4 last minute velikonoční dekorace

  Kategorie: Aktivity s dětmi,
4 min.
28. bře'24

Velikonoce už opravdu klepou na dveře, které se co nevidět otevřou pro všechny návštěvy. Toto období se u nás každoročně pojí s chutným jídlem, tradicemi a výzdobou, které kralují vajíčka, zajíčci a kuřátka. Byla letos velikonoční výzdoba to poslední, na co jste ve spěchu každodenního života zapomněli? Nevadí! Máme pro vás 4 last minute velikonoční dekorace, které spolu s dětmi zvládnete vyrobit také s návštěvou za dveřmi.

Velikonoční svátky mohou být pořádně stresující. Tlak rodiny na dodržování tradic, vymýšlení programu pro děti a do toho pracovní povinnosti někdy vytěsní dekorování domácnosti na poslední místo. Následující čtyři velikonoční dekorace dokážete spolu s dětmi vyrobit během několika minut, tak sesbírejte to, co máte po ruce a pusťte se do toho.

Girlanda se zajíčky

Girlandy patří spíše k Vánocům, ale nač čekat tak dlouho, když si s dětmi můžete vyrobit i jednu velikonoční girlandu? Postačí vám k tomu hrubší barevný papír, provázek, nůžky, děrovačka, lepidlo a drobné plyšové bambule, popřípadě něco, co poslouží jako zaječí ocásky.

Postup je, jak jinak, snadný a rychlý. Z barevného papíru vystřihněte libovolný počet zajíčků (počet závisí na tom, jak dlouhou girlandu chcete mít) – tvar je velmi jednoduchý, jsou to vlastně pouze dva různě velké kruhy a ouška, takže to zvládnete nakreslit i bez šablony. Do každého ouška udělejte dírky tak, aby se skrz ně dal provléknout provázek. Pak už jen navlečte zajíčky na provázek, přilepte jim ocásky a girlandu zavěste.

Veľkonočná girlandaZdroj foto: Freepik

Last minute velikonoční vajíčka

Jsou pro vás Velikonoce stresující a výzdoba je to poslední, na co dokážete myslet? Dejte dětem do ruky vajíčka a fixky a o výsledek se postarají i bez vaší pomoci. Neexistuje nic jednoduššího než nakreslit na vajíčka roztomilé tvářičky a ozdobit je květinami z právě kvetoucích stromů. Takto ozdobená vajíčka můžete uložit do hnízda vytvořeného z tenkých a ohebných větviček (vhodná je například bříza nebo vrba), položit na talířek a voilá. Jednoduchá, rychlá a navíc vkusná velikonoční dekorace je na světě.

Veľkonočná dekorácia s vajíčkami

Velkolepý velikonoční věnec

Podobně jako girlandy, i věnce patří jak k Vánocům, tak k Velikonocům. Jeden okouzlující velikonoční věnec, který bude zdobit vaše vchodové dveře, můžete připravit i doma s pomocí šikovných dětských rukou. Potřebovat budete korpus na věnec (nebo si jej můžete vyrobit i svépomocí), vajíčka, peříčka, sušené květiny a různé jiné přírodní dekorace. Kromě toho si připravte také šňůrku na zavěšení a tavnou lepicí pistoli.

Při tvoření přijde na řadu vaše kreativita a fantazie vašich dětí. Na korpus věnce přilepujte pomocí tavné pistole předměty, kterými jste se rozhodli ozdobit věnec. Cílem je, aby byl výsledek „chaotický“, protože přesně takové věnce jsou nyní v módě. Ozdobit můžete celý korpus, nebo jen část, přidat můžete i drobná umělá kuřátka nebo jednoho zajíčka doprostřed jako hlavní prvek. Na závěr na věnec uvažte provázek a zavěste na dveře, kde bude váš výtvor vítat každou návštěvu.

Veľkonočný veniecZdroj foto: Freepik

Miniaturní jarní zahrádka

Během velikonočního období vše kvete, jaro je v plném proudu a vpustit ho můžete i do svého interiéru. K vytvoření interiérové velikonoční zahrádky budete potřebovat vajíčka s vložkou, hlínu a jarní květiny, například hyacinty, mini narcisy, fialky, modřence, petrklíče… Postup je velmi jednoduchý – do vajíčkové skořápky zasaďte rostlinku, kterou nezapomeňte pravidelně zalévat.

Při pokojové teplotě tyto květiny rostou rychle, takže už na Velikonoční pondělí se vám mohou za péči odvděčit voňavým, barevným květem. Zahrádku naaranžujte do vložek na vajíčka, ozdobte peříčky, mechem a vajíčkům-květináčům nezapomeňte namalovat veselé tvářičky.

Veľkonočná dekorácia s kvetmi

Příprava na Velikonoce nemusí být jen stresující, ale i sladká. Kromě dekorací si s dětmi nezapomeňte připravit chutné dobroty, kterými pohostíte návštěvy, ale také sebe a svou rodinu. Vždyť přesně o tom by i tyto svátky měly být, ne? Přejeme vám veselé Velikonoce!