Vytvořte si krásnou vánoční dekoraci spolu s dětmi

3 min.
09. pro'16

Venku je stále chladněji, supermarkety mají Vánoce už dávno a do našich měst se pomalu připlížila vánoční světla a tradiční trhy. Je čas připravit svou domácnost na nadcházející zasněžené období a nejkrásnější svátky v roce. Nachystejte výkresy, nůžky, barvičky a lepidlo. Děti budou tyto aktivity milovat.

Jak ozdobit okna?

Vystřihovat sněhuláky, andělíčky či sněhové vločky je zábava. Děti si takto procvičí svou jemnou motoriku a zároveň vytvoří krásné dekorace, na které budou pyšné během celých Vánoc. Pokud však chcete ozdobit okna letos trochu jinak, zkuste na ně něco zevnitř zavěsit. Postačí vám svíčky, vánoční koule, větvičky, lízátka či koblihy. Inspirujte se.

Vánoční dekorace okna

Vánoční koule pro tvůrčí ručičky

Vánoční koule jsou krásnou vánoční dekorací. O to víc, pokud je vytvoříte doma se svým mrňouskem. Budete k tomu potřebovat sklenice, sněhové třpytky, ozdoby, modurit nebo fimo hmotu, lak a tavnou lepicí pistoli. Z fimo hmoty nebo moduritu si vytvořte postavičky a podle návodu uvařte, nechte vyschnout a následně omaľujte. Pokud se vám nechce vytvářet postavičky, můžete použít i malé hračky.

Postavičky přilepte pomocí tavicí pistole na víčko. Do sklenice nalijte vodu, přidejte sníh a zavřete spolu s postavičkou. Vyzkoušejte, zda vám sklenice neprotéká. Svou vánoční kouli můžete dozdobit barvičkami či stužkami.

Sněhové koule Vánoce

Sněhulák nejen na zahradě

K Vánocům a zimě neodmyslitelně patří sněhuláci. Nemusí však zůstat na sněhu, vytvořte si sněhuláka, který má rád teploučko. Stačí vám k tomu velká fantazie, barvičky, laky a materiál dle výběru. Například pařezy, kužely či stará kulatá akvária. Inspirujte se těmito obrázky.

Vánoční dekorace sněhulák

Svícny pro vánoční atmosféru

Jaké by to byly Vánoce bez světýlek? Obchody jsou plné všelijakých svícnů, vy si však můžete vytvořit svůj vlastní a zcela originální. Dejte nový život starým skleničkám na víno a namalujte je podle fantazie. Například i jako sněhuláky či postavičky z oblíbených pohádek.

Svícny z vínových sklenic dekorace

Dřevo a přírodní materiály dodávají pocit tepla. Zkuste využít jako podložku pod svíčky dřevěné pařezy, dozdobte je šiškami nebo vytvořte svíčku z jablíčka. Stačí vyříznout vrchní část jablíčka a vložit do něj čajovou svíčku.

Dekorace svícny ze dřeva

Na krásné svícny vám postačí i obyčejné sklenice. Ty dozdobíte třpytkami, barvou, stužkami či šiškami.

Svícny sklenice vánoce

Zdroj obrázků: Pinterest