Zabalte si na dovolenou jako zkušení cestovatelé

  Kategorie: Výchova dítěte,
5 min.
23. čec'16

Cestovatelské portály jsou plné rad, jak se sbalit na dovolenou. Jak však tato pravidla uplatnit, pokud vás čeká dovolená s dětmi? Připravili jsme pro vás nejlepší tipy na balení, které se vám budou hodit, pokud cestuje na dovolenou celá rodina.

Přepadá vás panika při představě balení celé rodiny na dovolenou? Rozhodnout se, co budete potřebovat a co ne, bývá někdy těžké. Při balení kufrů je důležitý způsob přepravy – pokud jste na cestách autem, můžete toho vzít s sebou více, naopak letecké společnosti vás omezí svými hmotnostními limity. Jako první si sepište v dostatečném předstihu seznam věcí, které nemohou v zavazadlech chybět. Seznam bude zároveň dobrou pomůckou při návratu, zkontrolujete si podle něj, zda jste v hotelu něco nezapomněli.

Zavazadla na dovolenou

Pravidlo kombinování

Zlaté pravidlo podle zkušených cestovatelů zní – vezměte si jen polovinu oblečení, které jste si připravili. Zkuste si pro sebe vybírat oblečení ze skříně a zkombinovat ho tak, abyste jej využili při různých příležitostech. Při balení oblečení pro prcky se řiďte tím, aby byly děti oblečené od hlavy po paty i v případě chladnějšího počasí. Pokud si s sebou vezmete mýdlo na praní, dětská trička či kraťasy můžete každý večer proprat v rukou, do rána budou suché. Takto ušetříte místo v kufru.

Ať už pojedete přes léto do hor nebo k vodě, potřebovat budete krém na opalování. Tomu, jak děti chránit před sluníčkem, jsme věnovali samostatný článek o rizicích slunečního záření. Další povinnou výbavou, která nechybí žádné správné mámě v zavazadle, je cestovní lékárnička.

Koupání v bazénu na dovolené

Lékárnička na dovolenou by měla obsahovat:

  • léky, které užíváte pravidelně
  • teploměr
  • přípravky proti bodnutí hmyzem
  • kapky do očí, nosu a uší
  • léky na nevolnost při cestování
  • léky proti horečce
  • léky proti průjmu
  • léky proti alergii
  • léky na zmírnění bolesti
  • tinkturu na dezinfekci ran
  • černé uhlí
  • obvazy a náplasti
  • přípravky na spálenou kůži

Mlíčko můžete vzít i do letadla

Pokud na dovolenou letíte, dejte si pozor na příruční zavazadla. Na jejich velikost a hmotnost má většina leteckých společností přísná kritéria. Nepatří do nich ostré předměty ani tekutiny v balení větším než 100 ml. Menší balení musíte zabalit do průhledného igelitového sáčku. Zvláštní pravidla fungují pro rodiče s malými dětmi. Na palubu letadla pro ně můžete vzít mléko, čaj nebo jinou tekutinu v přiměřeném množství podle délky letu. Při kontrole vás mohou vyzvat, abyste nápoj ochutnali, nebuďte z toho překvapení.

Správná technika balení kufru

  • těžké věci dejte na spodek jako první,
  • vyplňte vzniklé mezery a spáry drobnostmi jako jsou ponožky, šátky, pásek či srolované tričko,
  • na vrch kufru ukládejte měkké věci,
  • pokud budete ubytováni na all inclusive dovolené v hotelu, ručníky můžete nechat doma, vezměte si jen deku či osušku na pláž,
  • oblečení můžete skládat nebo rolovat, zrolovaného se do kufru vejde více.

Děti a vlastní zavazadla

Dovolená je pro mnohé rodiny synonymem hraní se a čtení. Osvědčenými hračkami na dovolenou jsou společenské hry, omalovánky, puzzle, kreativní hry pro ruční práce a tvoření či oblíbené plyšové zvířátko. Zapojte děti do příprav a dejte jim prostor, ať si sbalí své vlastní poklady, nejlépe do malého batohu nebo kufříku na kolečkách. Vlastní zavazadlo dodá malým cestovatelům pocit zodpovědnosti a důležitosti a díky praktickým kolečkům nebudou namáhána záda dítěte.

Janod dětský kufr na kolečkách Vlk od 3 let

Janod dětský kufr na kolečkách VlkDětský kufr na kolečkách Vlk je pěkný kufřík pro děti od 3 do 8 let. Díky teleskopické rukojeti se přizpůsobí výšce každého dítěte a plastová kolečka usnadní přenos dětského zavazadla a hladkou jízdu. Více dětských kufříků na kolečkách naleznete v kategorii dětské batohy.

Dětské batohy

Kočárek – ano či ne?

Pokud si myslíte, že pár dní bez kočárku vydržíte, realita na dovolené vás vyvede z omylu. Kromě děťátka budete přenášet z místa na místo i věci, a to nemluvíme o volných rukou pro další děti. Vezměte si s sebou místo kočárku alespoň šátek na nošení nebo ergonomický nosič. Pokud vám zbude místo v kufru auta, popřemýšlejte nad kombinací dětského kočáru a dětské tříkolky v jednom. Díky možnosti modifikování podle věku s vámi může prožít nejednu dovolenou.

smarTrike černo-červená tříkolka smarTrike & Go Touch Steering s nákupním vozíkem

tříkolka smarTrike&Go Touch Steering Tříkolka smarTrike & Go Touch Steering 5v1 je úžasná tříkolka, vybavená nejnovějšími technologiemi. Dětská tříkolka poroste s vaším dítětem od jeho 10 měsíců až do 3 let. Unikátní odnímatelnou tašku oceníte na dovolené při cestě na pláž nebo při delších procházkách. Více dětských tříkolek naleznete v kategorii tříkolky.

Dětské tříkolky

Pokud jste něco zapomněli sbalit, nestresujte se kvůli tomu zbytečně po zbytek cesty. Každá země má obchody, ve kterých koupíte chybějící šampon nebo sluneční brýle.