O tom, jak dát sbohem dudlíku

  Kategorie: Miminko a batole,
4 min.
29. lis'18

Je vaše dítko ve věku, ve kterém by už nemělo chtít dudlík? Nuže, na dobré se rychle zvyká, horší je to už pak s odvykáním. Pokud se již delší dobu trápíte nad tím, jak vašeho mrňouska zbavit dudlíku, máme pro vás řešení. A hned několik opravdu zábavných řešení, s nimiž to určitě zvládnete levou-zadní.

I vy jste po narození miminka řešili dilema, zda dítěti vůbec dát dudlík, nebo jste po něm sáhli automaticky? Pokud patříte do druhé skupiny a dudlík je v ústech vašeho prcka vařený-pečený, následující blog je právě pro vás. Máme totiž pár tipů, jak dát sbohem dudlíku bez pláče a navíc s úsměvem!

Uspořádejte rozlučkovou párty

Ptáte se komu? No přece dudlíku! Každý velký milník v životě by se měl oslavovat a jinak to není ani s dudlíkem. Váš mrňásek s ním prožil krásné měsíce, usínal s ním, díky němu se uklidňoval. Dudlík byl prostě důležitou součástí jeho života, ale přišel čas říct mu pá-pá. Pozvěte rodinu, blízké přátele a ideálně i dětičky ve stejném věku, které se mohou rozloučit s dudlíky spolu s vaším děťátkem. Nezapomeňte však na malý dárek nebo zdravou sladkost, kterou děťátko za tento velký krok odměníte.

Cumlikova vila

Nechte ho Dudlíkové víle

Zoubková víla existuje, tak proč by nemohla i dudlíku? Řekněte dítěti před spaním příběh o Dudlíkové víle (můžete přečíst i příběh o Zubkova víle s tím, že zoubky vyměníte za dudlík a nakonec dejte dudlík pod polštář. Když váš mrňous usne, vyměňte dudlík za sladkost tak, abyste ho nevzbudili. Můžete se těšit na veselé ráno, protože je velmi pravděpodobné, že děťátko k vám ráno přiběhne s širokým úsměvem na tváři. Ono to totiž fungovalo a dudlík je fuč!

Pošlete ho Ježíškovi

Napište s vaším děťátkem letos trochu jiný list Ježíškovi. Každý rok se přece píší dopisy, ve kterých děti žádají různé hračky, ale zamysleli jste se s dětmi někdy nad tím, že Ježíšek zřejmě žádné hračky nedostane? Přiložte tento rok k dopisu i dudlík a pošlete ho na tu kouzelnou adresu, odkud pak Ježíšek nosí dárky přímo pod stromeček. Výhra tak bude vícenásobná - vy se konečně zbavíte dudlíku, drobeček pošle dopis Ježíškovi s pocitem, že mu sám posílá i krásný dárek a zároveň jistě nějaký dostane na oplátku.

Cumlik rozlucka

Přenechte ho jinému miminku

Dalším způsobem, jakým se můžete jednou provždy zbavit dudlíku, je jednoduše říci, že tento dudlík je "putovní" a přišel čas posunout ho dál. Je to sice malá lež, ale podobně je to i v případě Ježíška nebo Dudlíkové víly. Děťátku v tomto případě vysvětlete, že někde na světě je miminko, které se právě narodilo a nemá svůj vlastní dudlík. Ten pak podobně jako v předchozím případě zabalte a vhoďte do schránky před domem, kde si ho najde paní poštárka nebo pan pošťák a pošle ho dál.

Vystrojte dudlíku pohřeb

Přiznáváme, že tento způsob je trochu morbidní, ale funguje, tak proč ne? Základem je však postarat se o pohřeb, který bude veselý a ne plný pláče. Nezbytností je malá krabička, do které dudlík uložíte. Ta by měla být barevná a ve stejně barevné náladě by se měl konat i pohřeb. Vyberte si místo na zahradě, kde se rozhodnete dudlík zakopat, na stromy uvažte barevné balóny a stužky a pusťte veselou hudbu. Zapomeňte však na náhrobek, nechcete přece, aby si děťátko na dudlík vzpomnělo vždy, když půjde kolem. V budoucnu si ho však může vykopat a zavzpomínat na to, jak jste ho spolu pohřbívali.

I když se názory rodičů a odborníků na dudlíky různí, stále se jich většina rodičů nemíní vzdát. S tím však pak souvisí i nepříjemné rozloučení. Tak co řeknete, rodiče? Vyzkoušíte některý z těchto triků a zbavíte se dudlíku jednou provždy se smíchem namísto slz?