Plastové nebo dřevěné? Známe jasného vítěze!

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
23. kvě'19

Každý rodič se při koupi hraček zamýšlí nejen nad cenou, ale i nad mnoha jinými faktory, které výběr hračky ovlivňují. Starostliví rodiče nejčastěji řeší otázku materiálu, který budou dětičky den co den držet v rukou a budou ho objevovat. Jsou vhodnější hračky z plastu nebo ze dřeva? Vyřešili jsme tento souboj za vás!

Hračky nás provázejí celým dětstvím a i v dospělosti si mnohdy s nostalgickým úsměvem na tváři vzpomeneme na oblíbenou stavebnici, plyšáka, panenku či autodráhu. Hračky se však podobně jako všechno ostatní vyvíjejí, zdokonalují a modernizují. Zatímco v minulosti byly z několika důvodů preferované dřevěné hračky, dnes to už neplatí. Podívejte se s námi na výhody kvalitních plastových hraček, které budou vaše děti provázet celým dětstvím.

Nekonečný výběr

Určitě jste i vy alespoň jednou při vstupu do hračkářství nevěděli, kam se dřív dívat. Nabídka dětských hraček je totiž opravdu obrovská, přičemž velkou většinu tvoří právě plastové hračky. Bohatou nabídkou to však ani zdaleka nekončí. Výroba plastových hraček je snadnější a rychlejší, proto se plastové hračky dokážou velmi rychle přizpůsobit měnícím se požadavkům na trhu. S novými pohádkami automaticky přicházejí i nové hračky s pohádkovými motivy, takže děti mohou mít své oblíbené hrdiny u sebe vždy a všude.

Plastove hracky domcek smoby

Množství hravých funkcí

Hračky, které svítí, vydávají zvuky a hýbou se, jsou jednoduše atraktivnější. Děti zaujmou mnohem rychleji než hračky bez těchto funkcí a zároveň je hra s nimi bude bavit mnohem déle. Skvělým příkladem jsou kuchyňky Smoby s mnoha zábavnými funkcemi, které zvýrazňují realistické provedení kuchyněk, odrážedla pro nejmenší s hracími panely či panenky, které vydávají realistické zvuky, díky čemuž ještě více podporují hru na maminky. Hry na profese jsou v dětském věku nesmírně důležité, dětem přibližují svět dospělých, učí je samostatnosti a odpovědnosti.

Více detailů – více zábavy

Hravé funkce nejsou vším, co mohou dětem kvalitní plastové hračky nabídnout. Renomovaní výrobci, které najdete v naší nabídce, dbají při navrhování a výrobě hraček na různé detaily, které by se při výrobě dřevěných hraček nedaly dosáhnout. Mnohé, na první pohled neviditelné, detaily dodávají hračce duši a činí ji ještě zajímavější. Hračky propracované do těch nejmenších detailů se tak stanou nekonečným zdrojem objevování a vaše děti budou bavit dlouhá léta.

Odolají zubu času

Dřevo je sice tvrdý a odolný materiál, ale ani zdaleka není tak nesmrtelné jako plast. Kvalitní hračky v naší nabídce jsou dokonce ošetřeny UV filtrem, takže jsou vhodné do každého počasí a děti nejsou omezeny pouze hrou v interiéru. Barevné plasty si tak zachovají své zářivé barvy velmi dlouho a dětem budou dělat radost mnohem déle než jen jednu sezónu. Plastové hračky navíc vyžadují méně péče než dřevěné. Dřevo jako přírodní materiál bez lakování či jiné péče časem ztrácí svůj krásný vzhled a jednotlivé kousky se mohou relativně rychle odštípnout.

Bezpečnost na prvním místě

Dětičky, které teprve zkoumají svět a poznávají ho, potřebují na hraní bezpečné hračky, u nichž nehrozí žádné poranění. Výhodou plastových hraček je jejich váha, která je oproti dřevěným hračkám nižší. Během hry se může stát, že děťátku na nohu spadne kousek stavebnice či autíčko – u lehounké plastové hračky tento pád sotva pocítí a může pokračovat ve hře s úsměvem na tváři.

Další nezanedbatelnou výhodou plastových hraček je jejich hygieničnost. Je přirozené, že děti během hry zkoumají hračky i pusou, často je olizují nebo do nich koušou. Plastové hračky se dají na rozdíl od těch dřevěných umýt, aniž byste narušili jejich strukturu a snížili jejich kvalitu. V neposlední řadě mají plastové hračky v naší nabídce oblé hrany vhodné do dětských rukou, díky čemuž je hra maximálně bezpečná.

Plastove hracky odrazadlo

Ze dřeva to prostě nejde

Ikonické lego, autíčko na dálkové ovládání či plačící panenka – jsou hračky, které se ze dřeva prostě nedají vyrobit. Umíte si představit dětství bez staveb z lega, či bez toho aby ste česali, krmili a přebalovali svou panenku?

To nejlepší na konec

Primární funkce hraček je zabavit děti, ale také je něco naučit a pomáhat jim v rozvoji. To však neznamená, že by jisté benefity neměly připadnout i rodičům. Ty bezpochyby potěší skutečnost, že plastové hračky (ano, i ty kvalitní) jsou cenově dostupnější než dřevěné. Koupí kvalitní plastové hračky zabijete dvě mouchy jednou ranou – potěšíte své děti a také svou peněženku.

Atraktivní, nabité funkcemi, pestrobarevné, cenově dostupné... Výhody plastových hraček se jednoduše nedají spočítat na prstech jedné ruky. Nahlédněte do naší široké nabídky plastových hraček od renomovaných značek a překvapte své ratolesti krásnou hračkou za skvělou cenu.

Vstupte do světa hraček