Originální Vánoce: tipy na balení dárků s dětmi

  Kategorie: Výchova dítěte,
4 min.
19. pro'17

Děláte si každý rok starosti s tím, jak zabalíte vánoční dárky? Máme pro vás pár jednoduchých tipů, které zvládne opravdu každý a na pomoc si můžete přizvat i děti. Nezáleží na tom, jestli budete mít pod stromečkem hodně či méně dárků, důležité je to, že je vyberete a zabalíte s láskou. Tak vzhůru do toho!

Každý rok se snažíme být stále více originální nejen při výběru dárků, ale i při jejich balení. Zatímco mnozí rodiče upřednostňují barevné balicí papíry s vánoční potiskem, čímž si ušetří spoustu času, najdou se i kreativní. Pokud chcete patřit mezi ně, podívejte se na naše tipy na originální balení dárků. A dětem můžete říct, že Ježíšek si u vás odložil pár dárků a poprosil vás o pomoc s balením.

Balení vánočních dárečků

Jmenovky

Ačkoliv rozbalování všech dárků jeden za druhým je veliká zábava, je hezké, když si každý rozbalí svůj vlastní dárek. Stačí tak jednoduchá věc jako papírová jmenovka, kterou si doma dokáže vyrobit každý. Potřebujete k tomu jen tvrdý papír nebo karton, děrovačka, fixy a šňůrku. Je na představivosti každého, jak se s tím popere. Určitě potěší i zcela jednoduché jmenovky, ale i tvary stromečků, perníčkových postaviček či vánočních koulí.

Užitečné brambory

Když se trochu vynasnažíte, zcela jistě si vzpomenete na výtvarnou výchovu a razítka z brambor. Do syrových brambor (nejlépe trochu větších) vyřízněte různé tvary – nejjednodušší jsou vánoční stromky a hvězdičky. Vyřezanou bramboru natřete temperovou barvou a obtiskněte na čistý hnědý nebo bílý balicí papír. Díky bramborám nemusíte kupovat razítka, a když budete balit dárky s dětmi, podpoříte jejich kreativitu. Nezapomínejte, že vyříznutý tvar musí trochu vyčnívat, aby se na papír obtisklo to, co chcete a ne pouze obrys.

Vánoční papír z brambor

Originální pásky

Znáte washi pásky? V podstatě je to dekorační lepicí páska z papíru a dnes najdete v obchodech jakékoliv motivy, o těch vánočních ani nemluvě. Použijte je namísto průsvitné lepicí pásky a oživíte obyčejný balicí papír. Takové balení je zcela jednoduché a výsledek je přesto kouzelný. Pásky můžete různě nastříhat a vytvořit z nich různé tvary či nápisy.

Něco z přírody

Větvičky, perníčky, šišky, skořice, jeřabiny... I takové dekorace můžete použít k balení dárků. Pokud milujete přírodu a vše s ní spojené, hledejte v ní pomoc i během vánočních příprav. Tyto dekorace přilepte na papír, protáhněte šňůrku nebo je pěkně uložte do dárkové tašky. Dárkové dekorace rovněž nejlépe vyniknou na hnědém balicím papíře. Doplnit je můžete o umělý sníh – ten stačí nasypat na lepidlem natřenou část papíru.

Balení dárků, papír z přírody

Jednoduchá krása

Pokud milujete jednoduchost a balicí papíry s vánoční potiskem nejsou nic pro vás, máme řešení. To, že v jednoduchosti je krása, je jasné už dávno. Věříte, že není důležitý obal, ale to, co se skrývá pod povrchem? Pak vám na balení vánočních dárků stačí hnědý balicí papír (může být i bílý, ale hnědý je přece jen recyklovaný) a tenčí provázek. I stejně zabalené dárky vypadají pod stromečkem velmi hezky.

Je jasné, že zejména děti jsou zvědavé hlavně na to, co se skrývá pod papírem. Pokud si však dáte záležet i na obalu, naučíte děti ocenit vše, co kolem sebe vidí. Zároveň v nich probudíte kreativitu, při balení trochu zpomalíte a ještě více procítíte ducha Vánoc.