Těchto 6 zábavných aktivit zlepší motoriku vašeho prcka

  Kategorie: Zdraví dítěte,
4 min.
13. kvě'16
Hrou se děti nejen učí, ale posilují si i celou pohybovou soustavu. Pohyb na čerstvém vzduchu dětem prospívá a chrání je před zdravotními obtížemi. Už od útlého věku si děťátko hrou rozvíjí jemnou, ale i hrubou motoriku. Vypněme tedy počítače a televizory, jde se ven!

Foukání a pukání mýdlových bublin

Foukání a pukání mýdlových bublin zlepšuje motoriku dítěte

Bublifuk milují asi všechny děti. Věděli jste, že bublinky mohou pomoci se zlepšováním jemné motoriky? Dítě si ji vytrénujete tak, že bude bublinky pukat ukazováčkem. Takovým způsobem si zlepšuje koordinaci mezi prstem a okem. A také se učí používat prsty odděleně. Už malé dětičky honí bublinky a s nadšením jejich chytají do ručiček. Ty trošku větší mohou vyzkoušet nahánění bublinek s jedním prstíkům.

Jízda na koloběžce

Koloběžka je oblíbená mezi dětmi i dospělými. Pro děti má však kromě radosti z jízdy, o něco více benefitů. Deťúrence si takto trénují rovnováhu a koordinaci. Perfektní balanc není samozřejmostí a vyžaduje si kopec dřiny. Bez pádů to ze začátku nejde, a tak vašemu hubeňourovi pořiďte přilbu i chrániče. Koloběžka je vhodná již pro menší děti od 2,5 roku. No je to i výborná hračka, která motivuje k pohybu děti předškolního věku.

Tříkolová koloběžka Hledá se Dory od 2,5 roku Smoby

Tříkolová koloběžka Hledá se Dory od 2,5 roku Smoby

Koloběžky koupíte is motivem oblíbených pohádkových postaviček. Hledá se Dory je aktuálně velkým hitem mezi dětmi. Koloběžky Smoby jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, ošetřené proti UV záření a jsou také bezpečné. Nášlapná plocha, jakož i řídítka, su protiskluzové. Více koloběžek naleznete v kategorii koloběžky pro děti.

Dětské koloběžky

Malování křídou na chodník

Malování s křídou a dětská motorika

Naše malé umělkyně a umělci se rádi předvádějí se svými výtvory. No raději než na stěně, jejich veledílo určitě uvítáte na silnici či chodníku. Barevné křídy se těší popularitě už dlouhá léta. Malovali nimi celé generace. I když vás asi nepotěší pohled na vaše dítě ležící na zemi, vězte, že jim to neublíží. Právě naopak! Tím, že leží a zároveň natahují ručičky s křídou, posilují svalstvo v rameni a zádech.

Klouzání a lezení

Děti mají energie i za 10 dospělých. A to i přesto, že někdy jedí jako ptáčátko. Skotačí, skáčou a pobíhají. Domácí hřiště je perfektním stimulem pro zdravý pohyb dětí. Děti milují skluzavky. Vylezou nahoru a pak se spouštějí se širokými úsměvy na tváři. Trénují si tak koordinaci. Nemluvě o lezení na prolézačkách, kde se rázem změní na malé opičky z džungle. Takto nejen posilují svou pohybovou soustavu, ale trénují i ​​flexibilitu.

Prolézačka Adventure Car se skluzavkou Smoby od 2 let

Prolézačka Adventure Car

Součástí prolézačky Adventure Car je i skluzavka, pískoviště pod kapotou a elektronický volant. Vaše dítě má o zábavu postaráno. Více skluzavek a prolézaček naleznete v kategorii Hračky na zahradu.

Dětské prolézačky

Jízda na odrážedle

Odrážedlo posiluje dětské nožičky a ergonomické sedlo zase učí děti sedět správně. Odrážedla BIG mají široké sedadla, které napomáhají správnému vývinu kyčelních kloubů. Mnohé maminky se širších sedadel straní, ale vězte, že je to nejpřirozenější poloha pro dítě. Vždyť i miminko jste prebaľovali na široce. Svoboda pohybu a radost z objevování naplní vašeho prcka radostí. Vy můžete mít dobrý pocit na duši, odrážedlo ve velké míře přispívá k rozvoji motoriky dítěte. Dokonce pomůže i při prvních krůčcích.

Tyrkysové odrážedlo New Bobby od 12 měsíců BIG

Tyrkysové odrážedlo New Bobby BIG

Odrážedla BIG jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a ošetřené nátěrem proti UV záření. Vydrží krásné a zářivé po celá léta. Více odrážedel naleznete v kategorii dětské odrážedla.

Dětská odrážedla

Hra v písku

Pískoviště skrývá mnoho pobídek pro malé dětské prstíky. Jednak je to jemňoučký písek, nářadí, ale i plné kbelíky. Během přenášení nádobek s pískem si děti posilují zádíčka a ramínka. S nářadím zase trénují uchopení, no a během pečení pískových koláčků a stavění hradů si zlepšují i jemnou motoriku.

Pískoviště Motýl s vodotryskem Smoby

Pískoviště Motýl s vodotryskem Smoby

Pískoviště ve tvaru motýla skládá ze dvou částí, v jedné se může váš drobeček vesele čľapkať a v té druhé stavět hrady. Napojením hadice vytvoříte malý vodotrysk, který děti milují. Více pískovišť naleznete v kategorii dětské pískoviště.

Dětské pískoviště