Vyrobte si dekorace na Velikonoce společně s dětmi

  Kategorie: První roky dítěte,
3 min.
17. bře'16

Jaro mnozí z nás považují za nejkrásnější roční období. Cítíte její neodolatelnou vůni? Přibývající zeleň i sluneční paprsky jsou jasným signálem blížících se velikonočních svátků. Obklopte se jasnými barvami a náladou přírody i ve svých interiérech. Buďte originální, probuďte svou hravost a fantazii. Nezapomeňte zapojit i děti, které jsou na tyto činnosti opravdoví odborníci. Tvoření dekorací s dětmi na Velikonoce si zamilujete.

Veľká noc s deťmi

S Velikonocemi se spojuje množství symbolů. Ty představují nový život, období, radost. Vše se odráží i v dekoracích, jimiž si v této době zkrášlujeme domovy. Jejich výroba zaujme i nejmenší členy rodiny. Nechte se inspirovat našimi tipy a dopřejte svým dětem radost z vlastnoručně vytvořených ozdůbek.

Velikonoční dekorace z papíru

Zapojovat děti do tvorby dekorací na Velikonoce můžete nejprve zlehka. Postačí vám obyčejný, případně i barevný papír. Společně vytvořte velikonoční pozdrav. Klasický formát A4 prostřihněte na polovinu a přeložte. Předkreslete svému dítěti nějaký velikonoční motiv a zbytek nechte na jeho fantazii. Pomůcky na vytvoření dokonalých tvarů najdete hravě i doma. Například obkreslením velké lžíce vytvoříte na papíře krásné souměrné vajíčko. Pokud si malý umělec troufá i na něco složitější, vyhledali na internetu snadno dostupné makety zvířat. Netřeba připomínat, že ty typické velikonoční jsou kuřátka, zajíčci a ovečky. Přidejte veselé slova a potěšte originálním pozdravem, například, prarodičů.

Pokud jste na procházce natrefili na větvičky, zda rozkvetlý zlatý déšť, neváhejte si pár větviček přinést i domů. Z tvrdšího papíru vystřihněte libovolné ozdoby a spolu s dětmi vymalujte. Zezadu přilepte šňůrku a zavěste na větvičky ve váze.

Podobně si můžete vytvořit i věnec na dveře. Na karton obkreslete kruh požadovaným rozměry. Nezapomeňte do něj vkreslit ještě jeden menší a opatrně vystřihnout střed. Pokud si chcete práci usnadnit, postačí vám papírový talíř. Stejně se zbavte středu a ponechte jen tvrdší okraj. Na zbytek práce je zapotřebí pouze váš dohled. Nechte děti vymalovat věnec veselou jarní barvou. Přilepte ozdoby poskládané nebo vystřižené z barevného papíru a pomocí šňůrky zavěste na dveře dětského pokoje. Vám i dětem bude připomínat příjemně strávený společný čas.

Pokud jste se odhodlali, že letos budou vaše ozdoby o něco lepší než ty loňské, máme pro vás tip. Nezůstaňte pouze při vystřihování a malování. Poskládejte veselé ozdobné krabičky, velikonoční košíky pro vajíčka nebo kreativní rámečky na fotky.

Kreativní set Educa od 6 let

Scrap

A co s vajíčky?

Ve velikonoční výzdobě nesmí chybět vajíčka. Technik na jejich výzdobu je hodně. Je pouze na vás, kterou z nich si zvolíte. Nemusíte pracovat pouze s těmi vyfoukánými. Jednoduše je uvařte a vzhůru na zkrášlovací proměnu! Využít se dají i skořápky, které vám zůstaly po pečení koláčů. A co si budeme namlouvat ... skořápky budou i po zdobení. Ať už se o to postarají vaše ratolesti nebo vy. Děti je mohou vymalovat podle svých představ a vy do nich nasadit drobné zelené rostlinky, například pažitku. Roste rychle a výsledek stojí za to.

Zpestřete sobě i svým dětem přípravy na Velikonoce. Oslavte příchod jara a společně si užijete jedinečné momenty plné zábavy. Důkazem budou vaše společně vytvořené dekorace.