Školní tabule a lavice: Nezbytný doplněk pokoje každého školáka

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
07. zář'21

Prázdniny skončily a školy opět otevřely své brány. Se začátkem školního roku se spojuje i nákup tradiční školní výbavy, ke které neodmyslitelně patří školní taška, penál, sešity a pera, ale zapomínat netřeba ani na vybavení samotného dětského pokoje. Váš školák či školačka v něm stráví nemálo času, proto bude potřebovat příjemnou tvůrčí atmosféru vhodnou i na učení.

Školní rok začíná i končí v lavici. Některé děti se nemohly dočkat, kdy se opět setkají se spolužáky, poznají nové kamarády a posadí se na své místo, jiné děti by si nejraději prodloužily prázdniny o další měsíce. Jedno je však s nástupem školního roku jisté – s novou školní lavicí a tabulí se bude do školy těšit každé dítě, ať už to bude zvědavý prvňáček nebo ostřílený druhák.

Příprava na školu začíná už doma

Každé dítě je jiné a takový je i nástup či návrat do školy. Někteří žáci projevují nadšení ze školy hned v první školní den, jiné potřebují více času na to, aby si zvykli na nové prostředí a přizpůsobili se změnám. Právě proto je velmi důležité vytvořit dětem ideální atmosféru na učení a přípravu do školy už doma. Pro dítě budou při vstupu do třídy noví nejen učitelé a spolužáci, ale i prostředí, ve kterém budou den co den trávit několik hodin. Přibližte mu už doma to, co ho ve třídě čeká a vytvořte svému školákovi dokonalé prostředí na učení přímo v dětském pokoji.

V té by kromě postele s kvalitní matrací a dostatkem úložného prostoru neměl chybět stůl a židle. Pracovní koutek by měl splňovat ergonomické parametry, které zajistí dítěti správnou polohu při sezení a psaní. Výbornou volbou jsou školní lavice a tabule Smoby, díky kterým si děti zvyknou na atmosféru školy už doma. Děti během hry nebo práce ve školní lavici Smoby nabírají jistotu při práci s psacími potřebami, seznamují se se sezením v lavici, učí se trpělivosti a koncentrují se na výsledek práce, ať už je předmětem hra nebo učení.

Skolske lavice tabule blog

V naší nabídce naleznete hned několik lavic a tabulí Smoby, které splní požadavky rodičů i potřeby dětí. Školní lavice a tabule dětem dopřejí více zábavy při učení a malí školáci si díky nim mohou vyzkoušet „reálné“ situace z vyučování. Podobně jako při hře s dětskou kuchyňkou nebo obchůdkem, i hra ve školní lavici nabízí dětem prostor na imitaci dospěláků, v tomto případě učitele a žáka.

Děti se v lavici naučí správně sedět a pochopí, jak to ve škole funguje a jak přibližně probíhá vyučování. Ve školní lavici Smoby může dítě nerušeně psát domácí úkoly, soustředit se na danou činnost, ale zároveň si hrát a projevit naplno svou fantazii a kreativitu. Vlastní lavice a tabule je oblíbenou výbavou dětského pokoje ještě z jednoho důvodu – děti už předem zjistí, jaký je to pocit stát před tabulí a ve škole už odpovídání či psaní na skutečnou školní tabuli nebude takovým strašákem.

Školní lavice a tabule Smoby

Lavice a tabule od renomovaného francouzského výrobce Smoby jsou jako stvořené na všestranný rozvoj dětí nejen ve školním, ale už v předškolním věku. Kromě zdokonalení jemné motoriky a rozvíjení kreativity a fantazie se děti mohou těšit na množství psacích potřeb a jiného příslušenství, které hru dovede do dokonalosti. Nadčasové lavice a tabule Smoby s ergonomickým zpracováním mají stabilní konstrukci, krásné barevné kombinace a vybrat si můžete z plastového provedení nebo z kombinace masivu a plastu.

Lavice na psaní a kreslení Modulo Space Desk Smoby

Skolska lavica smoby blog

Oboustranná lavice na psaní i kreslení Modulo vvyrobena z bukového masivu v kombinaci s pevnými a odolnými plasty poskytne vašim dětem spoustu radostných chvil. Chlapci i děvčata od 3 let ocení bohatou sadu 80 doplňků, mezi nimiž se nachází smazatelná černá fixka, magnetická písmenka, číslice a matematické znaky, hadřík na utírání tabule a 6 barevných kříd. Oboustranná tabule umožňuje dětem kreslit na ni z obou stran, z jedné strany na magnetickou bílou tabuli, a z druhé strany na klasickou černou tabuli s křídou.

Dřevěná oboustranná tabule Wooden Easel Smoby

Skolska tabula smoby blog

Výborným doplňkem do dětského pokoje je kromě lavice i samostatně stojící oboustranná tabule. Podobně jako v případě lavice, i zde se mohou děti těšit na množství doplňků – magnetická písmena, čísla, znaky, fixky či křídy. Děti jistě ocení úložný prostor na psací potřeby v přední části tabule, ale i úložný box na boční straně. Díky tomu budou všechny pomůcky na psaní, počítání či kreslení vždy po ruce a v pokoji bude zároveň vládnout pořádek. Obrovskou výhodou je možnost zvýšit tabuli o 10 cm, takže oboustranná tabule poroste s vašimi dětmi a bude jim dělat společnost mnohem déle než jen jednu sezónu.

Potěšte své děti krásným doplňkem do dětského pokoje, který kromě dekorativní funkce dokáže splnit i zábavnou a edukační funkci. Díky školním lavicím a tabulím Smoby se děti dokážou se školním prostředím ztotožnit mnohem rychleji, ale kromě toho se mohou těšit na dlouhé hodiny kreativní hry.

Posaďte se do školní lavice