Období kuchyněk začalo: Vybíráme kuchyňku do každého pokojíčku

  Kategorie: Tipy na hračky,
6 min.
22. říj'20

Výběr dětské kuchyňky není ani zdaleka tak náročný jako kupování skutečné kuchyně s reálnými spotřebiči, přesto to není jednoduchá volba. Zohlednit je třeba více aspektů, přičemž jeden z nejdůležitějších je velikost dětského pokoje. Jak vybrat dokonalou dětskou kuchyňku do každého pokoje?

Velká, malá, skládací, přístupná ze všech stran, s množstvím příslušenství, zvuky, či s jídelním koutem. Kouzlo hraček je i v jejich rozmanitosti a přesně takové jsou kuchyňky v naší nabídce. Náš průvodce dětskými kuchyňkami vás provede různými styly a pomůže vám najít ideální kuchyňku do pokojíku vašeho malého šéfkuchaře.

Jak velký je dětský pokoj?

Dětská kuchyňka je sice dětská, tedy velikostně mnohem menší než reálná kuchyň, přesto je třeba počítat s tím, že bude pravděpodobně vyžadovat prostor odpovídající menšímu kusu nábytku. Dobrou zprávou je, že i ty nejmenší kuchyňky jsou dodávány s příslušenstvím a dokonce disponují zvukovými a světelnými efekty, takže ani děti nepřijdou zkrátka.

Jako rodič musíte v první řadě dbát na to, aby se do pokojíku bez problémů vešly ty nejdůležitější věci, tedy postel, skříň na oblečení a úložný prostor na hračky. V případě větších dětí je třeba počítat i se stolem a židlí – tento nábytek nemusí být nutně součástí pouze studentského pokoje, stolek a židli využijí i děti školkou povinné, které často kreslí, malují či modelují a potřebují pracovní plochu. Teprve po nezbytném zařízení přicházejí na řadu prostornější hračky, například i dětská kuchyňka.

Před koupí kuchyňky pečlivě změřte prostor, ve kterém se má kuchyňka nacházet, a v e-shopu si důkladně zkontrolujte rozměry sestavené kuchyňky. Nezapomeňte na to, že k rozměrům je třeba připočítat i prostor na hraní a myslete také na výšku vašich dětí. Všímejte si i toho, zda se dá kuchyňka postavit ke zdi nebo je přístupná ze všech stran a vyžaduje tak 360° dostupnost, a tedy velký prostor.Kuchynka chef corner vyberame

Prostorné kuchyňky do velkého pokoje

Snem všech dětí je velký pokoj a v něm množství zajímavých hraček, se kterými si mohou hrát od rána do večera. Pokud to rozměry dětského pokojíčku vašich prcků umožňují, můžete jim dopřát prostornou kuchyňku dostupnou ze všech stran, která bude dominantou dětského pokoje. Přesně taková je elektronická kuchyňka Tefal Studio 360° XXL Bubble Smoby. Ta děti potěší nejen bohatým prostorem na hraní, ale i více funkcemi a doplňky, bez kterých se vaření a pečení prostě neobejde. Vzhledem k její velikosti si v kuchyňce může hrát několik dětí najednou, díky čemuž se budou cítit jako skuteční kuchaři v restauraci.

Ve velkém dětském pokojíčku se bude překrásné vyjímat i restaurace s elektronickou kuchyňkou Chef Corner Restaurant od Smoby. Z jedné strany kuchyň a z druhé restaurace opět poskytuje dostatečný prostor pro hru více dětí, které si mohou vyzkoušet více než jen vaření. Součástí této prostorné hračky je i elektronická pokladna s funkční kalkulačkou, platební terminál a obslužný pult, za který mohou vejít pouze kuchaři. Host restaurace zatím sedí za stolem a vybírá si z lákavého menu.

Zlatá střední cesta do většiny pokojíčkůKuchynka tefal evolutiv vyberame

Většina dětských kuchyněk je vhodná do téměř každého dětského pokoje, a to díky tomu, že jim stačí přístup z jedné strany (v případě rohových kuchyněk ze dvou) a můžete je přisunout ke stěně. Velké oblíbenosti se těší kuchyňka Tefal Evolutive Smoby, kterou díky podstavcům jednoduše přizpůsobíte výšce dětí. Podobně jako u většiny kuchyněk z dílny francouzské značky Smoby, i tato rostoucí kuchyňka má řadu elektronických funkcí a je plně zařízená spotřebiči a nádobím. Skvělým bonusem je jídelní koutek, při kterém se mohou děti najíst, ale i kreslit či psát.

Další výbornou volbou je kuchyňka s technickým vybavením Tech Edition Smoby, která je rozměrově menší a nezabírá mnoho místa. Nechybí jí však parádní funkce – děti během vaření využijí varnou desku s červeným podsvícením a 2 zvukovými efekty, kávovar, zásobník na skutečnou vodu, digestoř s osvětlením a simulací výparníku. Tato technologiemi nabitá kuchyňka je úžasnou imitací skutečné kuchyně a dětem nabízí množství podnětů na všestrannou hru i rozvoj dovedností.

Praktické řešení do malých pokojůKuchynka na cesty vyberame

V našem e-shopu najdete praktické řešení i do malých pokojíčků. Pokud ve svém bytě či domě nemáte prostor na velkou kuchyňku, nezoufejte. Ideální volbou je pro vaše děti kuchyňka Cook&Go Blue Smoby, která se dá složit do praktického kufříku a ani složená nezabírá téměř žádné místo. Děti si ji mohou kdykoliv rozložit v dětském pokoji, obývacím pokoji či kuchyni, takže nejsou limitovány hrou na jednom místě. Kuchyňka je navíc jako stvořená i na cestování, a to je oproti běžným dětským kuchyňkám parádní výhoda.

Nemusíte se bát, že váš malý kuchař či kuchařka bude během hry s touto skládací kuchyňkou ochuzena o zábavné funkce. I kuchyňka na cesty Cook&Go Blue děti potěší elektronickými funkcemi – varná deska vydává realistický zvuk vaření, kávovar svítí a rovněž vydává zvuk a funkční je také digestoř kuchyňky. Součástí kompaktní kuchyňky je až 17 doplňků, které hru obohatí a dovedou ji do dokonalosti.

Hra s dětskou kuchyňkou, stejně jako jiné hry na profese, hraje v dětství velmi důležitou roli. Kromě zábavy si děti při kuchtění ve své kuchyňce osvojují kuchařské umění, rozvíjí jemnou motoriku a pohybové dovednosti a dávají prostor nekonečné fantazii a kreativitě. Nyní už navíc víte, jaká kuchyňka se perfektně hodí do pokoje vašeho drobečka, tak neváhejte a potěšte malou kuchařku či kuchaře dokonalou dětskou kuchyňkou už dnes.

Vyberte dokonalou kuchyňku