Jak zabavit děti, když venku prší

  Kategorie: Tipy na hračky,
5 min.
18. říj'16

Pochmurné počasí může zkazit náladu i nejveselejším lidem. O to hůře ho snášejí děti, které jsou neustále v pohybu a milují různé podněty. Pokud nemohou trávit chvíle venku, jedinou záchranou jsou pro ně rodiče, sourozenci a samozřejmě svět jejich dětského pokoje. Které aktivity a hračky rozveselí vaše děti během deštivých dnů?

Hračkárstvo Mackoviahračky.sk

Hrou proti nudě i únavě

Ačkoliv na vás doléhá únava, zkuste se překonat a dopřejte si zábavu společně se svými ratolestmi. Někdy je totiž na ospalost nejlepším lékem aktivita, která skleslý organismus okamžitě probere k životu. Můžete tedy najednou probudit elán svých dětí a zároveň aktivizovat vlastní síly. Jak na to?

Hledači pokladů

Domácí alternativou schovávačky může být hledání "pokladu". Poschovávejte po celém bytě několik věcí, ať už hračky, předměty denní spotřeby nebo sladkosti, a připravte dětem indicie, které jim pomohou poklad najít, například kreslené šipky, piktogramy nebo obrázky. Nalepte je po stěnách, umístěte do zásuvek, dveří skříněk nebo na různá nečekaná místa. Odměnou mohou být nalezené sladkosti nebo nějaký komický úkol pro rodiče, při němž se zabaví celá rodina.

Stanování na koberci

Výstavba stanu nebo indiánského týpí uprostřed dětského pokoje může být pro děti mnohem větším zážitkem než stanování v přírodě. Použijte židle, stůl nebo si pomozte hula hop kruhem, který zavěsíte shora na stěnu a přehodíte přes něj prostěradlo. Podlahu vystelte dekami, polštáři a nafukovacími matracemi, jako ozdobu použijte vlastnoručně vytvořené papírové řetězy a lucerny, případně vytáhněte vánoční světýlka, které vytvoří kouzelnou atmosféru.

Hračkárstvo MackoviaHračky.skPostavit si v pokoji stan je snem mnoha dětí.

Kulinářský zážitek

Kuchyně je pro děti světem zázraků, kde se čaruje s ingrediencemi a jídlem. Pozvěte je proto do svého kulinářského království a zapojte je do pečení. Tím že pomáhají v kuchyni, se naučí mnoho nových a praktických věcí a zároveň si při zdobení koláčků budou rozvíjet svou fantazii. Skvělé sezónní recepty, kterými se můžete inspirovat, najdete také na našem blogu.

Domácí lázně

Proč nepřesunout večerní koupel na odpoledne a nezřídit si v koupelně domácí wellness? Přemístěte do koupelny přehrávač hudby a místnost vyzdobte exotickými květinami a světýlky. Pěnovou koupel vytvoříte snadno, když do vany napustíte vodu, do které vlijete půl šálku jemného tělového mýdla nebo gelu s jednou polévkovou lžičkou medu a s jedním rozšlehaným vaječným bílkem, případně se lžičkou mandlového nebo sezamového oleje.

Hračkárstvo MackoviaHračky.skStačí trošku fantazie a můžete si doma udělat rodinné wellness.

Pozvánka do kina

K sychravému počasí neodmyslitelně patří i bačkorová kultura, tak proč si ji neudělat hezčí? Pokud mají děti přesně stanovený čas, který mohou trávit před televizí, udělejte v deštivý den výjimku a připravte si spolu s nimi velký filmový maraton s jejich oblíbenými pohádkami, jako jsou Máša a medvěd nebo Frozen – Ledové království.

Společenská hra

Spoločenská hra JanodMožnosti, jak smysluplně strávit deštivé odpoledne a zároveň zrelaxovat, nabízejí různé společenské hry. U některých si děti dokonce dokážou procvičit své znalosti z cizích řečí. Příkladem je dřevěná společenská hra Labyrinth Alphabet Game, vhodná pro děti od 4 do 7 let, která obsahuje obrázky s názvy v angličtině a francouzštině. Děti se zábavným způsobem mohou učit nová slovíčka a rozšiřovat tak svou slovní zásobu.

Společenské hry

Nemáte vůbec čas?

Ačkoli strávit sychravé chvíle s dětmi je pro budování rodinných vztahů to nejlepší, rodiče nemají vždy možnost udělat si s dětmi společný program, například pokud jsou v práci nebo je svazují jiné povinnosti. Ani zde si však není třeba dělat starosti. Děti se bez problémů dokážou zabavit i bez pomoci dospělých, stačí, když mají k dispozici hračky, které je dokážou dostatečně zaujmout, inspirovat a podnítit jejich fantazii.

Kovboj na houpačce

Detský hojdací psík KalooJestli nemáte možnost zavěsit v bytě klasickou houpačku, sáhněte po houpacím „koníkovi“. Současné hračky mají podobu různých zvířátek a jsou pro dětičky maximálně bezpečné. Houpací plyšový pejsek Les Amis Caramel od Kaloo je ideální kombinací roztomilé plyšové figurky a dětské houpačky. Má měkké sedadlo s opěrkou, která vašim pokladům zajistí pohodlné sezení.

Hračky pro nejmenší

Zábavou k rozvoji logiky

Drevený labyrint so skladačkou JanodSpojit příjemné s užitečným můžete i při výběru hraček. Existují mnohé didaktické hračky, které vašim dětem pomohou nejen při vývinu logického myšlení, ale také jemné motoriky nebo kreativního myšlení. Dřevěný labyrint se skládačkou Sob a Liška Zigolos je krásnou vzdělávací hračkou, která udělá radost dětem od 12 do 36 měsíců, a to na dlouhé hodiny.

Didaktické hračky

Velký domácí turnaj

Futbalový stôl Smoby 4v1Větší děti jistě ocení, pokud si doma budou moci s kamarády uspořádat fotbalové či jiné mistrovství. Pomohou vám při tom hračky, jako je hrací stůl PowerPlay 4v1, který v sobě spojuje fotbal, kulečník, stolní tenis i stolní hokej.