Black Friday: Nákupní horečka začíná!

7 min.
29. říj'21

Valentýn, Halloween, Den díkůvzdání, Black Friday, Cyber Monday. Víte, co mají společného všechny tyto dny? Přišly k nám z Ameriky! A zatímco některé z nich si lidé zamilovali, jiné, například Den díkůvzdání, se u nás z pochopitelných příčin neuchytily. Stálicí je však již několik let Black Friday a jeho slevy, které nyní můžete naplno využít i u nás. A to dokonce s dostatečným předstihem!

Víte, co potěší rodiče v předvánočním období více než slevy? No přece slevy na hračky pro děti, které se budou pod vánočním stromkem nádherně vyjímat! Nepromeškejte náš Black Friday a nakupte na Vánoce již dnes a ještě výhodněji. Od 29.10.2021 na vás čeká obrovské množství hraček v parádních slevách, které k Black Friday patří stejně jako dárky k Vánocům. Nezmeškejte výprodej a slevy ve výši až do -80%. Využijte této příležitosti a potěšte děti hračkami, které se stanou jejich láskou na celé dětství. Vybírejte z bohaté nabídky kvalitních hraček od evropských výrobců.

Začínáme dříve!

Black Friday už dávno není pouze výsadou amerického trhu. Několik let „útočí“ už i v naší zemi a přesně před dvěma lety se Medvídci rozhodli, že něco takového chtějí uspořádat i oni. Po obrovském úspěchu, který se opakoval i loni, vás Black Friday slevami potěšíme i tento rok! Olimu, Mile a Brunovi se však vůbec nechce čekat až do posledního listopadového čtvrtka, proto se rozhodli Black Friday trochu posunout. Na skvělé slevy se tak můžete těšit už od 29.10.2021!

Black friday blog text cz

Medvídkovské Black Friday tipy

Nákupní centra a konkrétní obchody zvyknou před dlouho očekávaným Černým pátkem zveřejnit letáky se zlevněnými produkty a obrovskými trháky, které si zákazníci nemohou nechat ujít. My jsme pro vás vytvořili čtyři speciální kategorie plné hraček, které potěší nejen vaše děti, ale díky „černé“ slevě i vaše peněženky. Vyberte si u nás v rámci Black Friday ty nejlepší hračky od renomovaných výrobců za ještě lepší ceny. Budou vaší volbou číslo 1 sety, vodní dráhy, hračky od výrobců Mondo a Dohány nebo hračky ze speciální kategorie Hračky pro Vás?

Výhodné sety za Black Friday ceny

Oblíbené sety, které v sobě kombinují více hraček, patří mezi nejprodávanější hračky a my vám je nyní nabízíme ještě výhodněji. Využijte akční nabídky více hraček v jednom setu a potěšte děti hned několikanásobně. Čekají na vás sety s kuchyňkami a domečky, ale i jinými hračkami, které rozzáří všechny dětské tváře a vám zároveň dovolí ušetřit. Nabídku Black Friday setů se speciálními cenami můžete prozkoumat na tomto odkazu.

Vodní dráhy BIG a AquaPlay se skvělou slevou

Vodní dráhy od německého výrobce BIG a švédské značky AquaPlay patří mezi nejoblíbenější a nejzajímavější hračky v naší nabídce. Děti se s nimi nejen výborně zabaví, ale zároveň se naučí spoustu nových věcí. Při hře s těmito originálními vodními systémy se děti naučí, jak teče voda nebo jak se zvedá a klesá vodní hladina ve skutečných přehradách. Vysvětlit fyzikální principy vody bude díky vodním drahám AquaPlay a BIG opravdu hračka. Vodní dráhy AquaPlay u nás nyní koupíte se 40% slevou (v případě setů se slevou 10%) a dráhy BIG s extra slevou 15%.

