Vybíráte dětskou tříkolku? Poradíme vám!

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
08. úno'17

S příchodem jara trávíme stále více času venku. Pohyb na čerstvém vzduchu je pro děti velmi zdravý. Tříkolky motivují ke zdravému pohybu a přinášejí s sebou kopec aktivní zábavy. Chcete pro své děťátko tu nejlepší tříkolku? Poradíme vám, jak se správně rozhodnout a na co dávat při výběru pozor.

Na rozdíl od kola má tříkolka tři kola, takže malým dětem poskytuje mnohem větší stabilitu a jistotu při jízdě. Při jejím výběru byste však kromě barvy a celkového vzhledu neměli zapomínat na několik důležitých věcí – věk dítěte, funkčnost, kvalitu, doplňky, bezpečnost, design, jednoduchost ovládání a v neposlední řadě i cenu. V naší nabídce najdete dětské tříkolky od 6-36 měsíců, které jsou vhodné pro náročnějšího zákazníka, který chce tříkolku využívat i jako jednoduchý sportovní kočárek.

Jak vybrat tříkolku

Děťátko pod kontrolou

Některé tříkolky jsou konstruovány jako praktický sportovní kočárek, což rodiči umožňuje alespoň v prvních měsících používání mít větší kontrolu nad jízdou. Takové tříkolky mají zabudovanou výškově nastavitelnou teleskopickou ručku, pomocí které mohou rodiče pohodlně ovládat celé vozidlo a kontrolovat směr jízdy.

Když začne děťátko samostatně používat pedály, ručku můžete jednoduše odmontovat. Když je děťátko ze šlapání do pedálů unavené, tříkolku lze zajistit zpětným chodem a řízení přebírá rodič. Díky nim si může děťátko pohodlně vyložit nožičky na stupačky, které se po čase také dají odmontovat.

Tříkolky smarTrike pro děti

Vozidlo na delší dobu

Před koupí tříkolky se zamyslete nad tím, jak dlouho by ji mělo vaše děťátko využívat. Některé modely totiž rostou spolu s vaším prckem a jsou navrženy tak, aby vyhovovaly nejmenším od 10 do 36 měsíců. Děťátko může jezdit na tříkolce již od 10 měsíců, tedy ještě před tím, než začne chodit. Takto přizpůsobené tříkolky mají rodičovskou ručku a prostor, kam si mohou dětičky položit unavené nožičky. Řídítka a sedadlo se dají nastavit podle výšky děťátka a některé části tříkolky se postupem času dají bez problémů odmontovat.

Bezpečnost hraje důležitou roli zejména u nejmenších začínajících "cyklisty". Všímejte si, zda mají tříkolky (ideálně tříbodové) bezpečnostní pásy a bezpečnostní ohrádku. Podstatné je také, z jakého materiálu je vyrobena konstrukce vozidla. Ty nejlepší ji mají celokovovou.

Pohodlí nade vše

Při výběru tříkolky si všímejte použitý materiál, pevnost konstrukce, pohodlí sedadla, bezpečnostní prvky. Pokud se vám něco nezdá a myslíte si, že jsou některé části nedostatečné upevněné a mohou vypadnout, raději takovou tříkolku nekupujte.

Aby se vašemu prckovi jezdilo opravdu pohodlně, dbejte na výběr tříkolky s ergonomickými prvky. Zejména sedadlo by mělo být pohodlně tvarované, aby vašemu děťátku poskytlo potřebný komfort a zdravé sezení. U nejmenších ratolestí oceníte i polohovatelné sedadlo s vyvýšenou opěrkou, na které si mohou dopřát dokonce krátký spánek.

Vybírejte také tříkolky s kvalitními gumovými kolečky a protiskluzovou ochranou. Přední evropští výrobci jako například značka smartTrike, zašli dokonce ještě dále a kolečka vybavili dvojitým vstřikováním a tlumičem, které zaručují tichou a pohodlnou jízdu i po povrchu s menšími nerovnostmi. Praktickým doplňkem je i blatník na předním kolečku tříkolky, který chrání děťátko před odstřikujícím blátem.

Vybíráme dětskou tříkolku

Praktické doplňky

Tříkolky mohou být vybaveny doplňky, které vám možná zpočátku nechybí, ale později byste je ocenili. Je skutečně na vás, jaké doplňky od tříkolky vyžadujete. Mnohé mají odnímatelnou rodičovskou vodící rukojeť, sluneční clonu, košík na hračky, úložný prostor pro rodiče, plášť a mnoho dalšího. Mnoho tříkolek přichází v modelu 3v1 nebo 5v1.

Během teplejších dnů je přímo nezbytností slunečník nebo sluneční clona s UV filtrem. Díky otočnému kloubu jsou polohovatelné do každé strany a můžete je tak nastavit podle úhlu slunečního záření a v případě potřeby zcela odmontovat. Pokud přenášíte více věcí, na tříkolce se vám určitě bude hodit zadní vyklápěcí korba. Slouží jako prostor na odkládání hraček nebo jiných pokladů a lze ji uzavřít vrchním krytem.

Dětské tříkolky smarTrike
Teď už víte, na co všechno si dávat pozor a co je při výběru tříkolky důležité. Pokud již máte jasno v tom, co bude nejvíce vyhovovat vám a vašemu děťátku, pusťte se do nakupování. U nás najdete tříkolky v různých barevných variacích, s pohádkovými či zvířecími motivy, krásnými obrázky nebo v klasických přírodních barvách. Navštivte naši kategorii Tříkolky a zvolte pro své děti ty nejkvalitnější tříkolky.