Make-up triky pro zaneprázdněné maminky

  Kategorie: Fit máma,
5 min.
17. lis'16

Kde jsou ty časy, kdy se vám ranních dvacet minut na make-up před odchodem do práce zdálo příliš málo? Nyní se snažíte do stejného času vtěsnat nejen rekordní úpravu vlastní vizáže, ale i vychystání miminka a jeho výbavy na procházku. Pokud si lámete hlavu nad tím, jak uspořit čas při zkrášlování, poradíme vám pár triků.

Hračkárstvo MackoviaHračky.sk

Alfou a omegou je kvalitní hydratační krém. Nedostatek vody resp. vlhkosti je většinou původcem většiny dermatologických problémů. A platí to dokonce i pro mastnou pleť! Pokud se ji budete snažit vysušit, dosáhnete opačný efekt. Mazové žlázy totiž problém s nedostatkem vody řeší produkováním ještě většího množství mazu. Pak vám nepomůže ani nejlepší make-up a pudr na světě, vaše kritické partie se budou stále lesknout.

Skvělým pomocníkem jsou stále populárnější suché oleje, které obsahují velké množství vitamínů prospěšných pro pleť. Často se dají používat i na tělo či vlasy a skvěle je snáší dokonce smíšená či mastná pleť!

Zapamatujte si, že čistá a svěže vypadající pleť vám udělá lepší službu než pěkné líčení. Pokud vaše pokožka působí zdravě, stačí vám nanést na rty výraznější rtěnku a budete královnou ulice.

Multifunkční pomocníci

Z hlediska časové úspory určitě oceníte tzv. multitasking, čili víceúčelové kosmetické produkty, které nahradí více dekorativních přípravků najednou. Jejich další praktickou výhodou je, že vám v tašce plné kojeneckých potřeb nezaberou mnoho místa.

  • Klasický make-up můžete klidně nahradit BB krémem nebo CC krémem. Zatímco produkty se zkratkou BB sjednocují, rozjasňují, zvláčňují pokožku a překrývají drobné nedostatky, CC krémy jsou vhodnější pro maminky, které mají viditelnější problémy s pletí. Ty často obsahují i ​​léčivé složky a kromě toho korigují také zarudnutí, hyperpigmentaci nebo ostatní nedokonalosti kůže.
  • Pokud zůstáváte věrná tradičnímu make-upu, nezapomeňte také na podkladovou bázi, korektor a rozjasňovač. Zatímco báze pleť vyhladí, zjemní a zmatní, korektor překryje nedostatky na problémových místech. Rozjasňovač pro změnu dodá šedé unavené pleti zdravější odlesk a zvýrazní vaše přednosti. Dobrou zprávou je, že dnes koupíte i produkty, které spojují více dekorativních funkcí do jednoho aplikátoru, takže znovu ušetříte čas strávený před zrcadlem.
  • Jelikož po probdělých nocích nevypadáme zrovna jako dorůžova vyspinkané princezny, je čas oblíbit si tvářenku. Maminky nejvíce ocení produkty typu lip-and-cheek, což jsou vlastně stíny (většinou v růžovo-pudrových tónech) s krémovou texturou, ale kromě očních partií je lze aplikovat i na lícní kosti či dokonce na rty. Propůjčí pleti příjemný a zdravý narůžovělý nádech. Aplikujte je však s citem – při podélných typech obličeje na líčka, dámy s oválnou tváří je mohou nanášet ve tvaru písmene C od líček směrem ke spánkům.

Nemalujte, ale tvarujte

Víte, co dává tváři celkový výraz? Pokud si myslíte, že pěkně namalované oči, mýlíte se. Nejpodstatnější je upravené obočí. Dvě krásné klenuté klenby nad víčky umí s tváří udělat zázraky. Pořiďte si tedy tužku i kartáček na obočí (ideálně v barvě o stupeň světlejší než je váš vlastní odstín). V případě samotných očí jsou při minimalistickém líčení základem kleštičky na řasy, které vaše řasy hezky vyzdvihnou, a kvalitní řasenka – ideálně taková, která řasám dodá objem, ale současně je neslepí.

Líčenie pre mamičky

Neleskujte, ale hydratujte

Jestli máte ve zvyku zachraňovat své rty barevným leskem, v období těhotenství a v prvních měsících po porodu zvolte raději hydratační balzám nebo opravdu kvalitní rtěnku. Mnohé z nich obsahují vyživující složky a olejové báze, které rty jednak chrání a taky je udržují jemné a hebké, což oceníte zejména v zimním období.

Dva v jednom

Hry se stínováním si většina maminek pro nedostatek času také odpustí, věřte však, že v kosmetické taštičce se vám sejde jedna šikovná „nude“ paletka s očními stíny v přirozených tělových odstínech. Ty světlejší můžete používat na běžné nošení resp. na jednoduché a rychlé zvýraznění očních partií, tmavší zase na výraznější kouřové líčení – pro případ, že půjdete někam do společnosti.

Pro případ nouze

Když jste na procházce a ani náhodou nemáte čas na úpravu make-upu, ani na rychlé přepudrování pleti, hodí se vám matující ubrousky. Můžete si je přibalit do kabelky k vlhčeným kapesníkům pro miminko. Stáhnou z obličeje všechnu přebytečnou mastnotu, aniž by narušily make-up, a tak pleť sjednotí a zároveň odstraní nežádoucí lesk.

Přebalovací taška Voyage 4v1 smarTrike

Prebaľovacia taška smarTrike

Svou minimalistickou kosmetickou taštičku snadno ukryjete do této šikovné extra velké přebalovací tašky ke kočárku, kterou lze nosit na různé způsoby. Ukrývá v sobě několik přihrádek a sáčků, takže obsah uvnitř snadno zorganizujete tak, abyste měla dokonalý přehled.

Kojenecké potřeby