Není silikon jako silikon: poznejte jedinečné pomůcky Beaba

6 min.
07. lis'19

Co se vám v mysli vybaví jako první, když se řekne silikon? S největší pravděpodobností to nebude dudlík, hrneček pro děti, miska či lžička na krmení. Ve spojitosti s prestižní francouzskou značkou Beaba je však jasné, že když se bavíme o silikonu, máme na mysli právě kojenecké pomůcky na krmení vyrobené ze silikonu. Poznejte je trochu lépe a přivítejte je s otevřenou náručí i ve své kuchyni.

Jedněmi z nejprodávanějších produktů Beaba jsou právě dudlíky, jídelní soupravy, kelímky a tréninkové lžičky ze silikonu. Ne nadarmo si získávají přízeň rodičů po celém světě a krmení dětí je díky nim mnohem jednodušší a častokrát i zábavnější. Starostliví rodiče si nemohou vynachválit praktickou stránku těchto pomůcek, které jsou nerozbitné, nenáročné na údržbu a zároveň jsou vhodné i pro malé alergiky.

Samozřejmě, rostoucí úspěch silikonových kojeneckých pomůcek s sebou přináší i řadu otázek týkajících se zdraví dětí. Jsou tyto pomůcky vhodné pro malé děti? Mohou děti bez obav kousat do lžiček vyrobených ze silikonu? Neuvolňují se do jídla či do nápojů nebezpečné látky, které by mohly ohrozit zdraví mého děťátka? Na všechny tyto otázky vám zodpovíme v následujících řádcích, ale už předem pro vás máme tu nejdůležitější odpověď – silikonové pomůcky Beaba jsou maximálně bezpečné a vhodné pro dětičky každého věku.

Silikonove pomocky beaba blog

Není silikon jako silikon

Široký sortiment pomůcek a hraček pro děti se liší nejen vzhledem či funkcionalitou, ale i materiálově. My můžeme bez obav a s hrdostí říci, že francouzská značka Beaba, která již několik let patří mezi naše nejprodávanější značky, spolupracuje s předními světovými výrobci silikonu, díky čemuž se do rukou vašich dětí dostanou pouze ty nejkvalitnější produkty. Celý silikonový sortiment Beaba je odolný vůči vysokým teplotám a zároveň zůstává flexibilní při nízkých teplotách. Můžete se tak spolehnout na to, že do teplých jídel a nápojů, které dětem naservírujete, se neuvolní žádná nebezpečná látka.

Rodiče jistě ocení fakt, že silikon používaný na výrobu produktů Beaba se na rozdíl od nekvalitního silikonu či plastů neobarví a ušetří vám tak vrásky na čele při mytí. Výhodou je také skutečnost, že misky, talíře a kelímky Beaba vyrobené z prvotřídního silikonu jsou vhodné do myčky nádobí a jsou BPA free. Měkké silikonové nádobí je rovněž odolné vůči nárazům, je nerozbitné a drží na svém místě. Mnohé misky a talíře z dílny Beaba mají navíc praktické přísavky, které jsou odolné vůči dětským vrtochům během krmení.

Pro děti jen to nejlepší!

Je přirozené, že děti chceme chránit a chceme jim dopřát jen to nejlepší. Designéři značky Beaba mají stejný názor a záleží jim nejen na spokojenosti rodičů, ale zejména na zdraví dětí. Právě proto už dlouhá léta navrhují pomůcky na krmení vyráběné z kvalitního hrubého silikonu, které se mohou pochlubit řadou ocenění a certifikátů. Představujeme vám ty z nich, které již dlouhodobě patří mezi celosvětově nejprodávanější.

Lahvičky BabySqueez' 2v1 a Babypote®

Silikonove pomocky beaba flasky

Lahvičky Beaba BabySqueez' 2v1 a Babypote® jsou jako stvořené na cesty! Dejte sbohem kupovaným kapsičkám pro děti, které obsahují řadu zbytečných látek, cukrů a emulgátorů. Děti si díky těmto praktickým lahvičkám mohou doma připravené kaše užívat i na procházkách či na cestách. Silikonové lahvičky mají široké hrdlo, které zajistí snadné plnění i mytí. Lahvičky na příkrmy, ale i na nápoje mají stabilní dno, které zabraňuje převrácení a rodiče jistě potěší i vzduchotěsné uzavírání odolné vůči přetečení.