Black friday vodné dráhy

Oblíbené hračky Mondo a Dohány

Hračky od evropských výrobců za vynikající ceny rodiče vždy potěší. Italský výrobce Mondo a maďarský výrobce Dohány přinášejí vašim dětem již několik desetiletí krásné hračky za bezkonkurenční ceny. Hračky do exteriéru i interiéru, dětské domečky, koloběžky, odrážedla, skluzavky, hračky k vodě a do písku či sportovní hry od těchto výrobců v našem eshopu nyní v rámci Black Friday získáte s extra slevou 10%. Neváhejte a potěšte děti novými hračkami za ještě výhodnější ceny.

Hračky pro Vás

Neumíte se rozhodnout, kterou hračkou potěšit své nedočkavé děti? Vsaďte na naše tipy a prozkoumejte hračky ve speciální Black Friday kategorii Hračky pro Vás. Pečlivě jsme pro vás vybrali oblíbené hračky, které si po celou dobu trvání akce můžete zakoupit s extra slevou až do výše 10%. Těšit se můžete na tříkolky, trenažéry, dětské obchůdky, stavebnice, kuchyňské spotřebiče k dětským kuchyňkám a mnohé jiné hračky. Pestrou nabídku hraček pro vás naleznete zde.

Temná historie Black Friday

Černý pátek není černým jen tak pro nic za nic. Historie tohoto nákupního šílenství se datuje do 60. let 20. století a přenáší nás do americké Philadelphie. Jeden den po americkém Dnu díkůvzdání, který vždy připadá na poslední čtvrtek v listopadu, docházelo v ulicích Philadelphie k dopravním zácpám, nehodám a chaosu na cestách. Policisté, řidiči autobusů i taxikáři proto označili pátek, ale i následující sobotu jako Black Friday a Black Saturday.

Jak se dalo čekat, toto označení se vedení města kvůli negativní konotaci nelíbilo, proto se snažili pojmenování změnit na Big Friday a Big Saturday (Velký pátek a Velká sobota). Bohužel návrh tehdejšího zástupce města, kterým byl Abe S. Rosen, neprošel a den po Díkuvzdání se v myslích mnoha lidí zapsal jako Black Friday.

Existuje však i jiná teorie, která vysvětluje vznik Černého pátku a nevrhá na tento den tak nepříznivé světlo. Týká se zisku obchodů, které jsou v době od ledna do listopadu ve ztrátě. Tato ztrátová čísla jsou v účetních knihách vyznačena červeně, přičemž zisky se zapisují černou. A právě během Black Friday se obchodníci dostávají z červených čísel na černé, přičemž zmínka o tzv. black ink theory, tedy o teorii černého inkoustu, se poprvé objevila v roce 1981 v místních novinách The Philadelphia Inquirer.

Pár zajímavostí na závěr

  • Zákazník, který chce ve Spojených státech nakoupit během Black Friday v kamenném obchodě, si postojí v řadě přibližně 2 a půl hodiny.
  • I přes nákupní šílenství, které lidi během Black Friday zachvátí, není tento den nejvytíženějším z pohledu obchodů. Nejrušnější nákupní den (alespoň podle statistik z USA) je sobota před Štědrým dnem.
  • Od roku 2006 do roku 2015 došlo v souvislosti s Black Friday k 7 úmrtím a 98 vážnějším zraněním, které si vyžádaly lékařské ošetření.
  • 12 % lidí, kteří se rozhodnou během Black Friday navštívit obchod, je pod vlivem alkoholu.
  • Během Black Friday se ve Spojených státech nejvíce vyplatí nakupovat elektroniku a nejméně šperky. Prodejci šperků totiž v rámci Black Friday slev nabízejí většinou maximálně 4% slevu.

Milujete slevy? Nepromeškejte naši jedinečnou Black Friday nabídku se slevami až do 80 % a nakupte již nyní krásné hračky pod vánoční stromeček, a to navíc za skvělé ceny. Nabídku Black Friday hraček, která se bude každý týden doplňovat o nové produkty, naleznete zde.

Objevte Black Friday slevy