9 důvodů, proč platit kartou: Znáte výhody?

  Kategorie: Akce a slevy,
3 min.
01. dub'21

Platba kartou na internetu má své příznivce, ale i odpůrce. Zaplatit za nákup na e-shopu z pohodlí domova má přitom řadu výhod a usnadní celý proces nákupu nejen obchodu, ale vytěží z něho i kupující. Přinášíme vám 9 důvodů, proč je platba kartou tou správnou volbou.

Není to bezpečné, někdo určitě ukradne mé údaje, zaplatím předem a nikdy už neuvidím ani peníze, ani zboží... Výmluv, proč neplatit kartou na internetu je mnoho, ale výhody je nepochybně převyšují a následující řádky přesvědčí i toho největšího odpůrce online plateb.

  • Zaplatíte rychlostí blesku: Platba kartou přes platební brány je velmi rychlá a oproti platbě přes internet banking i pohodlnější. Nemusíte se nikde přihlašovat, jen zadáte číslo karty, CVC/CVV kód a speciální heslo, pokud to banka vyžaduje a máte zaplaceno.
  • Je maximálně bezpečná: Ověřené platební brány jsou maximálně bezpečné a nehrozí vám žádný únik peněz z účtu. Platba kartou online je prošpikovaná bezpečnostními prvky, které jsou pravidelně kontrolovány. Nehrozí zneužití vašich osobních údajů a čísla karty a za porušení alespoň jednoho z přísných pravidel, kterými se platba online řídí, hrozí poskytovatelům služeb opravdu vysoké pokuty.
  • Zajištěná autentizací: O bezpečnost platby kartou se stará i tzv. 3D Secure technologie, tedy ověření platby. Když zákazník platí online, musí během platby zadat bezpečnostní kód, který obdrží prostřednictvím SMS nebo bankovní aplikace. Bez této autentizace platba online neproběhne, podobně jako neproběhne ani fyzická platba kartou bez zadání PIN.
  • I jednoduchá: Platba kartou online je nejrozšířenější platební metoda na světě. Díky propracovanému a jednoduchému formuláři tímto způsobem dokáže za nákup zaplatit i člověk, který je v platbě kartou úplný nováček. Platební brány jsou přehledné a obsahují pouze minimum „okének“, které rychle vyplníte a jedním kliknutím platbu potvrdíte.

Platba kartou vyhody

  • Urychlete expedování zboží: Platbu kartou internetový obchod zaregistruje téměř okamžitě a v tomto okamžiku začínají všichni pracovat na přípravě a expedici vaší objednávky. Nemusíte čekat, až bude platba připsána na účet e-shopu, což vždy oddaluje odeslání zboží.
  • Jednoduché i přes mobil: Dokonce jednodušší než přes počítač. Platební brány mají perfektně propracované mobilní rozhraní, které vám usnadní platbu kartou a vy budete mít během několika sekund zboží nejen objednané, ale i zaplacené.
  • Bez dalších poplatků: Při platbě kartou vám e-shop neúčtuje za platbu žádné další poplatky, jak to hrozí například při platbě na dobírku. Zaplatíte pouze za zboží a doručení, takže cena objednávky se zbytečně nenavýší.
  • Nepotřebujete hotovost: Platby na dobírku jsou často komplikované a přinášejí s sebou rizika. Musíte předem myslet na to, že při přebírání zásilky potřebujete mít připravenou hotovost. Nevýhodou je zejména manipulace s vyšší částkou, ale hrozí také, že kurýr nebude mít dostatek peněz na vrácení. Při online platbě kartou se takovému scénáři stoprocentně vyhnete.
  • Zaplatíte odkudkoliv: Nezáleží na tom, zda sedíte na gauči, ležíte v posteli nebo cestujete vlakem, platbu kartou online zvládnete provést odkudkoliv. Nepotřebujete počítač, stačí pouze mobil a pár kliků.

Nákupy na internetu se neustále zjednodušují a jsou stále rychlejší a pohodlnější. Využijte všechny výhody, které tento způsob placení nabízí a nezapomeňte – když budete objednávat na našem e-shopu, zvolte možnost Online platba kartou.