Škola volá: Jak vybrat perfektní školní tašku?

  Kategorie: Zdraví dítěte,
5 min.
13. srp'20

Přípravy do školy jsou již v plném proudu, o čemž svědčí i všudypřítomné sešity, psací potřeby a školní pomůcky v obchodech. Nezbytnou součástí výbavy každého školáka je kvalitní školní taška, která nejen odnese všechny jeho učebnice, ale taky podpoří správný a zdravý růst páteře. Jak vybrat tu pravou školní tašku?

Děti touží po krásném designu, rozkošných postavičkách a stylových barevných kombinacích, rodičům zase záleží zejména na prvotřídním provedení, kvalitních materiálech, anatomickém tvarování a v neposlední řadě i na ceně. Najít tašku, která splňuje požadavky dětí i rodičů, je náročné, ale ne nemožné. Školní ruksaky a aktovky Jeune Premier okouzlí žáky i dospělé, ale jak z různých modelů vybrat ten správný pro vaše děťátko?

Jak vybrat správnou velikost?

Zřejmě vás nepřekvapí fakt, že školní taška by neměla být příliš malá (aby se do ní vešly všechny školní potřeby vašeho žáčka), ale ani příliš velká (aby děťátko během chůze netáhla ho dozadu). Častou chybou při výběru školního batohu je také volba, která „roste s dítětem“. Taková koupě je sice výhodná pro vaši peněženku, ale páteř dítěte vám nepoděkuje. Vždy proto přihlížejte na výšku vašeho malého školáka, ale také na to, do kterého ročníku nastupuje a co všechno bude ve školní tašce dennodenně nosit.

Ako vybrat tasku midi

aktovka It bag Midi

Pro prvňáčky a druháky

Zasedne vaše děťátko do školních lavic poprvé nebo podruhé? V tom případě vybírejte z modelů It bag Midi, Backpack Bobbie a Ergomax.

It bag Midi

Školní aktovky z linie It bag Midi dokonale vystihují filozofii značky, jejíž základy v roce 2012 položila Hélène Fransen s manželem Brunem. Aktovka It bag Midi představuje klasickou školní aktovku v retro tvaru se dvěma přihrádkami. Tašce nechybí boční kapsa na láhev s vodou a jedinečným (a funkčním) detailem jsou elegantní zámky. A ta nejdůležitější informace na závěr – aktovka má zadní ergonomický panel s měkkou výztuží a možnost nastavení ramenních popruhů. Aktovka váží pouhých 900 gramů a je určena pro prvňáčky s výškou 110–134 cm.

Backpack Bobbie

Další nestárnoucí klasikou Jeune Premier je batoh Backpack Bobbie. Batoh vypadá na první pohled robustně, ale právě to zajistí vzpřímenou polohu dětské páteře. Pevný tvar tašky se zároveň postará o to, že učebnice, sešity, ale i svačina zůstanou pevně na svém místě. Zajímavým detailem je šikmý zip, který batohu dodává šmrnc a ještě více podtrhuje jeho překrásný design. Prázdný batoh váží pouhých 600 gramů a je vhodný zejména pro děti vysoké 116–158 cm.

Ergomax

Nový model Jeune Premier je nejen krásný, ale, dá se říci, i moudrý. Jde o skandinávský model, který je v severských zemích mimořádně oblíbený, protože Seveřané si na komfort a ergonomii opravdu velmi potrpí. Obrovskou výhodou batohu je fakt, že nosný systém přesune až 50 % hmotnosti vaku z ramen na boky. Batoh Ergomax má prostě všechno, co má správná školní taška pro prvňáčka mít.

Samozřejmostí je nastavitelný zádový panel, vzdušná výztuž, bederní a hrudní popruhy, držák na láhev, praktický zámek, přední kapsa na drobnosti a reflexní prvky pro bezpečnost na každém kroku. Je to prostě Rolls Royce školních tašek. Batoh váží 1,1 kg, má objem až 18 litrů a je určen pro děti s výškou 122–158 cm.Ako vybrat tasku ergomaxx

batoh Ergomax

Pro třeťáky, čtvrťáky... jedině Backpack James

Máte doma třeťáka nebo žáka vyššího ročníku? Vaší jasnou volbou je v tomto případě batoh Backpack James. U dětí zvítězí díky originálnímu tvaru a atraktivnímu designu, rodiče si zase posvítí na dvě praktické přihrádky s harmonikovým systémem rozdělení. Ten dětem umožní oddělit sešity od učebnic, penálu a svačinového boxu. V batohu Backpack James má vše své místo, což děti s více předměty jistě ocení. Batoh váží 800 gramů, má objem 27,4 litrů a je primárně určen pro děti s výškou 98–158 cm.

A pro ty nejmenší...

Designéři značky Jeune Premier nezapomněli ani na děti, které si na první školní den musí ještě nějaký ten čas počkat. Pro děti školkou povinné navrhli aktovku It bag Mini, která na první pohled jakoby z oka vypadla své větší sestře It bag Midi. Menší aktovka It bag Mini je však určena již pro dětičky od 2 let, je lehčí (váží pouhých 700 gramů) a o pohodlné a bezpečné nošení se postarají hrudní popruhy. Díky aktovce It bag Mini bude vaše děťátko chodit stylově už do školky, a pokud si tašku zamiluje natolik, že se s ní nebude chtít rozloučit, při nástupu do prvního ročníku ji jednoduše vyměníte za větší model.Ako vybrat tasku mini

aktovka It bag Mini

Krásná tečka na závěr

Školní rok nemůže začít bez parádní školní tašky, ale stejně důležité jsou i ostatní školní potřeby. Pera, tužky a pastelky se přece nemohou jen tak povalovat po tašce, a to samé platí i o přezůvkách v šatně a tělocvičném úboru. Jeune Premier myslí opravdu na všechno a děti zachrání i v těchto situacích.

V pestré nabídce značky najdete penály, vaky na přezůvky či tělocvik a dokonce ty nejstylovější boxy na svačinu, jaké si jen umíte představit. Všechny doplňky dokonale ladí s aktovkami či taškami Jeune Premier a je více než jisté, že váš malý školák nebo školačka se okamžitě stanou módními ikonami školy. Vždyť co motivuje děti více, než krásné školní pomůcky, které jsou na dlouhém dni ve škole někdy to nejlepší?

Perfektní tašku naleznete zde