Tříkolky, které rostou s vašimi dětmi

  Kategorie: Tipy na hračky,
6 min.
10. úno'16

Přemýšlíte nad koupí dětské tříkolky, ale nevíte si vybrat? Nevíte co to znamená, když tříkolka roste s vaším dítětem a zda se vám investice do dražší věci vůbec vyplatí? Tříkolka může být vaše nejlepší, ale i nejhorší koupě. Záleží jen na tom, kolik času jste věnovali její výběru. Abychom vám to usnadnili, v našem blogu vás uvedeme do světa dětských tříkolek. Dopřejte svým dětem to nejlepší a staňte se díky nám profíkem při výběru tříkolky.

Tříkolky smarTrike pro děti

V široké nabídce tříkolek se není jednoduché zorientovat. Při rozhodování hraje významnou roli věk dítěte, funkčnost, kvalita, doplňky, bezpečnost, design, jednoduchost ovládání a v neposlední řadě i cena.  U nás najdete tříkolky pro všechny děti, které budou s vašimi dětičkami růst a skvěle je připraví na první jízdu na kole. Od sportovního kočárku, který potěší i rodičů, se naše tříkolky dokáží přeměnit na samostatné vozidlo, které dokáže děťátko ovládat bez pomoci.

Dětské tříkolky od 10 měsíců jsou cenově méně náročné a na jejich palubě se dítě postupně seznamuje s okolním světem a připravuje se za asistence rodiče na svou první velkou jízdu.

Tříkolky pro děti od 15 měsíců nemají doplňkové příslušenství a jsou určeny pro děti, které již dokáží šlapat samy. Přítomnost výškově nastavitelné vodící rukojeti je určena na tlačení a korigování rychlosti jízdy vašeho malého rošťáka.

Nesmíme zapomínat ani na starou osvědčenou klasiku, tříkolky na řetězový pohon. Jejich výhodou je vysoká kvalita, která přetrvá generace a dítě si na ní užívá spokojenou jízdu. V nabídce najdete tříkolky v různých barevných variacích, s pohádkovými či zvířecími motivy, krásnými obrázky nebo v klasických přírodních barvách.

Novinky na trhu dětských tříkolek

Dětské tříkolky izraelského výrobce smarTrike přinášejí na náš trh unikátní technologii - tříkolku kombinovanou s dětským kočárkem. Jsou vhodné pro dítě již od 6 nebo 10 měsíců a poskytují pohodlí pro dítě tak pro rodiče. Vaše dítě se cítí v polohovatelném sedadle jako ve vatičce, a proto si během dobrodružné jízdy může klidně i zdřímnout. Díky patentované technologii se tyto tříkolky ovládají jemným pohybem ruky, podobně jako kočárek.

Nové 360 stupňové otáčení kola je vyvinuto pro ostré zatáčení, což ocení každá maminka. Díky kvalitním gumovým kolečkům s dvojitým vstřikováním a tlumičem si tříkolka hravě poradí i s nerovnostmi a dítě nic nepostřehne. Chystáte se na piknik do parku, na návštěvu k babičce nebo na malý nákup? V tom případě oceníte prostornou tašku a nákupní vak, do kterých se vejde množství věcí. N

ezapomínejme ani na slunečník, který chrání dítě před škodlivým UV zářením. Slunečník na tříkolku lze nastavovat podle toho jak svítí slunce, což je důležité, protože kůže dítěte se na přímém slunci dokáže sama bránit pouze 5 minut.

Jako tříkolka roste s dítětem?

Dítě roste jako z vody, to uzná každá maminka. Když se podíváte na fotky ve svém telefonu, nestíháte se divit, jak je to vůbec možné. Přesně proto jsou novodobé dětské tříkolky navrhované tak, aby se jednotlivé komponenty daly jednoduše odnímat a všechny její prvky byly nastavitelné podle potřeb dítěte, tedy rostou spolu s ním. Tak se dokáže tříkolka změnit z tréninkové tříkolky a kočárku na klasickou tříkolku, kterou si dítě užívá až do doby, kdy samo neprosedí na svůj první kolo.

5 jednoduchých kroků

Krok 1: Polohovatelné sedadlo

Polohovatelné sedadlo je nastavitelné s vůlí až do 110 ° umožňuje vašemu dítěti zchrupne si během jízdy.

Krok 2: Tříkolka ovládaná rodičem

V 10 měsících vaše dítě sedí pohodlně v sedadle, přičemž jeho nožky odpočívají na stupačkách. Polstrované sedadlo zajišťuje příjemný pocit a oporu zad.

Krok 3: Jízda doprovázena rodičem

V 18 měsících můžete dítěti odejmout opěrku zad, sedí vzpřímeně a začíná postupně šlapat s pomocí rodičů a rodičovské ručky na korigování směru a rychlosti jízdy. V tomto období si dítě užívá jízdy a buduje si stabilitu, motorické schopnosti a odvahu na svou první samostatnou jízdu.

Krok 4: Tréninková tříkolka

V období 24 měsíců se tříkolka stává tréninkovým prostředkem, kdy se děti učí jak správně šlapat.

Krok 5: Klasická tříkolka

Ve věku 30 měsíců je dítě připraveno na samostatnou jízdu. Rodič může odmontovat rodičovskou ručku a kočárek se promění na krásnou dětskou tříkolku.

Tříkolka smarTrike Explorer 5v1 od 10 měsíců

Dětská tříkolka smarTrike Explorer

Řetězová versus přizpůsobivá tříkolka

Určitě si i vy pamatujete na tradiční řetězovou tříkolku ze svého dětství. Její kouzlo trvá dodnes a mezi její velké výhody patří vysoká kvalita a odolnost. Jsou vhodné pro děti až od 16, případně 20 měsíců až do 3 let. Narozdíl od transformujících se tříkolek, dítě sedí v přirozené poloze od prvního dne kdy nasedne. Tyto tříkolky mají velmi pevnou železnou konstrukci a jsou dodávány s výškově nastavitelnou rodičovskou rukojetí, kterou může rodič dítě potlačit pokud už nedokáže šlapat. Sedadlo a volant jsou také nastavitelné a ergonomicky tvarované, což zaručuje absolutní pohodlí.

Řetězová tříkolka Zooky Classic Smoby od 16 měsíců

Řetězová tříkolka Smoby Zooky

Dětské tříkolky

Co si všímejte při koupi

  • Renomovaný výrobce - zvolte raději dražší tříkolku, kterou nabízí výrobce s dlouholetou tradicí a certifikáty kvality.
  • Kvalitní kolečka - gumové mají tichý chod a dlouhou životnost, plastové se rychleji opotřebují,
  • Bezpečnostní pás - nejvhodnější je ten ve tvaru písmene Y, který dítě fixuje kolem ramen a mezi nožkami.

Tříkolka je jednoznačně nepostradatelný doplněk ve vývoji dítěte. Jízda podporuje jeho motoriku, koordinaci, držení těla a dítě si tak procvičuje celou opěrnou soustavu. Určitě si i vy pamatujete na svou dětskou tříkolku. Udělejte vašim dětem radost a dopřejte jim to nejlepší.