Léto je tady! Užijte si ho naplno s balanční hračkou BIG

5 min.
01. čec'19

Vymyslet program na léto pro děti, které se na velké prázdniny těší po celý rok, dá někdy pořádně zabrat. A přitom stačí pouze jedna kvalitní a multifunkční hračka, která dokáže děti zabavit na vícero způsobů a o všechno je postaráno! Chcete vědět, o čem mluvíme? Čtěte dál!

Připomíná kolotoč, ale je to něco mnohem lepšího. Vypadá jako bazének, ale dětičky se v něm vyřádí i bez vody. Můžete si ho splést s kolébkou, avšak dá se použít i jako skluzavka. Řeč je o balančním kuželu s polštářkem od renomované německé značky BIG, který dětem od 12 měsíců přináší nejen dlouhé hodiny zábavy, ale i učení hrou. Podívejte se s námi na to, co to vlastně je a co všechno tato na první pohled jednoduchá hračka dokáže.

Jedna hračka, množství her

Moderní rodiče milující minimalismus vědí, že dítě k správnému vývinu a zdravému růstu nepotřebuje množství hraček. Stačí pár kvalitních hraček z prvotřídních materiálů a ideálně takových, které vás překvapí svou multifunkčností. Balanční kužel BIG byl navržen speciálně tak, aby děti zabavil, ale zároveň jim také pomohl s rozvojem stability a jemné motoriky. Hraním s balančním kuželem si děti zlepšují koordinaci, učí se správnému držení těla a zpevňují si svalstvo. Ani náhodou však prckové nejsou ochuzeni o zábavu – během hry s balanční hračkou vás čeká množství zábavy a veselého dětského smíchu.

Tato všestranná hračka dětem nabízí až 5 různých možností, jak ji využít během celého roku. Kužel s polštářem Cosy BIG mohou děti používat jako houpačku či kolébku, skluzavku, pískoviště, bazének a prolézačku. V případě hry s tímto balančním kuželem se fantazii meze nekladou a kreativní děti jistě přijdou na spoustu způsobů, jak tuto hračku využít naplno.

Balancny kuzel big hra

Bazének s míčky

Před horkými slunečními paprsky se většina z nás ukrývá ve stínu nebo vyhledává pobyt v osvěžující vodě. Dopřejte toto potěšení i dětem a napusťte jim do balančního kužele vodu. Přidejte míčky různých barev a zábava může začít! Úkolem dětí bude najít v lázni míčky stejné barvy, díky čemuž se naučí jednotlivé barvy rozeznávat, zároveň si procvičují a zlepšují kognitivní schopnosti, ale musí také dělat vše pro to, aby se voda z bazénku nevylila. V neposlední řadě děti tráví čas ve vodě, která je příjemně osvěžuje.

Pozor, letí letadlo

Zvedá vaše děťátko při zvuku letadla pokaždé hlavičku k obloze a obdivuje tyto obrovské létající stroje? Naučte ho hru na letadlo! Otočte kužel vrcholem vzhůru a nechte děťátko lehnout si na kužel bříškem, přičemž ruce roztáhne jako křídla a nohy vztáhne tak, aby mu visely ve vzduchu. Úkolem děťátka je udržet se na kuželu co nejdéle. Tato náročná pozice je vynikajícím prostředkem k procvičování stability a zpevnění zádových svalů. Hrajte si tuto hru s dětmi pravidelně a sledujte jejich pokroky.

Schovávaná, to je hračka!

Kdy se vaše děti naposledy hrály takovou obyčejnou hru, jakou je schovávaná? Předveďte jim hru svého dětství, která nevyžaduje žádné hračky, pouze trochu představivosti a dostatek nenápadných skrýší. Takovou může být i balanční kužel, pod který se váš mrňous ukryje a pouze čeká, dokud ho sourozenec, kamarád či rodič najde. Nemusíte se bát, velikost kuželu zajistí dětem dostatek světla a vzduchu, ale to není všechno. Děti se v takovém stísněném prostoru učí překonávat svůj strach z uzavřených prostor, tmy či samoty.

Trefa na cíl!

V této hře hrají kromě balančního kužele BIG hlavní roli opět míčky. Tentokrát otočte kužel opačně než při schovávané, změřte vhodnou vzdálenost a připravte míčky. Úkolem dětí bude vhodit do balančního kužele co nejvíce míčků. Hra je jako stvořená i pro několik děti, kdy se už může stát soutěží s odměnou pro vítěze na konci. Děti si házením na cíl procvičují koordinaci oko-ruka, ale rovněž si uvolňují a posilují klouby v zápěstí a v rameni a učí se soustředit na jeden cíl.

Balancny kuzel big pieskovisko

Čas na odpočinek

Jak to už bývá zvykem, po každé pořádné hře přichází čas na zasloužený odpočinek. Při navrhování balančního kužele BIG mysleli designéři i na pohodlí těch nejmenších, kteří si po hře mohou odpočinout a načerpat síly přímo v balančním kuželu. Společnost jim bude dělat měkoučký polštářek s tečkovaným vzorem, který je součástí balančního kužele. Hračka od renomovaného německého výrobce BIG má ideální oblý tvar připomínající náruč rodiče a děťátku tak přinese dlouhé minuty sladkého a ničím nerušeného relaxu. Pak stačí kužel naplnit vodou či písek nebo jej otočit a zábava může opět začít!

Jedna hračka ještě nemusí znamenat pouze jednu hru, která děti rychle omrzí. Přesvědčíte se o tom díky balančním kuželu s polštářkem BIG, který děti zabaví na mnoho způsobů během každého ročního období, a to v interiéru i exteriéru. Máte už ten svůj?