Treska na fenyklu

1 min.
28. zář'21
Nenahraditelná chuť fenyklu se těší oblibě zejména v jihovýchodní části Francie. Tato zelenina, která chutí připomíná anýz, má nízký obsah cukru a lehce se tráví. V kombinaci s treskou, která má vysoký podíl vitamínu D a omega-3 mastných kyselin, vytvoříte chuťově zajímavé, ale zároveň výživné jídlo.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 160 g fenyklu
  • 60 g brambor
  • 20 g tresky
  • 1 čajová lžička olivového oleje
Postup

Fenykl omyjte pod tekoucí vodou, odstraňte vrchní listy a odřízněte spodní část s kořínky. Zbytek fenyklu nakrájejte na menší kostky. Rovněž oloupejte, opláchněte a nakrájejte i brambory a na stejně velké kousky nakrájejte také rybu (kterou je třeba předem vykostit). Všechny ingredience vložte do parního vařiče, do nádržky dolijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit. Na závěr všechny uvařené suroviny spolu s olivovým olejem rozmixujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.