorama Central Park, New York Educa 3000 dílků

Trošku náročnější, ale o to zábavnější aktivita pro celou rodinu se skrývá v balení puzzle Panorama Central Park. 3000 dílné puzzle po sestavení odhalí newyorský Central Park z ptačí perspektivy. Droboučké mrakodrapy, hodně zeleně a množství golfových hřišť potrápí nejednoho šikovného milovníka puzzle. Výsledek ale zaručeně stojí za to.

Puzzle Panorama New York Educa

Pro fajnšmekry

Máte pocit, že obyčejné puzzle vás budou nudit? V naší nabídce naleznete i puzzle pro experty, se kterými si neporadí kdokoliv. Velké oblibě se nyní těší 3D puzzle, ale na své si přijdou i milovníci opravdu velkých skládaček. Puzzle s počtem dílků více než 30 tisíc si už žádá i pořádnou dávku odvahy a opravdu dlouhé a studené zimní večery. Troufnete si?

Dřevěné puzzle 3D Monument Big Ben London 156 dílků

3D puzzle si získaly příznivce zejména tím, že si je po sestavení jednoduše položíte na skříňku a můžete obdivovat svou oblíbenou stavbu kdykoliv se vám zachce. Nyní si můžete poskládat také slavnou budovu britského parlamentu v Londýně. Velkolepá stavba je v 3D verzi puzzle jako skutečná. Kvalitní dřevěné puzzle potěší i toho největšího nadšence puzzle.

Puzzle Big Ben Educa

Puzzle Genuine Wildlife Educa 33 600 dílků

Unikátní puzzle v naší nabídce mají až 33 600 dílků. Poskládané puzzle s motivem divočiny mají rozměry 570*157 centimetrů, takže na poskládání tohoto obrázku budete potřebovat opravdu hodně prostoru. Výhodné při těchto velkých puzzle je to, že dílky jsou v krabici baleny v 10 sáčcích. Svolejte celou rodinu a pusťte se do tohoto divokého dobrodružství.

Puzzle Wild Life Educa

Nechali jste se zlákat na zábavu pro celou rodinu? Naše štědrá nabídka puzzle si získá každého nadšence. Perfektní zábava při skládání puzzle je k nezaplacení. Uvažujete nad 3D verzí, panoramatickým obrazem nebo si troufáte na největší puzzle v naší nabídce? Nezapomínejte však ani na ty nejmenší, pro které je dřevěné puzzle jako stvořené.