Farmářské pyré s křepelčím masem

1 min.
06. čec'21
Trávicí systém dětí je velmi citlivý a ještě není připraven na jídla, která dospělí snášejí zcela bez problémů. Kombinace ledového salátu a křepelčího masa nezatěžuje žaludek dětí a je velmi lehce stravitelná. Křepelčí maso dokonce obsahuje 2,5krát více vitamínů A, B1 a B2 než kuřecí maso a může se pochlubit 5krát vyšším obsahem fosforu, draslíku a železa.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 150 g ledového salátu
  • 60 g brambor
  • 10 g křepelčího masa
  • ¼ bílé cibule
  • trochu másla
Postup

Salátové listy opláchněte, brambory oloupejte, opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte na menší kostky. Křepelčí maso a cibuli také nakrájejte a spolu s bramborami a salátem vložte do parního vařiče. Do nádržky vlijte vodu po úroveň 3 a nechte vařit. Na závěr všechny ingredience s trochou másla rozmixujte, a pokud je to nutné, pro dosažení požadované konzistence dolijte trochu vody.

Šéfkuchařův tip

Pokud víte, že vaše děťátko hůře tráví cibuli, vložte ji do sítka na bylinky a zbylé suroviny rozmixujte bez cibule.