Svíčková na exotický způsob

1 min.
11. kvě'21
I obyčejná svíčková může díky malé změně chutnat úplně jinak, a přece stále úžasně. Kromě chuti je však toto jídlo také výživné – sladké brambory v sobě ukrývají množství škrobu a exotická kurkuma je ve světě známá zejména svými antioxidačními vlastnostmi.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 100 g sladkých brambor
  • 100 g pórku (bílé části)
  • 10 g vepřové svíčkové
  • ½ čajové lžičky kurkumy
  • 1 čajová lžička olivového oleje
Postup

Sladké brambory oloupejte, opláchněte a nakrájejte na kostky o velikosti 1 x 1 cm. Bílou část pórku a maso rovněž nakrájejte na menší kousky. Zeleninu a maso vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Po uvaření slijte část tekutiny a zbytek spolu s olivovým olejem a kurkumou důkladně mixujte, dokud nedosáhnete konzistence kaše. Podávejte ozdobené nakrájenými zelenými kousky pórku.