Zábavné nápady jak oslavit Valentýn s dětmi

  Kategorie: První roky dítěte,
3 min.
28. led'16

Uplácení kupovanou čokoládou neuznáváme, to tu určitě nehledejte. Stejně neuznáváme projevování lásky jen jeden den v roce ... Udělejte z Valentýna vaši novou tradici a oslavujte rodinu jako takovou. Navíc plánovaný Valentýn s dětmi je zárukou toho, že váš partner na něj určitě nezapomene. Ale jak ho udělat zábavným i pro vaše nejmenší? Jednoduše. Díky našemu strategickému plánu!

16217818200 7c78aabff0 b

Předtím než se dostanete k plánování, nezapomeňte na důležitý fakt. Buďte opět dětmi a zapojte svou fantazii. To je to, co pomáhá budovat vztah s vašimi ratolestmi. Zapomeňte na své běžné povinnosti a starosti spojené s dospělostí. Tedy dokud nepřijde na řízení nebo placení nákupu, tam by se kus odpovědnosti sešel.

Honba za pokladem! Manuál pro nezapomenutelný Valentýn s dětmi

Berte Valentýn, nebo jak ho my rádi voláme, rodinný den, jako cestu za hledáním pokladu. Z čeho logicky vyplývá, že budete potřebovat mapu. Samozřejmě, obejdete se i bez ní, ale s ní to zní tak oficiálně. Nemusí to být nic náročné. Stačí vám větší kus papíru, kde zábavnou formou načrtnete denní plán. To znamená, jakým aktivitám se chcete během Valentýna věnovat.

Na výmluvy zapomeňte, Valentýn vychází na neděli. Ideálnější načasování už existovat nebude. Ráno si dejte společné snídani a projděte si Valentýnskou mapu. Mladším dětem vysvětlete co se bude dělat a jaká je jejich úloha. Starší mohou pomoci se samotným plánováním. Pokud už jste doplnili energii, vzhůru na úkoly.

Nezapomínejte, důležité je, abyste celý den strávili jako rodina, užil si při tom plno zábavy, projevili všechnu svou lásku a vytvořily nové tradice. Tradice, které později mohou vaše děti přenést do svých rodin. Ale zejména, nezapomeňte hodně fotit. Na konci vaší mapy by měla být společná večeře nebo piknik, který bude odměnou za celodenní přípravy. Ať už jídla, dárků nebo dekorací.

Průvodce Valentýnskými aktivitami

Když už jste se rozhodli, že váš Valentýn bude rodinné rande, vzhůru na tu zábavnější část.

Valentýn

Tipy na Valentýnské dárky pro děti

Nejsou podmínkou, ale dobře víte, že děti je milují. Darujte jim něco, co jejich zahřeje, zabaví nebo jim alespoň připomene společné chvíle s rodinou. Pokud slavíte prvního Valentýna a vaše děťátko je stále příliš malé, pořiďte mu osušku, deku nebo plyšovou hračku na mazlení. Ty budou s nimi růst a uvidíte, že io pár let k nim budou mít citový vztah. Nechte se inspirovat hračkami pro nejmenší od výrobce Kaloo.

Osuška se zajíčkem Kaloo

osuška pro miminko kaloo

Plyšový medvídek Kaloo

Plyšový medvídek Kaloo

Pro větší děti již můžete vybírat dárky podle jejich zájmů. Ale hrami, kreativními sety, razítky, korálky, puzzle nebo dřevěnými kostkami určitě nic nezkazíte. Výrobce Janod vyrábí kvalitní dřevení hračky.

Dřevěné kostky Janod od 2 let

Dřevěné kostky Janod

Jaké jsou vaše oblíbené Valentýnské tradice s dětmi? Co se vám osvědčilo a jaké hračky měli u vašich dětí největší úspěch? Podělte se s námi i vašimi známými o zkušenosti. Pěkný Valentýn!