Dokonalý vánoční dárek: dětská kuchyňka

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
22. lis'18

Vánočním snem každého dítěte je najít si pod stromečkem co největší a krásně zabalený dárek. To totiž znamená, že Ježíšek si přečetl jejich dopis a ony si už za pár chvil rozbalí vytoužený kočárek pro panenku, dětskou dílnu, traktor, velkou stavebnici či kuchyňku. A právě o tom, jak vybrat dokonalou dětskou kuchyňku, je náš nejnovější blog.

Sní vaši malí kuchaři o tom, že tento rok si pod vánočním stromkem najdou vysněnou kuchyňku, která bude patřit jen a jen jim? Poradíme vám, na co se při výběru perfektní dětské kuchyňky zaměřit, ale dozvíte se také to, proč je právě kuchyňka dokonalým dárkem pro všechny děti, které se rodičům zvědavě míchají do vaření.

Zábavná hra na rodiče

To, že děti se učí napodobováním, je všem rodičům jasné. Hry na profese jsou nezbytnou součástí zdravého dětského vývinu a jsou to krásné hračky, které dětem nabízejí řadu podnětů k rozvoji. V bohatě vybavené dětské kuchyňce mohou malí kuchaři a kuchařky připravovat chutná jídla od výmyslu světa – stačí pouze "odkoukat" něco od rodičů a samozřejmě zapojit vlastní fantazii. Dětičky se díky dlouhým hodinám, které stráví hrou v dětské kuchyňce, naučí vážit si jídla, která od maminky dostanou na talíř. A mnohé děti se právě díky dětským hrám na kuchaře v budoucnu stanou světoznámými šéfkuchaři nebo si otevřou vlastní restauraci. Počátky kuchařského umění totiž vznikají již v dětství.

Ako vybrat detsku kuchynku

A zase ta motorika

Kuchyňky, které najdete v naší nabídce, jsou dokonale přizpůsobeny dětským potřebám. Kvalitní materiál, oblé hrany či různé povrchy – to vše přispívá k rozvíjení jemné motoriky a pohybových dovedností dětí. Děti se hrou v dětské kuchyňce naučí správně držet příbor a skleničku, ale zároveň se učí správně uchopit jakékoli jiné kuchyňské nádobí a poprvé otočí palačinku. Otevírají a zavírají troubu a mikrovlnku, zjišťují, jak funguje sporák a na co slouží jednotlivé knoflíky a možná poprvé přicházejí do styku s kávovarem či automatem na sodu. Podnětů na rozvoj jemné motoriky je v našich dětských kuchyňkách opravdu dostatek.

Jak vybrat tu pravou kuchyňku?

Je přirozené, že rodiče výběrem vánočních dárků ztratí mnoho času a není se čemu divit, když je těch hraček tak mnoho! Výběr správné hračky pro vlastní děti je většinou dlouhý a náročný proces, protože pro ně chtějí jen to nejlepší. Při výběru dětské kuchyňky si musíte promyslet zejména tyto tři věci:

  1. Kolik jste do ní ochotni investovat
  2. Zda chcete plastovou nebo dřevěnou kuchyňku
  3. Kolik prostoru pro ni máte v dětském pokoji

V naší široké nabídce najdete kvalitní kuchyňky, které splní všechna vaše očekávání. Francouzské značky Smoby, Janod a Écoiffier si vás získají nejen nadčasovým francouzským designem, ale i kvalitními materiály, prvotřídním zpracováním a na své si přijdou i děti milující pohádkové postavičky. Všímejte si, co vašeho drobečka během motání se v kuchyni nejvíce zajímá, a to pak hledejte i v dětské kuchyňce. Kromě jednodílných kuchyněk si u nás můžete vybrat i větší rohové kuchyňky, se kterými si najednou zahraje několik dětí a v nabídce jsou i oblíbené elektronické kuchyňky se super funkcemi!

Elektronická kuchyňka Tefal Studio Bubble Smoby

Kuchynka tefal bubble smoby

Kuchyňka Tefal Studio Bubble od Smoby si okamžitě získá srdce všech dětí. Patří k menším kuchyňkám v naší nabídce, díky čemuž se pohodlně vejde do každého dětského pokojíčku, přesto jí nechybí až 26 nezbytných doplňků, bez kterých se malý kuchař či kuchařka neobejde. Kuchyňka je plně vybavena a její součástí je i magický bublající hrnec, automat na sodovku a espresso kávovar. Modro-šedá kuchyňka vydává úžasné realistické zvuky, díky čemuž je hra s ní ještě zábavnější.

Elektronická kuchyňka Tefal Studio XXL Bubble Smoby

Hledáte větší kuchyňku, která je vhodná i pro více dětí? Přesně taková je červeno-šedá kuchyňka Tefal Studio XXL Bubble z dílny Smoby. Prostorná rohová kuchyňka obsahuje bohatou sadu 38 doplňků a je plně vybavena různými spotřebiči. Děti se v ní setkají se sporákem, pečicí troubou, ledničkou či dokonce myčkou nádobí. Malí kuchaři si okamžitě zamilují realistické zvuky kuchyňky, ale i pánev na palačinky s funkcí otáčení! Samozřejmostí je množství úložného prostoru, který si tato velká dětská kuchyňka jednoduše žádá.

Dřevěná kuchyňka Happy Day Janod

Kuchynka janod happy day

Záleží vám na tom, aby si vaše dítko hrálo s hračkami vyrobenými z přírodních materiálů? Sáhněte po této kuchyňce Happy Day Janod vyrobené ze dřeva! Dřevěná kuchyňka ve veselých barvách rozzáří nejen dětský pokoj, ale i tvářičku obdarovaného kuchaře. Kuchyňka Happy Day je vybavena mikrovlnkou, pečicí troubou, varnou deskou a dřezem, ale nechybí jí ani praktické doplňky na vaření. Ty spolu s jedinečným francouzským designem pomohou vašemu neposedovi hravě rozvíjet kreativitu a fantazii.

Už víte, jakou kuchyňku si pod stromečkem najdou vaše děti? Je jen a jen na vás, zda se rozhodnete děti potěšit plastovou, dřevěnou, velkou nebo malou kuchyňkou. Jisté je, že malé kuchaře v ní čekají dlouhé hodiny skvělé zábavy a vy se můžete těšit na samá chutná jídla!

Kuchyňky čekají zde