Jídelní souprava Silicone Meal Set

Silikonove pomocky beaba taniere

Jídelní souprava Beaba Meal Set představuje vše, co k prvnímu skutečnému jídlu dětičky a rodiče potřebují. Čtyřdílná jídelní souprava sestávající z hlubokého talíře, misky, kelímku a tréninkové lžičky je speciálně navržena pro potřeby dětiček, které začínají samostatně jíst. Je vyrobena z kvalitního hrubého silikonu, který je nerozbitný a má oblé a vyvýšené tvary. Rodiče jistě potěší přísavky na talíři a misce, které je udrží pevně na místě a bez větší katastrofy si poradí i s temperamentními dětmi, které nejsou vždy spokojeny s výběrem jídla.

Tréninkové lžičky Training Spoon

Silikonove pomocky beaba lyzicky

Silikonové lžičky Beaba Training Spoon jsou jako stvořené na přechod od kojení a pití z láhve k pojídání lžící. Lžičky Beaba 1st a 2nd age jsou vyrobeny z extra ohebného a zdraví neškodného silikonu, do kterého mohou děti bez obav kousat a lžičky dokonce plnohodnotně nahradí kousátka v době, kdy dětem rostou zoubky. Lžičky Beaba mají ergonomicky tvarovanou rukojeť, díky čemuž si děti od prvního momentu osvojí správný úchop a naučí se s nimi jíst rychleji než s obyčejnou jídelní lžící. Velkou výhodou lžiček 1st a 2nd age je stojánek, který zabrání dotyku lžic se stolem.

Silikonové multidávkovače

Silikonove pomocky beaba multidavkovac

Silikonové multidávkovače na jídlo Beaba představují praktickou pomůcku do kuchyně, v níž zamrazíte chutné kaše, připravíte zdravé dezerty, a dokonce i nanuky! Multidávkovače vyrobené z kvalitního hrubého silikonu jsou vhodné do mrazničky, mikrovlnky či trouby, protože zvládnou i extrémní teploty od -55 °C až do 210 °C. Manipulace s nimi je velmi jednoduchá a díky měkkému silikonu z nich porce jídla jednoduše vyklopíte. Silikonové multidávkovače obsahují 6 porcí o objemu 6 x 90 ml nebo 6 x 150 ml. Dávkovače jsou chráněny vzduchotěsným víčkem, které zaručí, že ještě nezmrazené jídlo nebo těsto na koláčky zůstane na svém místě.

Výhody silikonu ve zkratce

  • Kojenecké pomůcky Beaba vyrobené ze silikonu jsou nerozbitné, odolné vůči nárazům a díky přísavkám pevně drží na svém místě.
  • Kvalitní hrubý silikon je vhodný do myčky nádobí a žádné jídlo ho jen tak snadno neobarví.
  • Výrobky Beaba ze silikonu jsou BPA free, takže do jídel a nápojů se nedostanou žádné škodlivé látky.
  • Na rozdíl od skla je silikon lehký, což dělá z kojeneckých pomůcek ideální společníky na cestování.
  • Silikonové pomůcky jsou nezbytné v domácnostech s dětmi, které jsou alergické na některé potraviny. Silikon totiž neabsorbuje alergeny a dokážete ho na rozdíl od jiných materiálů dokonale vyčistit.
  • Kousátka ze silikonu jsou ideální při prořezávání zoubků. Zejména vychlazené v mrazničce či ledničce pomáhají zmírňovat bolest dásní a zároveň masírují.

Dejte sbohem ostrému kovovému příboru, sklenicím a keramickým talířům, které jsou v kojeneckém věku nepraktické a způsobují více škody než užitku. Na pomoc vám přicházejí šikovní pomocníci Beaba z kvalitního hrubého silikonu, které do krmení vnesou nejen bezpečnost, ale také dětský smích a kopec zábavy!