Pohádkové novinky na hřiště a do přírody

  Kategorie: Tipy na hračky,
4 min.
10. dub'16

K dětství neodmyslitelně patří pohádky. My jsme vyrůstali v časech krtečka a Toma a Jerryho. Naše děti milují Máši a medvěda, ztrácející se rybičky, princezny sestry Annu a Elzu, auta. Ať už máte doma fanouška jakékoli pohádky, máme pro vás tipy na hračky pro slunné jarní hry.

Pohádkové hračky na kolečkách

Hračky s motivem oblíbených pohádkových postav jsou v dnešních dětí mimořádně oblíbené. Rodiče zase potěší, že takové hračky mají pozitivní vliv na emocionální a fyzický vývoj dítěte. Jak může taková Máša a medvěd rozvíjet vaše dítě? Tak to vám rádi prozradíme:

  • Je vědecky dokázáno, že barvy mají pozitivní vliv na rozvoj mozku dítěte od raného věku. I malé miminko, které ještě přesně nevnímá souvislosti, může z barevných hraček vytěžit. Hračky s pohádkovými motivy jsou vyráběny v různých zářivých barevných kombinacích
  • I malé děti si volí svůj vzor. Jejich největším idolem jsou obvykle rodiče, ale identifikují se is postavami z pohádek. Například Elza s Annou jejich učí sesterské lásce, sebevědomí a odvaze. Pozitivní vlastnosti svého hrdinu přenášejí i do svého každodenního života
  • Pohádkové hračky na kolečkách zase děti motivují ke zdravému pohybu. Rozvíjejí motoriku, koordinaci, zpevňují zádíčka a celé tělo. Kromě toho si budují pozitivní vztah ke sportu a pohybu, který jim může vydržet po celý život
  • Děti tráví více času na čerstvém vzduchu. Odrážedlo s Mášou a medvědem jejich vytáhne na zahradu, kde se mohou radostně prohánět a přirozeně přijímat vitamín D ze sluníčka.
  • Pohádky povzbuzují dětskou představivost
  • A konečně, hry a pohádky dělají naše děti šťastnými. Nic nepotěší srdce rodiče více než úsměv na tváři dítěte

Odrážedlo Hledá se Dory

Dory je rybička, která stále vše zapomíná. Je vtipná a laskavá. Dory si získala nejen srdce našich dětí, ale i nás dospělých. Odrážedlo pomáhá nejmenším dětičkám při chůzi a ty starší se na něm mohou do sytosti vyřádit. Toto odrážedlo totiž roste s vaším dítětem, a tak jej může využívat od 10 měsíců až do tří let. Ergonomické sedadlo je pro děťátko pohodlné a jeho šířka napomáhá správnému vývoji kyčelních kloubů.

Odrážedlo Hledá se Dory

Dětská odrážedla

Tříkolka Máša a medvěd

Máša má mnoho dětských fanoušků po celém světě. Miluje sladkosti, má kopec otázek a zažívá nevšední dobrodružství s medvědem Mišom. Přiznejme si to, i my si rádi podíváme její příběhy. Tříkolka je výbornou hračkou pro děti od 15 měsíců. Učí se jezdit kole a udržovat rovnováhu. Jízda venku so sebou přináší spoustu nových pobídek, a tak vaše dítě zároveň poznává své okolí, fyzicky se rozvíjí a užívá si kopec zábavy.

Tříkolka Máša a medvěd

Dětské tříkolky

Koloběžka Auta

Máte doma závodníka? Auta jsou oblíbenou pohádkou malých chlapců, jejichž auto McQueen učí, jak být dobrým přítelem, vycházet s ostatními. Učí jejich odvaze a sebedůvěře, lásce ke sportu. Koloběžka je zase výborným nástrojem pro rozvoj dětské motoriky a zejména koordinace. Děti od tří let mohou jezdit na tříkolových koloběžkách s motivem oblíbené pohádky. Koloběžka má pevnou konstrukci a řídítka spolu s nášlapnou částí jsou protiskluzové. Určitě však nezapomeňte na helmu a chrániče.

Koloběžka Auta

Dětské koloběžky

Brusle Star Wars

Star Wars sice není přímo pohádka, ale téma hviedznych válek je mezi mládeží a staršími dětmi velmi oblíbená. Pokud máte pocit, že je vaše dítě dostatečně pohybově vyspělé, můžete ho potěšit stylovými bílo-černými bruslemi. Bruslení je mimořádně zábavný sport a do pohybu zapojuje svalstvo celého těla. Brusle jsou vhodné pro děti od 5 let. Pokud se pro ně rozhodnete, nezapomeňte přibalit chrániče a přilbu. Začínající bruslař ještě nemá správný balanc a stejně jako u každé nové dovednosti, mnohdy pochybí a spadne.

Brusle Star Wars

Dětské kolečkové brusle