10 důvodů, proč se investice do kvalitní, originální hračky vyplatí

8 min.
10. bře'20

Vsaďte na ověřené výrobce v naší bohaté nabídce a dejte sbohem levným napodobeninám, které nesplňují standardy Evropské unie. Vložte svým dětem do rukou nejen krásnou hračku, ale i kvalitu a bezpečnost. Darujte jim hračku na celé dětství.

Originál je vždy jen jeden

I když to možná bude znít jako klišé, prvotním indikátorem kvality hraček je v mnoha případech právě cena. Zdá se vám hračka podezřele levná? Zkuste se ještě chvíli zahrát na pátrače a je více než jisté, že najdete originální verzi hračky, ze které byla vyrobena levná kopie z méně kvalitních materiálů. Ta by v konečném důsledku děťátku více uškodila, než ho zabavila.

Velmi důležitou roli hraje právě materiál, ze kterého je hračka vyrobena. V případě plastových hraček je třeba se zaměřit na jeho složení, funkčnost, pevnost, tloušťku, oblé hrany a přítomnost UV filtru, který chrání barvu hraček před popraskáním a vyblednutím. Koupí laciné napodobeniny riskujete nejen krátkou životnost hračky, ale zejména zdraví vašeho drobečka, protože riziko poranění je při necertifikovaných a neoriginálních hračkách mnohem vyšší.

Levná kopie hračky je v mnoha případech ochuzena o zábavné funkce, může být zdeformovaná nebo k deformaci dojde velmi rychle během hry a v neposlední řadě taková hračka pouští barvu, a to hlavně při kontaktu s teplou vodou či potem.

Kuchynka evolutiv smoby

Kvalitní hračky poznáte díky pestrým barvám, pevným a hrubým materiálům a hravým funkcím.

Jak odlišit levnou kopii od originálu

Hračky, při kterých koupi jste ušetřili nějakou tu korunu, mohou vypadat na první pohled k nerozeznání od těch kvalitních, ale stačí se podívat pozorněji a rozdíl spatří i laik.

  • Materiál, ze kterého je vyrobena levná hračka, je tenký a křehký. Levné plastové hračky nejsou odolné vůči nárazům, rychle se lámou a mají ostré, nebroušené hrany, které mohou dětem během hry ublížit. Nekvalitní hračka se navíc při změně teploty rychle zdeformuje a nesnese teplo a chlad.
  • Barvám chybí sytost. Barvy použité při výrobě levných kopií mají nevýrazné odstíny, hned po rozbalení mohou působit vybledle a pobytem na slunci ztrácejí svůj původní odstín. Použití levných a nekvalitních barev může být zdraví škodlivé, protože děti hračky často olizují a koušou do nich.
  • Hračky jsou ochuzeny o různé funkce. Zatímco kvalitní, certifikovaná hračka nabízí dětem spoustu hravých mechanických funkcí. Pokud má tyto funkce i levná verze, pohyblivá část hračky se rychle zlomí, poškodí, zdeformuje. Chybí jí také zvukové a světelné efekty a pokud i nějaké jsou, rychle přestanou fungovat, nejčastěji kvůli nekvalitním kontaktům.
  • Hračky jsou vyrobeny bez důrazu na detail. V rámci šetření času i peněz levným napodobeninám chybí krásné detaily, které hračce dodávají jedinečnost. Všimnout si to můžete například při nálepkách, které jsou nalepené nakřivo a rychle se odlepí nebo při jednotlivých částech hračky, které mohou působit deformovaně a amatéřsky.
  • Nekvalitní hračky obsahují nebezpečné látky. Důvodem je použití levného materiálu, který nesplňuje standardy Evropské unie a není kontrolován. Ani netušíme o tom, že dítě se během hry dotýká materiálu, který může vylučovat toxické látky přímo na pokožku. Levné hračky mohou v důsledku použití takových materiálů smrdět a pouštět barvy.
  • Levné verze škodí nejen dětem, ale i životnímu prostředí. Kvalitní hračka vyrobená z prvotřídních materiálů je ekologická a šetrná k životnímu prostředí a svou kvalitu si zachová dlouhá léta. Materiál je recyklovatelný nebo je hračka vyrobena z již recyklovaného materiálu. Novým hitem jsou také hračky vyráběny z cukrové třtiny.
  • Výrobci levných hraček vám nemohou poskytnout certifikát kvality EU. Na rozdíl od nich, renomovaní výrobci vyrábějí hračky, které splňují standardy Evropské unie a mohou se prokázat certifikáty kvality a množstvím ocenění od odborných porot a vyhrávají různé ceny na výstavách hraček.
  • Levná hračka má krátkou životnost. Jedním z důvodů, proč investujeme do kvalitních hraček, je i jejich trvanlivost. Hračky v naší nabídce mají dlouhý život, díky čemuž se s nimi zahraje několik generací dětí, čímž se zároveň nevytváří zbytečný odpad a šetří se životní prostředí.
  • Výrobci kvalitních hraček investují do vývoje nových produktů množství času a finančních prostředků. Spolupracují s nejlepšími designérskými firmami a snaží se přijít na trh s hračkami, které dají děťátku po motorické i mentální stránce maximum. Kvalitní hračka se rychle stane jednou z nejoblíbenějších a na rozdíl od laciné kopie děťátko upoutá dlouhodobě. V případě dražších, kvalitnějších hraček platí jedno - méně dá dítěti mnohem více.
  • Design a barvy kvalitní hračky jsou v souladu se současnými trendy architektury, interiérového designu a dokonce i módy. Kočárek pro panenku ladí s šaty, kuchyňka je vyrobena v barvách, které se v interiérech momentálně nejvíce používají, a podobně.

