Na soukromé hřiště nemají vandalové přístup

5 min.
08. čec'16

Dětské hřiště je místem, kde dětičky navazují sociální kontakty. Bohužel, není to vždy bezpečné místo, na kterém můžete nechat mrňouse jen tak, bez dozoru. Mohou za to vandalové či nezodpovědní majitelé pejsků, kteří si z hřiště dělají venčovisko. Pokud si chcete být jisti, že dětské hřiště bude pro vaše děti a jejich kamarádů bezpečné, vytvořte jim ho u vás na dvoře či v zahradě.

Jen na soukromém hřisti jsou děti v bezpěčí

Dětské hřiště má být místem her a bezstarostného dovádění. Nejednou je to však i místo úrazů a zranění. Zejména v případě, že veřejné hřiště nejsou pravidelně udržovány – častokrát se můžeme setkat s zrezivělými částmi prolézaček nebo trčícími hřebíky. Hřiště jsou místem, kde se vyřádí nejen děti, ale i vandalové. Dalším problémem jsou majitelé pejsků, kteří si z dětských pískovišť dělají místo na venčení svých čtyřnohých miláčků. Pokud se chcete vyhnout nepříjemných zkušenostem z veřejných dětských hřišť, vytvořte dětem soukromý koutek na hraní, který bude schovaný za plotem. Pokud nemáte vlastní zahradu, spojte se například se sousedy z okolních bytů. Na takové soukromé hřiště nebudou mít cizí lidé přístup.

Ráj pro děti

Základem dobrého hřiště je udržovaný trávník. Ten může sloužit menším dětem na závody na odrážedle. Díky trávě při pádu v zápalu hry neublíží. Na dětském hřišti samozřejmě nesmí chybět pískoviště. Při budování dbejte na to, aby se dalo překrývat, zabráníte tomu, aby ho zvířata používali jako toaletu. Oblíbené na dětských hřištích jsou prolézačky. Ty děti nikdy neomrzí. Pokud máte v dostupnosti hřiště mohutný zdravý strom, můžete na něj zavěsit houpačku. Alternativou jsou houpačky pro dva, které se dají samostatně postavit. Chcete-li hřiště pro děti „vymazlit“ rozšiřte jej o hrací centrum, dětský domeček, zahradní stolek či kolotoč. Všechna tato zařízení můžete na hřiště přidávat postupně, jak budou děti růst.

Výběr materiálů je důležitý

Při výběru materiálů si promyslete, kolik času můžete investovat do jejich ošetřování. Dřevo je třeba často natírat. Kovové materiály vyžadují alespoň jednou za dva roky odstranění staré barvy a kvalitní nový nátěr. Plasty jsou stálobarevné a trvanlivé i bez ošetřování, musíte však vybrat uvážlivě – do nákupního seznamu zařaďte hračky s anti UV ochranou, které nevyblednou a s co nejvyšší nosností, aby se pod náporem váhy nezlomili.

Dětské hřiště do 2 500 korun

Set skluzavka Máša a medvěd Smoby Toboggan XS a kolečko s kbelík setem Princezna

Set skluzavka Máša a medvěd a kolečkoSet hraček představuje fantastickou sadu hraček na léto. Tvoří ji skluzavka s pohádkovým motivem Máša a medvěd a kolečko s kbelík setem. Hračky pocházejí od renomovaných evropských výrobců Smoby a Écoiffier. Skluzavka je vhodná již od 2 let. Dá se na ni napojit hadice na vodu a po skluzavce pak stéká voda jako na tobogánu.

Skuzavky pro děti

Pískoviště pro děti Mušle BIG dvoudílné

Pískoviště mušle BIGDvoudílné pískoviště Mušle značky BIG je ideální pro letní dovádění dětí od jednoho roku. Pískoviště ve tvaru hřebenatky má dva samostatné díly, které lze naplnit vodou či pískem a kromě pískoviště tak vytvoříte dítěti i malý bazének. Vejde se do něj 100 kg písku nebo 100 litrů vody.

Pískoviště pro děti

Plastová houpačka na zavěšení BeBe 2v1 Smoby

Plastová houpačka BeBe SmobyTato šikovná houpačka je vyrobena z kvalitního plastu a je vhodná pro děti od 18 měsíců. Její součástí je bezpečnostní zábrana, kterou můžete odpojit jak vaše dítě roste. Houpačka je ošetřena ochranou proti UV záření díky čemuž barvy zůstanou krásné a syté po dobu několika let.

Dětská houpačka

Dětské hřiště do 8 000 korun

Set prolézačka Tour Aventure Smoby s houpačkou Tuleň s vodotryskem

Set prolézačka Smoby s houpačkou TuleňDětská prolézačka Tour Aventure je dobrodružná sportovní věž se skluzavkou, žebříkem a pohádkovým tunelem. Její dvojitá stěna zajišťuje pevnou a stabilní stavbu. Část na klouzání má délku 160 cm. Dětská oboustranná houpačka Tuleň má ergonomicky tvarovaná sedadla, aby dítě sedělo pohodlně a neunavilo se ani po delším houpání. Je vhodná pro děti od 3 let. Dětská houpačka je doplněna o vodotrysk. Během horkých letních dnů se dá k otvoru na houpačce připojit hadice s vodou a děti mají o zábavu postaráno.

Dětská prolézačka

Pískoviště čtyřlístek Vario BIG

BIG pískoviště čtyřlístek VarioDětské pískoviště Vario je krásná hračka ve tvaru čtyřlístku. Je dostatečně prostorné pro hru více dětí, je vhodné od 12 měsíců. Velkou výhodou dětského pískoviště je, že se dá rozložit na 4 samostatné kusy a nezabírá mnoho místa. Po skončení letního období tak pískoviště jednoduše rozložíte a odložíte. Do pískoviště se vejde přibližně 150 kg písku.

Pískoviště pro děti

Zelený plechový zahradnický set Janod

Zelený plechový zahradnický set JanodMalí zahradníci jistě ocení šikovný set s hráběmi, rýčem, rukavicemi a konví. Vy zase spojíte příjemné s užitečným. Děti se hrají a zároveň vám pomáhají v zahradě. V okolí svého domácího hřiště mohou spolu s rodiči posadit kytičky a trávník, no a časem se o ně mohou starat úplně sami.  Více inspirací na zařízení dětského hřiště najdete v kategorii hračky na zahradu.

Hračky na zahradu