Hračky pro miminka: Těmito hračkami určitě zabodujete!

7 min.
11. lis'21

Vybrat hračku dětem, které už umí říct, po čem touží a co je baví, je mnohem jednodušší než kupovat hračku miminku. Co potěší čerstvě narozené miminko, které potřebuje zejména přítomnost matky a péči rodičů? A s čím si zahraje děťátko ve věku 6 měsíců? Máme pro vás seznam hraček, které kromě zábavné funkce podpoří také správný vývoj miminka.

Jak vybrat hračku pro děťátko, které je na světě teprve pár měsíců a více než cokoli jiného ho zajímá plné bříško, suchá plenka a přítomnost rodičů? Nejmenší děti opravdu nepotřebují mnoho hraček, proto před kvantitou upřednostněte kvalitu a zaměřte se na příjemné materiály, uklidňující zvukové efekty a barvy, které podněcují stále se vyvíjející zrak miminka.

Při výběru hraček pro nejmenší děti platí jistá pravidla – hračky nesmí obsahovat drobné části, které by děti mohly během hry spolknout či vdechnout a nesmí mít ostré hrany, které by dětem ublížily. Nakupujte pouze hračky z kvalitních materiálů a od ověřených značek, které dodržují bezpečnostní standardy.

Od novorozence do 3 měsíců

Novorozenec není náročný na hračky. Nejdůležitější je pro něj přítomnost rodičů, jejich hlasy, mateřské mléko a láskyplná péče. První týdny po narození zkuste potěšit zejména rodiče, a to například zavinovačkami, plenkami nebo jinými kojeneckými potřebami. Jelikož miminko v tomto období ještě nemá dokonale vyvinutý zrak, reaguje zejména na hlas a na dotek. Drobečkům do věku tří měsíců darujte plyšovou hračku, mazlíčka na přitulení nebo kolotoč nad postýlku s příjemnými zvukovými efekty.

Plyšový medvěd Imagine Chubby Kaloo

Měkoučké plyšové hračky jsou jako stvořené pro všechna miminka. Určitě si i vy vzpomínáte na svou oblíbenou plyšovou hračku, se kterou jste usínali, probouzeli se s ní a brali si ji všude s sebou. Plyšové hračky Kaloo jsou jedinečné nejen velmi příjemným, měkkým materiálem, ale také schopností zachytávat vůni miminka. Díky tomu se miminko cítí stále v bezpečí a v přítomnosti hračky se rychle uklidní. Plyšový medvídek s velkým kulatým tělíčkem miluje mazlení a tulení, je prvotřídní kvality a bez obav jej můžete miminku položit do postýlky.

Hračky pre bábätká plyšák

Dětské lehátko s kolotočem Up & Down III Blue Beaba

Zvukové vjemy jsou pro miminka velmi důležité a také díky nim umí vyhodnotit situaci kolem sebe. Promlouvá k nim máma či táta? Nebo slyší cizí hlas? A není to náhodou ta příjemná hudba, při které se jim tak dobře usíná? Díky příjemným zvukům, které vydává kolotoč nad lehátko od francouzské značky Beaba, děťátko klidně usne a vzbudí se bez pláče. Klidné melodie stimulují smysly miminka, které je pohodlně uloženo v lehátku. To lze výškově nastavit, takže děťátko bude stále na úrovni rodičů a už od narození bude v neustálé interakci s okolím.

Hračky pre bábätká lehátko

Měsíček mazlíček Squared Loveys Moon Mon Doudou Corolle

Roztomilý mazlíček od oblíbené francouzské značky Corolle přinese pocit jistoty, lásky a bezpečí všem miminkům. Měsíček mazlíček Squared Loveys Moon Mon Doudou Corolle vyrobený z měkoučkého plyšového materiálu bude vašim dětem dělat společnost po celý den. Krásný plyšový mazlíček s vyšívanou tvářičkou má na rozích uzlíky, což umožňuje dětem lépe jej uchopit a přitulit se k němu. Na jednom rohu mazlíčka objevíte držák na dudlík, který se otevírá na suchý zip, takže miminko se s tímto plyšovým přítelem nemusí rozloučit ani během spánku.

