Bramborové pyré se sardinkami

1 min.
14. zář'21
Tento recept je obzvláště bohatý na omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které podporují zdravý vývin mozku. V tomto pyré je najdete zastoupené v živočišné, ale i v rostlinné formě, protože čerstvá rukola obsahuje velký podíl omega-3, ale i omega-6 mastných kyselin. Rovněž posiluje imunitu, je protizánětlivá a dokonce chrání zrak.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 10 g sardinek v oleji
  • 60 g brambor
  • 60 g rukoly
  • 1 čajová lžička sardinkového oleje
Postup

Brambory oloupejte, opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte na kostky velké asi 1 x 1 cm. Ze sardinek odstraňte kosti a rovněž je nakrájejte. Spolu s bramborem je vložte do parního vařiče, dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. Rukolu nasekejte na menší části a spolu s uvařenými surovinami a olivovým olejem rozmixujte na pyré. V případě potřeby dolijte vodu a opět mixujte, dokud nejste s konzistencí zcela spokojeni.