Hra se Smoby má nový rozměr: Představujeme vám kurník pro skutečné slepičky

5 min.
14. bře'23

Co bylo dříve? Slepice nebo vejce? Odpověď na tuto otázku už vědci rozlouskli, ale my víme ještě něco navíc – co bude jako první u vás doma. Představujeme vám domeček pro skutečné slepice, který je opravdovou raritou mezi dětskými hračkami. Jste připraveni na ten největší dětský zážitek nejen letošního jara?

Hry na různé profese mají v životě dětí nesmírný vliv na jejich vývoj. Už v útlém věku děti zjišťují, co je baví víc, zda rodičům raději pomáhají v kuchyni nebo v zahradě, zda mají rády raději skupinové sporty nebo ty individuální. Děti jsou fascinovány světem svých rodičů a co nejdříve by chtěly mít stejnou zodpovědnost jako maminka s tátou. A právě takovou zodpovědnost do rukou dětí vložíte díky úžasné novince z dílny Smoby, kterou je domeček pro skutečné slepičky.

Domeček pro slepice Cluck Cluck Cottage

Možná si i vy vzpomínáte na dětství a léto strávené u prarodičů na venkově nebo jste dokonce sami chovali slepičky, které každý den snášely vajíčka. Péče o tyto živé tvory s sebou přináší spoustu zodpovědnosti a nevinná dětská hra se najednou mění v povolání chovatele a hospodáře. Krmení, čištění kurníku a sklizeň vajíček je něco, co s vaší pomocí zvládnou i děti. Stačí na zahradě vyhradit prostor a postavit tam náš nejnovější přírůstek z dílny francouzského výrobce Smoby. Seznamte se s kurníkem Cluck Cluck Cottage.

Prvotřídní domeček pro slepice Cluck Cluck Cottage okouzlí nejen děti, ale i rodiče. Domeček je navržen pro skutečné slepice-nosnice, které v něm budou snášet vajíčka, ty budou děti sbírat a zároveň budou pozorovat slepičky a starat se o ně. Hra najednou nabere nový rozměr, přestane být jen hrou a děti se během těchto chvil změní na dospěláky s opravdovými povinnostmi. Z kurníku totiž nestačí pouze posbírat vajíčka – péče o slepice vyžaduje mnohem více.

Kurín pre sliepky Smoby

Není to jen o vajíčkách

Péče o slepičky lze přirovnat k péči o pejska, kočičku nebo jiné domácí zvířátko. To je na člověku závislé den co den a děti ho nemohou odložit do krabice a vytáhnout jen tehdy, když mají chuť si s ním hrát. Tak jako jiná zvířátka, i slepice jsou živé bytosti, které vyžadují každodenní péči. Děti se kromě odpovědnosti naučí respektovat zvířata, která mají také své potřeby. Zároveň díky sbírání vajíček zjistí, odkud pochází jídlo na stole a uvědomí si, že nakrmit rodinu není tak jednoduché. Péče o slepice jde ruku v ruce s hygienou, protože kurník stejně jako domácnost vyžaduje pravidelné čištění.

Každý den budou děti pozorovat denní režim slepic, budou jim otevírat dvířka, aby po noci mohly vyjít ven, budou je krmit a sledovat, co jim chutná a co ne. Největší senzací bude sbírání vajíček a poznání, že každé je jiné, a ne každý den snese vajíčko každá slepice. Děti pochopí, co znamená, když někdo řekne: „Chodí spát se slepicemi.“ Ty totiž sedí na bidýlku velmi brzy, ještě před západem slunce, z čehož si děti mohou vzít další ponaučení – každý den má svůj pevný režim, který je třeba dodržovat.

Odpovědná a bezpečná hra

Kurník pro slepice Cluck Cluck Cottage je však navržen tak, aby byla tato péče vhodná právě pro děti a aby byla bezpečná. Podomácku vyrobené kurníky z různých materiálů mohou dětem způsobit zranění, ale u kurníku Cluck Cluck Cottage od Smoby něco takového nehrozí. Domeček pro slepice se kromě nádherného vzhledu pyšní také tím, že je plně přizpůsoben pro potřeby každého malého farmáře od 3 let. Pevné plastové materiály neobsahují škodlivé ftaláty a domeček je 100% recyklovatelný. Povrch kurníku je jemný na dotek, zaoblené hrany poskytují dětem při hře bezpečnost a o tu se postarají i stabilní základy a odolná konstrukce.

Kurník pro skutečné slepičky má schůdky, 4 velká dvířka s uzamykáním a střechu s okapem, kterým voda stéká přímo do nádoby pro slepičky. Domeček má také otvor pro cirkulaci vzduchu, který děti přizpůsobí aktuálnímu ročnímu období a vytvoří tak slepicím vždy ideální podmínky. Prostorný kurník je určen pro 4–5 slepic, dětem poskytuje během péče dobrý přístup a je vyroben z vysoce kvalitního plastového materiálu.

Kurín Smoby a hra

Kurník pro slepice Cluck Cluck Cottage posouvá obyčejnou dětskou hru na jiný level. Překvapte děti domečkem, který nebude určen pro ně, ale přinese jim ještě více poznání a zážitků než jakákoli jiná hračka.