Příběh dřevěných hraček Janod

  Kategorie: Tipy na hračky,
4 min.
09. kvě'17

Krásné dřevěné hračky Janod začaly svůj příběh psát v roce 1970 v regionu Jura ve Francii. Už tehdy si zakladatel Louis Janod a jeho společník Serge Salvi řekli, že chtějí dětem přinášet tradiční hračky s moderním designem. A to platí dodnes. Podívejte se spolu s námi na to, jak se takové dřevěné hračky rodí a jak se jednoduchá myšlenka z papíru dostane až k vašemu děťátku.

Za každou hračkou společnosti Janod se skrývá jedinečný příběh plný mnoha šálků kávy, úsměvů a týmové práce. Designéři a tvůrci dennodenně proměňují jednoduché nápady na pozoruhodné hračky, které nás a naše děti baví již několik desetiletí. Pestrobarevné hračky ze dřeva vznikají v hlavách designérů, kteří v sobě stále mají kousek dítěte. I díky tomu hračky Janod zaujmou každé dítko, ale i rodiče.

Hračky Janod navrhuje 15 členný kreativní tým složený z designérů, grafiků, produktových specialistů a komunikačních profesionálů. Každá hračka je unikátní a je za ní 12 měsíců tvrdé, ale zajímavé a kreativní práce. Přibližně rok trvá, než se z myšlenky designérů stane hračka, se kterou si vaše děťátko může hrát.

Výroba hraček Janod

Francouzská kvalita

Janod jsou tradiční hračky s moderním francouzským designem, které si za celou dobu existence vysloužily až 61 ocenění. Za kvalitou hraček stojí 9 členný tým, který odpovídá za splnění nejvyšších evropských standardů a norem Evropské unie. Když si koupíte hračku od společnosti Janod, kupujete zároveň i kvalitu a bezpečnost.

Hračky Janod jsou vyráběny z nejkvalitnějšího dřeva a kartonu, který je ošetřen certifikátem FSC. Díky tomuto certifikátu víte, že dřevo na hračkách je vytěžené ze zodpovědně obhospodařovaných lesů, přitom je zachována biodiverzita, ekologie a obnovitelnost zdrojů.

Kromě kvalitních materiálů výrobci dbají i na nejnovější technologie a při výrobě hraček jim záleží na zabezpečení vysokého standardu, kvalitě a trvanlivosti hraček. Na celý proces výroby hraček dozírá dohromady až 80 lidí. Výsledná hračka, která se dostane až do rukou vašich dětiček má díky každému jednomu z nich špičkovou kvalitu.

Ježek ze dřeva Janod

Hračka s poselstvím

Tvůrcům hraček záleží na tom, aby každá hračka v dětech probudila fantazii a pomáhala jim rozvíjet se. Proto při každém návrhu myslí na to, jak se bude hračka cítit v dětském pokojíčku a v malých ručkách děťátka. Hlavním poselstvím zakladatele společnosti Louise Janoda a jeho společníka Serge Salvia bylo vytvářet tradiční hračky, které se stanou nejlepšími přáteli dětí. S hračkami Janod mohou děti manipulovat, vymýšlet, hrát si a zároveň se učit. Tyto hračky jsou tu na to, aby dětem vykouzlily nezapomenutelné dětství.

Dřevěné postavičky Janod

Příběh pokračuje

Od roku 2004 je generálním ředitelem společnosti talentovaný Pascal Bernard. Každý rok také díky němu vytvoří tým designérů, počítačových grafiků a produktových manažerů 150 nových her a hraček pro děti. I po mnoha letech Janod věří tradici a vašim nejmenším přináší rok co rok hračky, které si z dětství pamatujete i vy.

Dřevěné zajíčky Janod

V našem království hraček najdete různé kategorie plné hraček jako dřevěné domky či kuchyňky, hudební nástroje ze dřeva, dřevěné puzzle, ale také hračky na tahání pro nejmenší. Jednoduché, ale krásné dřevěné vláčky, houpací koně, puzzle, stavebnice a mnohé jiné hračky ze dřeva jsou nadčasové a vašemu děťátku by rozhodně neměly chybět.

Dřevěné hračky Janod