Odrazadlo big bobby car kontrola

V německém městečku Burghaslach, kde sídlí firma BIG, prochází každé odrážedlo finální kontrolou kvality.

Do dětských rukou vkládáme to nejlepší

Francouzské značky Smoby, Écoiffier, Corolle a Beaba, německá značka BIG a značka AquaPlay, která své hračky navrhuje v malebném Švédsku, nabízejí to nejlepší na trhu. Prestižní evropské značky již dlouhá léta pracují na tom, aby do rukou těch nejmenších vkládaly nejkvalitnější hračky, které budou i po mnoha letech vypadat jako nové. Sáhněte po letech zkušeností a potěšte své děti hračkou, která přinese pocit uspokojení nejen jim, ale i vám.

Smoby

Renomovaná francouzská značka Smoby se zaměřuje na design a výrobu hraček z pevného plastu, který je ošetřen UV filtrem a má krásné pestré barvy. Hrany na hračkách Smoby jsou zaoblené, čímž se předchází zranění dětí během hry. Hračky Smoby pomáhají dětem procvičovat jemnou i hrubou motoriku, zlepšovat fyzickou zdatnost i komunikační schopnosti. Krásné hračky Smoby jsou každoročně oceňovány prestižními cenami, jsou pravidelně testovány a splňují přísné předpisy a standardy Evropské unie.

AquaPlay

V roce 1977 spojily síly bratři Britt a Lennart Dahlgrenovci, díky čemuž vznikla švédská značka AquaPlay vyrábějící originální vodní dráhy s rozkošnými postavičkami. Hra s těmito jedinečnými stavebnicemi dětem odhalí tajemství vody a princip fungování vodních přehrad tou nejzábavnější formou. Originální vodní dráhy rozvíjejí nekonečnou fantazii dětí a podporují jejich kreativitu, a to vše během maximálně bezpečné hry. Známkou kvality vodních drah AquaPlay jsou nejen oblé hrany a pestré barvy, které na slunci nevyblednou, ale také tříletá záruka.

Original hracky big

Vodní dráhy AquaPlay zabaví nejen děti, ale i dospělé.

BIG

Při pohledu na jakoukoliv hračku značky BIG vám okamžitě udeří do očí symbol buvola. Ten symbolizuje sílu, odolnost a robustnost – vlastnosti charakteristické pro každou hračku BIG. Výrobce BIG si potrpí na ekologické materiály, díky kterým jsou hračky recyklovatelné a šetrné k životnímu prostředí. Hračky BIG jsou na konci výrobního procesu podrobeny finální kontrole kvality. Nabídka této německé značky je bohatá zejména na dětská odrážedla a vozidla, která pomáhají rozvíjet dětskou motoriku a zpevňovat svalstvo na nohách.

Écoiffier

Francouzská firma Écoiffier je důkazem toho, že i rodinné firmy mohou být úspěšné. Základy značky položil v roce 1945 Albert Écoiffier, který své žezlo později přenechal dětem. Jaques a Eliane naplno rozjeli výrobu kvalitních plastových hraček, které podporují motorický, duševní a společenský vývin dětí. Podobně jako ostatním výrobcům, i značce Écoiffier záleží na budoucnosti naší planety, proto své hračky vyrábějí z recyklovaných materiálů a krásné pestré barvy pocházejí z přírodně neškodného inkoustu. Pokud hledáte francouzskou kvalitu za přiměřenou cenu, hledáte Écoiffier.

Corolle

Něžné, měkoučké, voňavé a originální panenky Corolle se rovněž narodily ve Francii. Nejstarší panenka pocházející z dílny Corolle, Bébé Cheri, slaví již 40 let a spolu s ostatními panenkami této značky patří mezi nejkrásnější na světě. Přesvědčí vás o tom překrásný vzhled panenek a jejich měkká tělíčka, ale také neuvěřitelně propracované detaily a vanilková vůně. Každá panenka Corolle je jedinečná výrazem tvářičky, barvou očí, vlasů či pleti a vypadá jako vyrobená na míru. Díky těmto neobvyklým rysům je každá panenka Corolle originální a vaše děťátko si ji okamžitě zamiluje a vytvoří si s ní pouto na celý život.

Original hracky corolle

Voňavé a měkoučké panenky Corolle se od prvního momentu stanou nejlepšími přáteli vašich dětí.

Beaba

Společnost Beaba je již od svého vzniku v roce 1989 světovým lídrem mezi výrobci doplňků pro novorozence a malé děti. Samozřejmostí jsou prvotřídní materiály, které neohrožují životní prostředí ani zdraví dětí. Jedny z nejoblíbenějších produktů Beaba jsou pomůcky na krmení vyrobené z prvotřídního hrubého silikonu, který je BPA free a do kterého mohou děti bez obav kousat. Ne nadarmo se může Beaba chlubit množstvím ocenění od rodičů i odborných porot a ve své sbírce má také certifikáty, které pouze potvrzují nejvyšší kvalitu výrobků.