Auta jsou zpět! Třetí pokračování úspěšné série právě v kinech

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
23. čen'17

Miluje váš malý rošťák jízdu na plný plyn? Pak si určitě nenechte ujít další pohádkové dobrodružství ze světa šíleně rychlých kol. Legendární červený "sporťák" Blesk McQueen je znovu na filmovém plátně a chystá se vyhrát velkou automobilovou soutěž. Ještě lepší zpráva je, že vaše děti si díky hračkám z našeho e-shopu mohou příběh čtyřkolového hrdiny užít i po odchodu z kina.

Tvůrci příběhu slibují, že třetí pokračování pohádky Auta přinese mnohem realističtější a emocionálnější scény než předchozí díly. Blesk McQueen s číslem 95 už totiž není tím, co býval. Na scénu přicházejí mladší, silnější a dravější závodníci, včetně hlavního favorita, který si říká Jackson Storm.

Nový příběh, noví hrdinové

Kdysi sebevědomý McQeen se najednou ocitá v roli outsidera, jehož ze závodních okruhů vytlačuje nová generace super rychlých, technologicky mnohem vyspělejších aut. Záchrana přichází v podobě nové hrdinky – žlutého autíčka, mladé mechaničky a "trenérky" Cruz Ramirez. Šestiválcové sportovní kupé povzbuzuje McQueena k návratu na trať a snaží se vylepšit jeho technickou výbavu. Slavný závodník tak nabírá odvahu ukázat světu, že v něm stále bije srdce šampiona

Co jste o pohádce (možná) nevěděli

  • Autíčko Blesk McQueen má v originále hlas populárního amerického herce, Owena Wilsona. Vedlejší "roli" Cruz Ramirez si v původním znění střihla úspěšná komička Cristea Alonzo, která rok předtím namluvila i postavu Shirley v pohádce Angry Birds ve filmu.
  • Autu Junior Moon, jednomu z velkých závodních hrdinů, s nimiž se Blesk McQeen v příběhu setká, zase propůjčila hlas skutečná legenda amerického motoristického sportu, Junior Johnson.
  • I když si záporného hrdinu Jacksona Storma patrně neoblíbíte, automobiloví fajnšmekři z něj budou nadšeni. Pod propracovanou aerodynamickou karoserií z uhlíkových vláken ukrývá osmiválcový motor s výkonem 850 koní a rychlostí více než 300 km/h.
  • Trojka je režisérským debutem Briana Fee, který je dlouhodobým členem kreativního týmu studia Pixar a pracoval i na prvních dvou dílech pohádky. Podílel se však i na filmech WALL-E, Ratatouille či Univerzita pro příšerky.
  • Kromě 6 hlavních scénáristů přispěl do pohádky ještě půltucet dalších autorů.
  • Tvůrci čerpali inspiraci z prostředí amerických automobilových závodů NASCAR. Před přípravou třetího pokračování dokonce vyzpovídali Jeffa Gordona, bývalého jezdce soutěže, aby jim hodnověrně vylíčil rozpoložení závodníka, který se ocitá na vrcholu kariéry a začátku sportovního důchodu.
  • O hudbu se postaral Randy Newman, který za skladbu Our Town z prvního dílu Auta získal nominaci na Oscara. V roce 2001 se z ocenění těšil za skladbu We Belong Together k pohádce Toy Story 3 a v roce 2002 držel v rukou slavnou zlatou sošku znovu, tentokrát díky skladbě If I Didn't Have You, která proslavila pohádku Příšerky s. r. o.
  • Ve filmu nevystupují lidé, ale pouze automobilové stroje, které na sebe přebírají lidské rysy a charakterové vlastnosti. V prvním díle je dokonce i hmyz znázorněn jako známý "brouk" od Volkswagenu a v roli krav zde vystupují traktory.

Příběh, který přináší lekce ze života

Pozitivní je, že pohádka z dílny slavného studia Pixar není jen o nejrychlejším překonávání cílové rovinky či vítězení, v každém díle přináší dětem velké ponaučení – například o tom, že je třeba si umět zachovat vlastní tvář a že se nevyplatí předčasně házet flintu do žita. Ve třetím pokračování se se svými dětmi přesvědčíte, že vítězem se může stát kdokoli, dokonce i ten, kdo předtím vůbec nebyl favoritem.

Veselé hry na čerstvém vzduchu

Pohádka však rozebírá i další témata ze života. Ukazuje nám, že virtuální realita se od skutečnosti může výrazně lišit. Jízda v simulátoru je sice velkým technologickým výdobytkem a pro čtyřkolové závodníky nesmírnou pomocí, ale při trénování na skutečném povrchu zase zaváží zkušenosti a intuice.

Nezapomeňte proto svým ratolestem připomenout, že hry na počítači nejsou všechno a je třeba jít i ven na čerstvý vzduch. Určitě při tom s radostí využijí hračky s motivem pohádky Auta.

Set dětský stůl Auta Piknik Smoby a skluzavka Auta Toboggan XS

Sada dětský stůl a skluzavka Auta Smoby

Klouzat se z výšky rychlostí blesku? Nebo si kreslit na lavici s velkými obrázkem pohádky Auta? Žádný problém! Tento krásný set dětského stolku a skluzavky vašim dětem nabízí aktivní zábavu i pohodlné sezení na zahradě. Obě hračky jsou hezky sladěné a navíc zdobené motivem jejich oblíbeného Bleska McQueena.

Dětské skluzavky

Balanční odrážedlo Auta 2 Learning Bike Comfort Smoby od 2 let

Dětské balanční odrážedlo Auta Smoby

Malí závodníci, kteří ještě neumí jezdit na kole, si mohou své dovednosti vyzkoušet na balančním odrážedle, na kterém se opět vyjímá známý hrdina z pohádky Auta. Děti se naučí udržet rovnováhu a aktivně si při jízdě zasportují.

Dětská odrážedla

Otočná dětská koloběžka Auta Scooter Twist & Roll Mondo

Otočná koloběžka pro děti Auta Mondo

Krásná barevná dětská koloběžka má nejen hezký pohádkový charakter, ale také unikátní ovládání. Při naklonění do strany se kolečka otáčejí tam, kam chce dítě. Její výhodou jsou nízká hmotnost a protiskluzová nášlapná vrstva. Bezpečnou a hladkou jízdu zajišťují kvalitní kolečka, které mají vzadu i vpředu rozdílný průměr.

Dětské koloběžky

Batoh pro děti Auta 3 Smoby a skládací autíčko McQueen

Batoh pro děti a skládací autíčko Smoby Auta

Touží váš kluk stát se automechanikem na závodním okruhu? Svůj sen si může splnit s dětským batohem Smoby a skládacím autíčkem s obrázkem pohádky Auta. S celým hračkářským setem si děti užijí kopec zábavy, kamkoli půjdou.

Dětská dílna a nástroje