Znáte triky, jak se ještě lépe zabavit s vodními drahami?

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
14. srp'17

Vodní dráhy AquaPlay se těší velké popularitě na celém světě již 40 let. Vzdělávací i zábavná dětská hračka plná kanálů, plovoucích loděk a veselých zvířecích postaviček přímo vybízí děti k tomu, aby zkoumaly fyzikální zákonitosti vody a rozvíjely svou fantazii vymýšlením nových příběhů.

Loďky a lodní dráhy pro děti

Vodní dráhy podporují kreativitu

Vodní dráhy AquaPlay jsou navrženy tak, aby poskytovaly co největší variabilitu, i proto jsou vzájemně kompatibilní. Díky modulárnímu principu je můžete stavět na různé způsoby či dokonce spojovat několik modelů, abyste vytvořili ještě větší a zajímavější systém vodních kanálů. To dává dětem svobodu vymýšlet, zkoušet různé kombinace dílů a pustit uzdu své kreativitě.

S lodními drahami si mohou vaše ratolesti zahrát kdekoliv. Snadno je vezmete s sebou, protože se dají jednoduše poskládat do praktického kufříku. K vodní dráze se dají dokoupit nejen další doplňkové součásti, ale také náhradní díly, ať už těsnění nebo vodní pumpa. Zábavu zpestřují loďky, plachetnice, člunky, ale i postavičky zvířátek, které mohou děti posadit do plavidla a povozit je po vodních kanálech.

Vodní dráha AquaPlay v kufříku

Jak spojovat jednotlivé díly?

Vodní dráhy AquaPlay, o kterých se můžete více dozvědět i v našem předchozím blogu, jsou vyrobeny tak, aby bylo skládání co nejjednodušší. Kvůli přesnému spojování a ochraně před zatékáním však dětem s výstavbou lodní dráhy vždy pomozte.

Základní části představují úzké těsnící gumičky, které jsou maximálně odolné a pružné, dále modré díly vodních kanálů v různých tvarech – rovné, oblé a T křižovatky, jakož i červené konektory, pomocí kterých se jednotlivé díly vodních cest spojují. Části vodních kanálů a konektory jsou vyrobeny z kvalitního ekologického plastu, který je příjemný na dotek.

Doplňkové díly AquaPlay

Kombinací těchto prvků a různých modelů vodních drah dosáhnete pokaždé nový a ještě zajímavější systém kanálů, se kterými se může zabavit i více dětí. Dodržujte však následující zásady:

  • Nejprve si vezměte do rukou pásky těsnících gumiček a odstraňte z nich vrstvu papíru.
  • Do každého konektoru se umisťují dvě těsnící gumičky. Ty se vkládají do dvou vnitřních drážek.
  • Začněte z jednoho vrchního okraje drážky a pomalu těsnění vtlačujte až po druhý okraj.
  • Je velmi důležité, aby těsnění přiléhalo k drážce rovnoměrně, jinak hrozí, že se vám díly budou špatně skládat a navíc vám přes štěrbiny unikne voda z kanálu.
  • Rovněž se postarejte o to, aby v drážce dobře seděly i okraje těsnicích gumiček.
  • Následně můžete do drážky konektoru vložit některý z modrých dílů vodního kanálu a propojit ho z druhé strany s jiným dílem. Takto hravě zkombinujete všechny prvky skládačky.
  • Nakonec stačí do vytvořených vodních kanálů nalít vodu, ideálně do výšky přibližně 3 - 4 cm. A zábava může začít! :-)

Zkombinujte vodní dráhy dle chutě

Jednotlivé modely vodních drah nabízejí pokaždé nové možnosti. Záleží na tom, zda si vaše dětičky budou hrávat samy, nebo budou objevovat skryté možnosti této hračky spolu se svými kamarády. Součástí některých vodních drah jsou i autíčka, můstky, trajekty či nakládací doky v přístavech, kde se pomocí jeřábu do loděk nakládá zboží v otevíracích kontejnerech.

Vodní dráhy AquaPlay detaily

Lákadlem některých modelů je dlouhá dráha, jiné mají zase zajímavé doplňky, jako například vodní dráha AquaPlay Mountain Lake s horou, jeskyní a přehradou, odkud se čluny do vodních kanálů přemisťují horskou skluzavkou. Pokud vzájemně spojíte dvě nebo více základních vodních drah, získají vaše děti celou spleť kanálů s různými zastávkami, se kterou se dá hrát od rána do večera.

Dětská vodní dráha AquaPlay AquaWorld s přehradou od 3 – 7 let

Vodní dráha AquaPlay AquaWorld

Jako příklad jsme si vzali tuto pěknou vodní dráhu s rozměry 140*105*22 cm, která obsahuje nákladní přístav, kontejnerovou loď, můstek pro autíčka, vodní kolo, nákladní jeřáb, přehradu i postavičky – medvěda Boa a jeho manželku hrošici Wilmu.

Vodní dráhy AquaPlay možnosti spojování

Pokud do lodní dráhy zapojíte dva další dlouhé díly kanálů (1), vznikne o něco větší plavební systém. Kombinací s modelem AquaPlay StartSet (2) získají děti lodní dráhu s přehradou i větším jezírkem, při kterém se nachází přístav s nákladním jeřábem. Pokud do sestavy pro změnu zapojíte AquaPlay AmphieBox (3), budou mít vaše ratolesti kromě plavební komory k dispozici až dvě jezírka.

Loďky a lodní dráhy

Samozřejmě, možností, jak skládat vodní dráhy AquaPlay, je nespočet, vše závisí na fantazii a schopnosti vašich dětí vymýšlet nové kombinace. Věříme, že se vaše ratolesti s touto hračkou dobře zabaví a zároveň se i něco nového naučí. :-)