Které hračky porostou spolu s vašimi dětmi?

  Kategorie: Tipy na hračky,
4 min.
13. říj'16

Znáte to. Nejenže  děti ze všeho rychle vyrostou, ještě i hračky, které jste jim koupili pod stromeček, již za rok leží zapomenuté pod postýlkou nebo na dně skříně. Existují však hračky, které vašim nejmenším udělají radost na několik let –  rostou totiž doslova s vašimi dětmi.

Hračkárstvo Mackoviahračky.sk

Než hračku koupíte, přesvědčte se, zda bude vašemu děťátku opravdu vyhovovat, a to nejen z hlediska jeho zálib, ale také komunikačních a pohybových dovedností. Výrobci proces rozhodování rodičům usnadňují tím, že produkty označují věkem dětí, pro které jsou produkty vhodné.

Nadčasové anebo „skládačky“

Hračky, které rostou s vašimi ratolestmi, často patří mezi nadčasové věci. Umí zpestřit chvíle menším i větším dětem, což jako rodiče uvítáte, když máte doma potomky v různém věku. Jiné hračky zase nabízejí výhodu ve formě různých odnímatelných součástí, především bezpečnostních prvků, které postupem času můžete odpojovat a přizpůsobit tak hračku věku a aktuálním dovednostem vašeho děťátka.

Rady při výběru hraček

  • Prvním předpokladem toho, že děťátko hračku dlouho nepustí z ruky a bude se k ní stále vracet, je kvalitní provedení – to značí pevné materiály, stabilní konstrukci, neškodnou povrchovou úpravu se stálými barvami, odolnost vůči oděru a v neposlední řadě i dlouhodobě hezký vzhled.
  • Při výběru hraček rozhoduje i jejich bezproblémová údržba, ať je už stačí očistit vlhkým hadříkem nebo jednoduše vyprat v pračce.
  • Při nákupu větších nadčasových hraček, jako jsou například dětské domky či kuchyňky pro děti, si ověřte, zda jsou skladné, resp. snadno rozmontovatelné. Oceníte to tehdy, pokud je budete potřebovat načas odložit nebo přesunout na jiné místo, třeba na zahrádku.
  • Větší modely, například školní lavice či školní tabule, mohou na delší dobu ovlivnit celkový design dětského pokojíčku. Vybírejte je proto i s ohledem na ostatní zařízení.
  • Hračkám, které se skládají z více dílků, zejména dětské stavebnice, vyhraďte speciální odkládací prostor, například samostatné zásuvky nebo barevné úložné boxy. Ty vám přijdou vhod zvláště tehdy, pokud začnou v dětském pokoji přibývat nové a nové druhy stavebnic, které lze vzájemně kombinovat.

Dětská kuchyňka Frozen pro malé slečny od 1,5 roku

Detská kuchynka FrozenKuchyňka je světem, ve kterém si mohou dětičky zahrát na malé kulinářské mistry, napodobovat maminku s tatínkem při vaření, vymýšlet nová jídla a jejich servírování. Tento model je navíc inspirován oblíbenou pohádkou Frozen – Ledové království.

Dětské kuchyňky

Dětský domeček My House Smoby se skluzavkou Toboggan XL od 2 let

Detský domček so šmykľavkou SmobyDětské domky jsou určeny menším dětičkám od 2 let, ale bez problémů si v nich zahrají i větší nezbedové. Rozvíjí dětskou fantazii i komunikační dovednosti. Můžete je využívat na zahrádce i v interiéru – když je na zimní období přesunete zpět do domu.

Dětské domky

Polohovatelná dřevěná školní tabule Graffiti Janod od 3 do 8 let

Školská tabuľa JanodTabule je výškově nastavitelná, takže se přizpůsobí a roste spolu s dítětem. Má několik skvělých doplňků, díky nimž se zabaví každé dítě. Děti si mohou zahrát na školu, byznysmeny, nebo si jen tak kreslit, když je venku ošklivé počasí.

Školní tabule

Stavebnice Máša a medvěd na chalupě PlayBIG Bloxx od 1,5 do 5 let

Detská stavebnica Máša a medveďStavebnice patří vůbec mezi nejoblíbenější dětské hračky. Tato nádherná pohádková skládačka z řady PlayBIG Bloxx potěší děti různých věkových kategorií, které mají rády příběh Máši a její dobráckého přítele medvěda.

Dětské stavebnice

Dětská tříkolka Play 3v1 smarTrike od 10 měsíců do 3 let

Detská trojkolka smarTrikeDětská tříkolka roste spolu s dítětem, v každém věku se mu totiž plně přizpůsobuje. Je to výborný předchůdce balančního odrážedla či prvního dětského kola, díky kterému se děti učí správně sedět a šlapat do pedálů..

Dětské tříkolky