Filety z mořského vlka s fenyklem

1 min.
26. říj'21
Jídlo plné barev potěší nejen váš zrak, ale i chuťové buňky. Netradiční kombinace zeleniny s citronem a rybou si díky způsobu přípravy zachová všechny důležité vitamíny a minerály, které během těhotenství potřebujete. Recept je však ochuzen o škroby, které během těhotenství stabilizují hladinu cukru v krvi, proto se nebojte na talíř přidat kousek opečeného pečiva nebo cizrnový salát.
Počet porcí
 1
Ingredience
  • 1 filet z mořského vlka
  • 1 fenykl
  • ¼ cibule
  • ½ citronu
  • 1 rajče
  • špetka koření čtyř barev
  • olivový olej
Postup

Fenykl zbavte vrchních listů, opláchněte ho a nakrájejte na tenké plátky. Ty vložte do parního vařiče Beaba, dolijte vodu po úroveň 3 a uvařte. V menším hrnci nechte vodu přijít k varu a do vařící vody vložte asi na 30 sekund celé rajče. Pak jej okamžitě přendejte do misky se studenou vodou a odstraňte slupku a nakrájejte na malé kostičky.

Troubu předehřejte na 200 °C a pokračujte v přípravě. Citron nakrájejte na plátky, cibuli oloupejte, nakrájejte a zlehka opečte na olivovém oleji. Uvařený fenykl sceďte a přidejte na pánev k cibulce. Osolte, opepřete a opékejte ještě asi 2 minuty. Stáhněte z plamene a přidejte nakrájené rajče a citron.

Na pečicí papír položte filety z mořského vlka, osolte, opepřete, zakryjte zeleninovou směsí a ochuťte kořením čtyř chutí. Pečicí papír uzavřete jako bonbón, konce svažte kuchyňskou nití a pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut.