Kluk nebo holčička? Jak kreativně odhalit pohlaví miminka?

4 min.
21. zář'20

Holčička nebo chlapeček? Tuto otázku dostávají budoucí rodiče neustále, a zatímco v minulosti na ni odpověděli jednou větou, dnes se na odhalení pohlaví děťátka pořádají párty, které nemají obdoby. Inspirujte se i vy a odhalte pohlaví vašeho děťátka ve velkém stylu.

Vypouštění balónů, barevný kouř, zábavná piňata, konfety, ale i souboj se světelnými meči. Podle nejnovějších trendů se již pohlaví miminka nesděluje, ale odhaluje, a to všemi možnými i na první pohled nemožnými způsoby. Překvapit se mohou nechat i samotní rodiče – stačí, když informaci o pohlaví děťátka oznámí gynekolog příbuzným budoucích rodičů a ti se už o překvapivou párty postarají.

Barevný kouř a konfety

Jednou z nejoblíbenějších možností, jak odhalit pohlaví miminka, je barevný kouř vypuštěný z dýmovnic. Takto světu oznámily velkou novinku mnohé celebrity, mezi nimi například modelka Victoria´s Secret Romee Strijd. Podobný způsob představují také vystřelovací konfety, které se rovněž dají koupit v obchodech s párty sortimentem. Pokud se rozhodnete pro tento způsob, mějte na paměti, že párty na odhalení pohlaví miminka by se měla konat v exteriéru a dýmovnice nepatří do rukou dětem.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Romee Strijd (@romeestrijd),

Balónová párty

Oznámit světu novinku o pohlaví děťátka pomocí balónů lze dvěma způsoby. První spočívá v naplnění krabice barevnými balony podle pohlaví děťátka. Pokud se rodičům narodí holčička, z krabice vypustí růžové balóny, pokud chlapeček, balóny budou modré. Samozřejmě, můžete se dohodnout i na jiných barvách, nejdůležitější je, aby všichni věděli, která barva reprezentuje které pohlaví.

Druhý způsob trochu připomíná vystřelování konfet – do černých neprůhledných balónů před nafoukáním vsypete konfety jedné barvy a rodiče je během „odhalovači“ párty prasknou. Praskání balónů využila herečka Kate Hudson, blogerka Kenza Zouiten Subosic či herečka Claire Holt, které se tento způsob zalíbil natolik, že ho zvolila i při druhém miminku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Claire Holt (@claireholt),

Sladké překvapení

Odhalit pohlaví děťátka se dá i trochu tradičnějším způsobem – dortem či jiným sladkým překvapením, například plněnými muffiny nebo sušenkami s polevou. Avšak právě dort dokáže udržet všechny přítomné v napětí až do poslední chvíle. Poleva dortu může být modrá či růžová (nebo dokonce dvoubarevná), ale to ještě nemusí naznačovat pohlaví. Nejdůležitější je totiž krém uvnitř dortu, popřípadě barva korpusu. Pravdu se budoucí rodiče (nebo rodina a nejbližší známí) dozví až po překrojení dortu. Odhalit pohlaví děťátka takovýmto způsobem se rozhodli například zpěvačka Ashlee Simpson, Katy Perry s Orlandem Bloomem či herec Alec Baldwin s manželkou Hilariou při čtvrtém dítěti.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hilaria Thomas Baldwin (@hilariabaldwin),

Opravdu kreativní odhalení

Odhalit pohlaví miminka se dá i v opravdu velkém stylu. „Postačí“ vám na to počkat do setmění a vystřelit barevný ohňostroj, takže o pohlaví vašeho miminka budou vědět všichni v okolí. Velmi kreativně se o odhalení pohlaví postarala i herečka Shay Mitchell s partnerem Matte Babelem. Shay na svém youtube kanálu zveřejnila video, ve kterém bojují dvě postavy z filmu Power Rangers, jeden v růžovém a jeden v modrém. Podobný souboj se může odehrávat i se světelnými meči známými ze Star Wars ságy.

Pokud nepatříte zrovna mezi fanoušky Hvězdných válek, vsaďte na opět sladké překvapení – piňatu naplněnou bonbóny v jedné barvě. Tento způsob odhalení si užijí zejména starší sourozenci, kteří mohou do piňaty bouchat, dokud se neroztrhne a neodhalí krásné (a zároveň sladké) překvapení.

Kreativních způsobů odhalení pohlaví vašeho miminka je opravdu hodně. Stačí popustit uzdu fantazii nebo se inspirovat našimi tipy. Obklopte se rodinou a blízkými známými, které chcete mít v tento výjimečný moment po svém boku a užijte si nezapomenutelný okamžik odhalení pohlaví miminka.