I v e-shopu můžete stát v řadě: nakupte dárky v předstihu a vyhněte se stresu

  Kategorie: Tipy na hračky,
4 min.
13. lis'20

Vánoční nákupy nemusí být stresující, právě naopak. Stačí pár kliknutí myší a zbrusu nové hračky pro nedočkavé děti mohou být na cestě k vám. Víme, že o nakupování vánočních dárků v listopadu zřejmě nechce nikdo ani jen slyšet, vždyť před sebou máme ještě krásný podzim a do 24. prosince je pořádně daleko. Nákupy v předstihu se však vyhnete mnohým nepříjemnostem. Přečtěte si pár rad od našich Medvídků a postarejte se o kouzelné Vánoce už dnes.

Rouška, testy, dodržování bezpečného odstupu, omezené hodiny pro zákazníky, karanténa... není divu, že stále více lidí upřednostňuje online nakupování z pohodlí domova. Stačí si sednout k počítači nebo vzít do ruky smartphone, otevřít stránku e-shopu a vesele se pustit do nakupování. Může se však stát, že pokud budete s nákupy na internetu čekat do poslední chvíle, budete stát v „řadě“ i online. Jak se vyhnout dlouhým lhůtám na doručení a kdy začít s online vánočními nákupy? Naši Medvídkové mají všechny odpovědi.

Nakupování v době pandemie

Současná pandemická situace vyhnala lidi z nákupních center do pohodlí domova a také ti, kteří se online nákupům bránili, v nich objevili jisté kouzlo. Naši tři Medvídkové nás upozornili, že s druhou vlnou koronaviru se počet lidí nakupujících online ještě zvýší a dokonce předpokládají, že budou čekat v řadách jako v kamenných obchodech. Ano, ani nám to zpočátku nedávalo smysl, ale ukázalo se, že Oli, Mila a Bruno mají pravdu. A mají i pár dobrých argumentů:

  • „Stále více lidí nakupuje online, protože kamenné obchody jsou zavřené nebo mají všelijaká omezení,“ postěžovala se nám Mila a dodala, že možná se svými bratry nebudou stíhat vyřizovat všechny objednávky těsně před Vánocemi.
  • „Kurýři budou mít plné ruce práce a nebudou zvládat nápor objednávek těsně před Vánocemi. Pokud jim chcete usnadnit práci a dostat dárky pro své děti včas, nakupte předem,“ radí Bruno, který se v obchodních věcech dokonale vyzná.
  • „Ty nejkrásnější, nejoblíbenější hračky se rychle vyprodají a zahraniční výrobci je nestihnou dodat do našeho skladu včas, protože teď všechno trvá déle,“ fňuká Oli a popotahuje si přitom roušku, která ho na čumáčku trochu lechtá.Online nakupy blog

zdroj foto: freepik

Proč nakupovat už teď?

Našli jste na e-shopu dokonalý dárek, ale objednání odkládáte, protože ještě přece máte čas? Právě to je první pravidlo online nakupování – pokud se vám něco líbí, neváhejte a hned to objednejte, protože ani skladové zásoby nejsou nekonečné. Zejména před Vánocemi, kdy internetové obchody navštěvuje mnohem více lidí, hrozí, že vyhlédnuté dárky se rychle vyprodají a skladem se opět objeví až po Vánocích.

Online nákupy v listopadu by vám měly poskytnout dostatek času na doručení před Vánocemi. Čím déle však budete s objednáním otálet, tím nižší šanci na včasné doručení máte. V hektickém předvánočním období budou kurýrní služby, ale i pracovníci ve skladech e-shopů maximálně vytíženi a dodání zboží se může z dní prodloužit na týdny.

Nakupování přes internet vám kromě výše zmíněného ušetří i čas, peníze a samozřejmě nervy. Zejména mámy na plný úvazek se mohou během online nakupování zároveň věnovat dětem a obrovskou výhodou je i fakt, že e-shopy jsou otevřeny nonstop, takže nejste limitováni otevíracími hodinami.

Pokud si náhodou nevíte rady s výběrem, zákaznický servis je tu pro vás a nápomocné jsou i různé články o tipech na dárky. A malý tip na závěr od našich Medvídků – nechte si objednávku doručit k prarodičům nebo ochotným sousedům. Tento trik oceníte zejména u trochu starších a zvědavých dětech, které bude obsah záhadné krabice od pana kurýra hodně zajímat.

Přejeme vám pohodové a ničím nerušené nakupování!

Vstupte do vánoční země