Jak vznikají odrážedla BIG Bobby Car? Nahlédněte s námi do továrny v Německu

  Kategorie: Tipy na hračky,
4 min.
10. čen'19

Červená autíčka s šedými detaily, veselou tvářičkou a klaksonem – představujeme vám odrážedla značky BIG, která je ve světě známá vysokou kvalitou hraček a krásným dětským designem. Podívejte se spolu s námi na to, jak tato odrážedla vznikají a odkud putují přímo k vám domů.

Renomovaná německá značka BIG vyrábí špičkové hračky pro děti již od roku 1954, ale prvotní myšlenka vznikla ještě o něco dříve, v roce 1938. Úplně první odrážedlo BIG Bobby Car, jehož výrobu vám dnes přiblížíme, bylo poprvé veřejnosti představeno v roce 1972 na Mezinárodním veletrhu hraček v německém Norimberku.

Od té doby již prošlo mnoho let, zdokonalila se výroba, změnil se design a odrážedlo Bobby Car dostalo nové, hravé funkce. Od roku 2001 se toto oblíbené dětské vozidlo vyrábí ve více než 60 různých variacích. Vstupte s námi do továrny ukrývající se v německém městečku Burghaslach – ukážeme vám, jak vzniká odrážedlo Bobby Car krok za krokem.

Odrazadlo big bobby car tovaren

V jedné z nejmodernějších továren na výrobu hraček v Evropě, v níž se vyrábějí odrážedla Bobby Car, pracuje více než 160 zaměstnanců ve třech pracovních směnách. Každoročně se z této haly vyveze milion hraček, které putují do různých koutů světa za svými novými majiteli.

V montážní hale se vyrobí a zabalí obrovské množství vysoce kvalitných hraček. Pro výrobu jednotlivých částí dětského vozidla jsou proto nutné komplexní a precizní nástroje. Detailní řezy se v procesu výroby monitorují pomocí moderní výpočetní techniky.

Odrazadlo big bobby car dizajn

Nedílnou součástí každého odrážedla Bobby Car je jeho typická červená barva. Ta se dosáhne přidáním barevného koncentrátu. Tento koncentrát je dostupný v mnoha barevných odstínech a přidává se do bezbarvých plastových komponentů, díky čemuž hračka získá krásnou zářivou barvu. Starostliví rodiče se mohou spolehnout na to, že hračky BIG jsou vyrobeny z plastového materiálu nejvyšší kvality, který je šetrný k životnímu prostředí.

Odrazadlo big bobby car plast

Důležitým krokem během výroby odrážedla je zahřátí plastového materiálu ve formě granulí, který se následně dostane do formy. Plast taje při teplotě asi 200 °C. Následně se materiál zpracovává a tvaruje vysokým tlakem vzduchu. Tato technika zajišťuje vysokou kvalitu a stabilitu odrážedla, výrobek je odolný a pevný. Základ odrážedla Bobby Car se v továrně vyrobí za neuvěřitelných 60 sekund a na jeho výrobu se použijí přibližně 2 kg plastového granulátu. To však ani zdaleka není všechno.

Odrazadlo big bobby car proces

V následujícím kroku přichází na scénu robot, který vezme tělo odrážedla, jemně ho doladí a odstraní nedokonalosti. Postará se tak o to, aby na dětském vozidle nezůstaly žádné ostré hrany či zbytky tekutiny, která vznikla teplem. Společnost BIG si zakládá na maximální bezpečnosti výrobků, která je v souladu s firemní filozofií této značky.

Odrazadlo big bobby car robot

Proces výroby hraček je vysoce automatizovaný, přesto si dává BIG záležet na osobní kontrole strojů a procesů, čímž se dosáhne prvotřídní kvality produktů. Součástí montážní haly v Burghaslachu jsou plně automatizované stroje, ale také ruční pracoviště, bez kterých se výroba hraček pro děti neobejde.

Odrazadlo big bobby car stroje

Odrážedlo BIG Bobby Car však netvoří pouze červené tělo. Výsledný produkt sestává z 31 různých částí, které se spojí do jednoho celku na montážní lince. Na závěr přichází na řadu finální kontrola kvality produktu, kterou mají na starosti školení zaměstnanci.

Odrazadlo big bobby car kontrola

Denně se v továrně společnosti BIG vyprodukuje až 2000 odrážedel Bobby Car. Bude jedno zaparkované i ve vaší garáži? Za to nadšení a radost v dětských očích v momentě, kdy si rozbalí zbrusu nové odrážedlo Bobby Car od BIG, to určitě stojí.

Odrazadlo big bobby car

Odrážedla BIG čekají zde