Našli jsme pro vás Dory!

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
01. čec'16

Pamatujete se na upovídanou a zapomnětlivou rybičku Dory, která před pár lety pomáhala Marlinovi najít jeho syna Nema? Oblíbená modrá rybka je zpátky! V červnu zavítala do kin jako hlavní postava nového filmu od Pixaru Hledá se Dory. Spolu s ní se na filmová plátna vrátili i staří známí kreslení hrdinové.

Po 13 letech se studio Pixar rozhodlo navázat na velký úspěch jejich kultovního animovaného filmu Hledá se Nemo. Scénáristé se tentokrát zaměřili na energickou rybičku Dory, která žije s kamarády Marlin a Nemem na útesu. Dočkala se vlastního filmu s názvem Hledá se Dory. Rybička Dory, kterou bychom mohli označit za královnu zmatku, už jako malá trpěla ztrátou krátkodobé paměti.

Jednoho dne se ztratila rodičům a teď si na ně vzpomněla. Proto se rozhodla vypátrat je dříve, než na ně opět zapomene. Mezitím se však stihne sama ztratit svým oranžovým kamarádům z korálového útesu. A tak se začíná další velké dobrodružství... Slovy tvůrců – nezapomenutelné dobrodružství, které si ona zřejmě nebude pamatovat.

Hledá se Dory

Film pro celou rodinu a všechny věkové kategorie

Osvědčená dvojice, Dory a Marlin, se spolu s Nemem tentokrát ocitnou v mořském institutu v Kalifornii, ve kterém léčí zraněné mořšké živočichy. Do děje vstupují nové vtipné postavičky. Malé i velké si jistě získá nerudný chobotničák Hank, kterému se Dory dostane „pod kůži“ či krátkozraká velryba Naděje. A protože Dory netrpí jen ztrátou paměti, ale jako by jí chyběl i pud sebezáchovy, o zábavné scény není ve filmu nouze.

Nechybí ani kouzelné momenty a emotivní scény, při kterých si Dory uvědomí, že své blízké máme rádi i kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je rodina a přátelé.

Hledali jsme zajímavosti o filmu Hledá se Dory:

  • Hlas české rybičce Dory propůjčila herečka Barbora Munzarová.
  • Příběh se odehrává půl roku po událostech z filmu Hledá se Nemo, i když ve skutečnosti uplynulo 13 let, dokud se pokračování jednotky dostalo do kin.
  • Ve filmu se objevují konkrétní druhy zvířat a ryb. Pokud by vás děti po shlédnutí pohádky promluvili na akvárium, vězte, že rybička Dory je Bodlok pestrý, Nemo se svým otcem Marlin zase Klauni očkatý.
  • Rybka Dory je nejoblíbenější Disney postavou na Facebooku – má nejvíce fanoušků.
  • Původní premiéra filmu byla naplánována na květen 2014. Po výměně režiséra se přesunula na listopad 2015, ale protože tvůrci potřebovali více času na dopracování filmu, do kin se Dory dostala až v červnu 2016.
  • V den své premiéry v USA (17.6.) překonal film rekord za největší denní výdělek animovaného filmu a předběhl tak Shreka Třetího i Mimoně.

I vy jste zvědaví, zda se Dory s pomocí starých i nových přátel podaří dosáhnout nemožné a setkat se s rodinou? To vám neprozradíme, umíme vám však pomoci s tím, aby se prckové těšili z animovaného filmu i dlouho poté, co opustíte kinosál.

Smoby tříkolová koloběžka Hledá se Dory s nastavitelnou rukojetí od 2,5 roku

Tříkolová koloběžka Hledá se Dory Smoby

Tříkolová koloběžka Finding Dory je okouzlující dětská koloběžka, která je vhodná pro děti již od 2,5 roku. Je lehká a vybavena protiskluzovými řidítky, které jsou zároveň sametově hebké na dotek. Pohádková koloběžka se třemi kolečky je mnohem stabilnější, bezpečnější a pohodlnější než klasická koloběžka. Má nosnost 20 kg. Přední část dětské koloběžky je vyzdobena obrázkem milé rybičky Dory. Více koloběžek najdete v kategorii koloběžky.

Smoby modro-žlutá tříkolka Hledá se Dory Be Move s vodící tyčí od 15 měsíců

Tříkolka Hledá se Dory Be Move Smoby

Tříkolka Smoby s motivem pohádky Hledá se Dory je originální tříkolka v atraktivním provedením vhodná již od 15 měsíců. Má ergonomicky tvarovaný sedák, na kterém se děťátku sedí velmi pohodlně. Na sedadle je bezpečnostní pás, který dítě jistí. Rodiče jistě ocení teleskopickou vodící ručku, kterou dětskou tříkolku ovládají. Dětská tříkolka roste spolu s dítětem od 15 do 36 měsíců nebo do doby, kdy je děťátko připraveno na své první kolo. Volant na tříkolce se otáčí do stran o 30 °. Tříkolka má nosnost 30 kg. Více tříkolek najdete v kategorii tříkolky.

Odrážedlo Auto Balade Hledá se Dory Smoby s houpačkou od 6 měsíců modro-žluté

Odrážedlo Auto Balade Hledá se Dory Smoby

Odrážedlo Finding Dory je jako stvořené pro každého prcka, který se rád houpe, učí se chodit nebo jezdí na autíčku. Je to krásná pomůcka, která se dá využít až na 4 různé způsoby – jako houpačka, kočárek, chodítko a odrážedlo. Všechna přídavná zařízení se dají odmontovat velmi jednoduchým způsobem, bez použití nářadí. Odrážedlo má na volantu klakson na baterie, který vydává 3 různé melodie. Sedačka odrážedla je ergonomicky tvarovaná. Kolem sedačky je široká plastová ohrádka, která chrání dítě před pádem a umožňuje mu pohodlné opírání se. Bezpečnost dítěte je podpořena i tříbodovými bezpečnostními pásy. Více odrážadel najdete v kategorii dětská odrážedla.

Hračky Hledá se Dory