Tipy na vánoční dárky pro čerstvé rodiče

5 min.
08. pro'20

Máte i vy pocit, že s miminky se před Vánocemi roztrhl pytel? Babyboom zažívají nejen známé osobnosti, ale i obyčejní smrtelníci, kteří vědí, že výchova miminka stojí nemalé peníze. Právě proto vám přinášíme tipy na užitečné dárky pro čerstvé rodiče, které jsou krásné, praktické a zaručeně potěší. Nechte se inspirovat.

Miminko není levný špás, to vědí všichni rodiče. Přináší nám však neuvěřitelné množství štěstí a radosti a naplňuje nás nekonečnou láskou (o té vůni ani nemluvíme). Investovat do výbavičky pro miminko a do kojeneckých potřeb proto určitě stojí za to. Nevíte, co darovat rodičům, kterým se právě narodil voňavý uzlíček štěstí? Připravili jsme si pro vás několik tipů na (nejen) vánoční dárky, kterými jistě trefíte do černého.

Hnízdo na spaní pro sladké sny

Miminka prospí větší část dne, proto by měla být jejich postýlka opravdu pohodlná. Základem je kvalitní matrace a bezpečnost, aby miminko nevypadlo a aby se nepřetočilo do nevhodné polohy. Ideální pomůckou je v tomto případě hnízdo na spaní od francouzské značky Red Castle, které je ergonomicky tvarované, ale má i jiná pozitiva. Spánek v hnízdě Red Castle minimalizuje risk ploché hlavičky a podporuje správný a zdravý vývin děťátka, miminka se mnohem méně probouzejí s Moroovým reflexem a netrápí je ani reflux. Vyvýšené stěny hnízda miminko objímají a imitují jeho polohu v děloze, takže drobeček se během spánku cítí bezpečně.Hniezdo darcek

Díky tomuto hnízdu na spaní bude spát spokojeně nejen miminko, ale i rodiče, protože budou vědět, že jejich dítko je v bezpečí. Alternativou k tomuto hnízdu Cocoonababy® je menší ergonomické hnízdo na spaní vhodné i na cesty či hnízdo Bébécal™ Gris perle tvořené dvěma polštářky, které slouží jako zábrana proti přetočení na bříško.

Hygiena a přebalování

Koupání a přebalování miminka patří k základní hygieně miminka. Přebalování bude na denním pořádku hned několikrát, zatímco koupat drobečka nemusíte nutně každý den (očištění intimních partií je však nutné dodržovat). V minulosti koupali rodiče děti v klasické vaně, menší plechové vaně či dokonce v umyvadle, dnes už na to máme jiné vymoženosti. Praktickou pomůckou ke koupání miminka je nepochybně vanička Camélé'O 1st Age od Beaba, která je menší než klasická vana a je lehká, takže ji můžete přenášet z místa na místo. Rodiče ji mohou položit na zem nebo upevnit na speciální stojan, díky kterému si nebudou namáhat páteř.Vanicka darcek

Praktickou pomůckou, která rodičům pomůže s hygienou miminka, je také přebalovací pult. Ten od Beaba je díky vyvýšeným stěnám maximálně bezpečný a miminko během přebalování udrží na místě. Rodiče jistě ocení úložný prostor, do kterého si mohou odložit například vlhčené utěrky, pleny či jinou kosmetiku potřebnou při přebalování. Přebalovací pult je velmi pohodlný a rodiče ho mohou upevnit na speciální stojan, ale i na postýlku, vanu či komodu.

Teplo a pohodlí vždy a všude

Další „drobností“, kterou rodiče jistě využijí, jsou osušky, zavinovačky, spací pytle či fusaky. Dětičky rostou velmi rychle, proto je třeba tyto doplňky každých pár měsíců vyměnit za větší čísla, takže koupí takového dárku jistě potěšíte. V domácnosti s miminkem se určitě neztratí měkoučké kojenecké osušky (dokonce s kapucí). Pokud víte, že obdarovaní rodiče budou hodně času trávit na cestách nebo „pouze“ na procházkách s kočárkem, sáhněte po spacím vaku nebo fusaku. Tato vrchní vrstva oblečení udrží děťátko v teple, aniž se zpotí a přinese mu maximální komfort.Fusak darcek

V naší nabídce naleznete i něco pro maminky, které se svého stylu neplánují vzdát ani po porodu. Vždy s módou a módními trendy budou kráčet díky přebalovací tašce, která na první pohled vypadá jako stylová kabelka. Uvnitř však ukrývá vše potřebné pro přebalování miminka mimo domov. A nejlepší na ní je to, že maminka ji využije i později, když už miminko nebude miminkem. Kabelek přece není nikdy dost.

Praktičtí nenápadní pomocníci

Ne všechny pomůcky péče o miminko jsou velké a na první pohled vám udeří do očí. Rodiče mají často na seznamu věci, které nejsou nejdůležitější, ale život s miminkem určitě usnadní. Mezi takové pomůcky patří i elektronická chůva, která je v současnosti samozřejmostí a rodiče jsou díky její pomoci klidnější. Elektronická chůvička Video Baby Monitor od Beaba je opravdu nenápadná a díky svému tvaru ji mohou rodiče položit k postýlce, ale také obtočit kolem postýlky či lampy. Chůvička využívá nejnovější technologie, má noční vidění, full HD kameru, teploměr, dvojnásobný zoom a pomocí aplikace se připojí na smartphone. Je to prostě skvělý pomocník a hračka pro moderní rodiče zároveň.Kamera darcek

Kromě elektronické chůvičky rodiče jistě potěšíte i šikovným přístrojem na přípravu mléka. Ten padne vhod zejména mamince, která má problémy s kojením a miminko krmí i sušeným mlékem. Rovněž pro maminku je vhodným dárkem polštář na kojení, který přinese úlevu od bolesti páteře. Neodmyslitelnou součástí výbavičky pro miminko je i kosmetická taštička. Toaletní potřeby v praktické taštičce od Beaba obsahují 9 doplňků, které rodiče využijí po každé koupeli miminka.

P.S. Ještě předtím, než se pustíte do objednávání dárků pro rodiče, bez obav se s nimi poraďte. Určitě je potěší, že je chcete něčím překvapit a zároveň se vyhnete tomu, že koupíte pomůcku, kterou už doma mají.

Všechny dárky koupíte tady