Hračky pre bábätká maznáčik

Pro miminka od 3 do 6 měsíců

Přibližně ve třech měsících se začíná miminko více poohlížet kolem sebe, zkoumá okolní svět a učí se rozeznávat tvary a barvy. Mezi 3. a 6. měsícem se u dětí rozvíjí koordinace očí a rukou a drobečci začínají uchopovat předměty v jejich zorném poli.

Hrací deky a hrazdy

Pro toto období jsou ideální hrací deky s hrazdou, na které jsou zavěšeny různé hračky. Mezi nimi by nemělo chybět ani zrcátko, ve kterém děti budou se zájmem pozorovat svůj odraz a pomalu se začnou orientovat na vnější svět.

Na trhu naleznete nejrůznější hrací deky a hrazdy od více výrobců s pestrou škálou barev a hraček. Dětičky dokážou na hracích dekách strávit celé hodiny, postupně se učí přetáčet na bříško, zvedají hlavičku, zkoumají své vlastní ručičky a nožky. Mnohé hrací deky lze pomocí knoflíků a šňůrek uzavřít do hracího hnízda, které zabrání uniknout neposedným a nezbedným dětem.

Kousátka

Mezi čtvrtým a sedmým měsícem se kojencům začínají prořezávat první zoubky, proto v tomto období přichází na řadu kousátko, které masíruje dásně a tlumí bolest. Při koupi kousátka dbejte na to, aby bylo kousátko vyrobeno z kvalitního silikonu, do kterého budou moci děti bez obav kousat. Lepšího efektu tlumení bolesti dosáhnete tím, že necháte kousátko zchladit v chladničce. Kousátka však kromě masírování podrážděných dásní plní ještě jeden úkol – pomáhají rozvíjet jemnou motoriku. Děťátko se stále zdokonaluje a učí se kousátko řádně uchopit a také si procvičuje koordinaci oko-ruka.

Pro děti od 6 do 12 měsíců

Půlroční děti umí být už pořádnými lumpy a rodiče se při nich někdy opravdu zapotí. Už dávno neplatí, že děťátko zůstane ležet tam, kde ho rodič položí. Začínají lézt, stavět se na čtyři a později se pokoušejí o první kroky. V tomto období je také škála hraček o něco širší a vy najednou máte z čeho vybírat. Děti jsou najednou velmi zvědavé, napodobují zvuky, chytají vše v dosahu a den za dnem můžete sledovat jejich neuvěřitelné pokroky a vývoj. Kolem 8. měsíce jim nesmí chybět hračky na rozvoj jemné motoriky a od 10. měsíce se děti začnou pokoušet o první kroky, s nimiž jim pomůže chodítko či odrážedlo.

Křeslo s hracím stolkem Cotoons Smoby

Dejte dětem pohodlné křeslo k sezení, obklopte je zajímavými hračkami a sledujte tu radost ze hry a učení. Měkoučké křeslo Cotoons Smoby je skvělou oporou dětí, které už samostatně sedí nebo se v tom zdokonalují, nechybí mu ani opěrka hlavičky a loketní opěrky. Skutečná zábava však začíná objevením hracího stolku, na kterém se nacházejí pestrobarevné hračky. Ty vydávají zvukové efekty, svítí a děti je mohou mačkat, otáčet a provlékat kroužky. Hrou se učí rozeznávat různé tvary a barvy, rozvíjejí si kognitivní schopnosti, jemnou motoriku, koncentraci, fantazii a představivost.

Hračky pre bábätká kreslo

Odrážedlo Maestro Ride-On Pink 3v1 Smoby

První kroky jsou velkým milníkem nejen v životě děťátka, ale také v životech jeho rodičů. Než mrňous získá potřebnou stabilitu, bude potřebovat něco, čeho se může při nejistých pokusech o chůzi přidržet. V tom mu pomůže právě odrážedlo Maestro Ride-On Pink 3v1 od Smoby, které může využívat již mnohem dříve. V prvním stadiu děťátko pohodlně sedí a nechává se tlačit rodičem, později se přidržuje opěradla a kráčí za chodítkem a nakonec, už jako zkušený dvanáctiměsíční chodec využije odrážedlo jako svůj první vůz. Zábavu s odrážedlem podpoří krásný design a barvy, veselá tvářička s magickýma očima a úložný prostor na oblíbené hračky.

Hračky pre bábätká odrážadlo