Bezpečně na cestách i v těhotenství

  Kategorie: Těhotenství,
4 min.
12. pro'19

Říká se, že těhotenství je nejkrásnější období v životě ženy. Pravdou však je, že s sebou přináší také spoustu strachu, který je určitě opodstatněný. Právě obava o zdraví miminka mnohé ženy odrazuje od řízení, či dokonce od jízdy v autě obecně. Těhotenský bezpečnostní pás však mnohé obavy zažene do pozadí a dopřeje těhotným ženám pohodlí i na cestách.

Užíváte si i během těhotenství pohodlí, které nabízí jízda autem? V prvních měsících je řízení, ale i sezení na místě spolujezdce bezproblémové. První omezení, která s sebou těhotenství přináší, se začnou ukazovat až později spolu s rostoucím bříškem. Bezpečnostní pás začíná budoucí mamince překážet, nepříjemně ji tlačí na břiše nebo se vůbec nedá zapnout. Jak si poradit v takovém případě, aniž byste se musely vzdát na následující měsíce auta?

Bezpecnostny pas red castle

Bezpečnostní pás není na parádu

I když je bezpečnostní pás někdy přítěží, jeho zapínání má vždy své opodstatnění. Ženy by si během těhotenství měly dávat pozor zejména na poranění břicha a pánve, které mohou skončit obrovským neštěstím jak pro maminku, tak i pro nenarozené děťátko. Bezpečnostní pás vytváří tlak a je pevný, čímž má podstatně snížit riziko úrazu během nehody, která se může stát i během jízdy na krátké vzdálenosti. Mnohé ženy ve vyšším stádiu těhotenství se však vymlouvají právě na diskomfort, který jim připoutání běžným bezpečnostním pásem přináší.

Zároveň se obávají toho, že popruhy pásu, zejména při delších cestách, tlačí na děťátko a mohly by mu způsobit různé deformace či poruchy. Řešením tohoto problému, který trápí mnohé těhotné ženy, je správné zapínání bezpečnostního pásu, speciální bezpečnostní pás pro těhotné nebo lékařské osvědčení, které vás osvobodí od používání bezpečnostních systémů vozidla. Toto osvědčení se však vydává hlavně lidem, kterým bezpečnostní pás způsobuje velmi vážné obtíže, přičemž těhotenství (ani to rizikové) mezi důvody vystavení osvědčení nepatří.

Nejideálnějším řešením, které neohrožuje život miminka a budoucí maminky, je používání bezpečnostního pásu během každé jízdy, ať už krátké nebo dlouhé. Bezpečnostní pás by měl v těhotenství směřovat přes prsa a pod bříško. Pokud však cestujete autem pravidelně, víte, že pásy v autech jdou přímo přes břicho a udržet je pod bříškem není vždy jednoduché. Řešení přinášejí speciální bezpečnostní pásy pro těhotné, které se dají upevnit pod bříškem a to tak, že se zapínají mezi nohama.

Bezpecnostny pas grafika

Těhotenský bezpečnostní pás Protectababy® Red Castle

Nenechávejte věci náhodě a vybavte své auto těhotenským bezpečnostním pásem Red Castle, který vám zajistí nejen pohodlí během jízdy, ale zároveň dobrý pocit, že neohrožujete své nenarozené miminko. Bezpečnostní pás pro těhotné ženy od francouzské značky Red Castle byl testován odborníky z Národního výzkumného ústavu ve Švédsku, takže se můžete spolehnout na to, že vy i vaše dítko budete v autě v bezpečí.

Během těhotenství žena nenese odpovědnost pouze za své zdraví, ale také za zdraví svého děťátka. Těhotenský bezpečnostní pás Protectababy® Red Castle poskytuje ochranu na nejvyšší úrovni. Díky speciálnímu zapínání prochází tento bezpečnostní pás pod břichem maminky, ne přímo přes něj, čímž nevytváří tlak na bříško a snižuje tak riziko potratu.

Bezpečnostní pás Red Castle poskytuje mezi nohama a pod bříškem dostatečnou podporu a můžete jej používat i na místě řidiče, i na místě spolujezdce. Pás se velmi jednoduše upevňuje na sedadlo kteréhokoliv auta a stejně jednoduše se zapíná a odepíná.

Neriskujte svůj život a život svého miminka jen kvůli několika minutám komfortu a dbejte na bezpečnost a odpovědnost během každé jízdy autem. I díky zapnutému bezpečnostnímu pásu nakonec po devíti měsících šťastně dorazíte do vytouženého cíle.

Těhotenský bezpečnostní pás Red Castle