Jsou vaše děti na hřišti v bezpečí?

  Kategorie: Zdraví dítěte,
5 min.
15. dub'16

Sluneční paprsky a teplé jarní počasí nás volají ven. Vše se zelená a kvete. Ideální čas pro hru na zahradě. Přemýšlíte nad domácím hřištěm? Prozradíme vám, jaké benefity má pro vás a vaše dítě a také, co by na zahradním hřišti nemělo chybět.

Děti mají energie i za deseti dospělých. Honí se a dovádějí dokud se neunaví a neusnou. Skluzavky a houpačky jsou jejich oblíbené revíry na městských hřištích. Někdy je však lepší zřídit hřiště doma na zahradě. A to hned z několika důvodů:

  • Dítě v bezpečí před nebezpečnými předměty a zvířecími výkaly, které se mohou vyskytnout v nestřežených dětských hřištích. Nejednoho rodiče setřese, když si představí, že jeho dítě najde v pískovišti jehlu po nějakém narkomanovi nebo se může nakazit bakteriemi z výkalů zvířat
  • Dítě máte na očích, ale nemusíte se přitom omezovat ve svých aktivitách. Pokud z okna vidíte dětské hřiště, můžete se věnovat čemukoliv. Stačí občas hodit očkem na děti.
  • Víte zajistit bezpečnost hraček. Sama kupujete skluzavky, houpačky, prolézačky a dětské domky. Přesně víte, z jakých materiálů jsou vyrobeny a jaké jsou bezpečné
  • Ne vždy máte čas a energii vybrat se s dítětem na hřiště. Takto máte oblíbené hračky doslova za dveřmi. Dítě se může vyřádit kdykoli se mu zažádá.
  • Dětské hřiště na zahradě motivuje děti ke zdravému pohybu na čerstvém vzduchu. Méně času tedy stráví u televize a počítače, více hrou venku.
  • Hrou se budují kamarádství. I děti vašich sousedů se určitě rádi zahrají na takovém hřišti. Vy si zatím odpočinete u kávy se sousedkou.

Dítě na hřišti

Jak koupit hračky na dětské hřiště

Pokud jste se rozhodli pro domácí hřiště, pravděpodobně je jedním z hlavních důvodů bezpečnost. Sepsali jsme pro vás 7 kroků, které vám pomohou vybrat ty správné hračky na dětské hřiště.

  1. Změřte si prostor, který chcete pro hřiště vyčlenit. Podle toho vyberete množství, druh a velikost hraček.
  2. Určitě si rozpočet. Ceny hraček se různí v závislosti na velikosti, materiálu a typu hračku. V našem internetovém obchodě najdete hračky různých cenových kategorii. Ať je váš strop jakýkoliv, určitě si vyberete.
  3. Jaké hračky si představujete v domácím hřišti? Naši zákazníci mají v oblibě dětské domečky, houpačky, skluzavky, které se mohou proměnit i na tobogány s použitím hadice. Ale i pískoviště, prolézačky, bazénky a menší hračky, jako například kolečko s nářadím, piknikový stůl a podobně.
  4. Milují vaše děti pohádky? Vyberte jim hračku s motivem jejich oblíbené pohádkové postavy. U nás nyní mimořádně letí Máša a medvěd.
  5. Vybírejte bezpečné hračky z kvalitních materiálů. Například značky Big a Smoby mají všechny hračky pro venkovní použití ošetřené proti UV záření. Co to v praxi znamená? Hračky budou krásné a zářivé i po letech. Není třeba je natírat a opravovat. Kromě toho jde o velmi seriózních výrobců, jejichž produkty jsou pravidelně nezávisle testovány.
  6. Hračky jsou vyráběny v různých barevných kombinacích. Vyberte takové, které vaše dítě miluje. Barvy pomáhají rozvíjet dětský mozek a také navozují veselou náladu.
  7. Podívejte se na sety výrobků. Zahradní domek například koupíte is skluzavkou a houpačkou. Na takových nabídkách můžete nějaké to euro ušetřit.

Domek přátel s kuchyňkou

V tomto domku se zahraje několik dětí najednou. Atmosféru skutečného domku dotváří elektronický zvonek a kuchyňka s tekoucí vodou. Děti tak mohou vesele rozvíjet svou fantazii.

Domek přátel s kuchyňkou a tekoucí vodou

Dětské domky

Prolézačka Adventure Car

Pokud máte prostoru na hřiště pomálu, určitě zvažte tuto prolézačku. Pod kapotou se nachází pískoviště a ze skluzavky uděláte připojením hadice tobogán. Děti se za elektronickým volantem budou cítit jako opravdoví řidiči. Tato multifunknční prelizačka vám ušetří kopec místa a zabaví vaše dítě na celé hodiny.

Prolézačka Adventure Car

Dětské prolézačky

Dětské dvoudílné pískoviště Mušle

Toto pískoviště je vhodné pro děti již od jednoho roku. Skládá ze dvou samostatných částí a kromě písku ho můžete naplnit i vodou. Vytvoříte tak malý bazének. Hrany jsou oblé a vy se nemusíte bát poranění.

Pískoviště Mušle

Dětské pískoviště

Skluzavka Máša a medvěd

I vy máte doma fanynku Máši? Tak to si pak podívejte náš sortiment hraček inspirovaných malou nezbednici a její kamarádem medvědem. Na skluzavku můžete připevnit hadici a vytvořte opravdový tobogán.

Skluzavka Máša a medvěd

Dětské skluzavky