Kupujete domeček pro děti? Na toto nezapomeňte!

  Kategorie: Tipy na hračky,
3 min.
03. čen'16

Dětské domky jsou v dnešní době neuvěřitelně populární. Děti zabaví na dlouhou dobu a zejména si v nich pořádně procvičí svou představivost. No a krásný barevný domeček zase rozjasní celou zahradu. Kvůli bezpečnosti svých dětí, ale i trvanlivosti domku, byste měli dbát na několik důležitých zásad.

UV filtr chrání barvy domku, i pokožku vašeho dítěte

Myslete na to, že domek bude stát na slunci a na dešti. Příroda se s barvami nemazlí. Podmínka číslo 1, domek měl mít ochranu proti UV záření. Ta barvu ochrání a domeček bude zářit sytými barvami i několik let. V opačném případě by vás už na další rok čekalo barvení. UV záření není bezpečné ani pro dětskou pokožku. Při hře v domku jsou tak v naprostém bezpečí.

Kvalitní materiál a pevná konstrukce ochrání před zraněním

Dětské domky koupíte v různých materiálech, zároveň je umíte postavit i sami. V poslední době se těší oblibě domky vyrobené z plastu. Tento materiál má vynikající vlastnosti. Oblé hrany zamezují zraněním a protiskluzové nášlapné části zase chrání před uklouznutím. Ne všechny plastové domečky, které najdete na trhu mají stejné vlastnosti. A také ne všechny jsou 100% bezpečné. Zvolte proto alternativu z plastu, který neobsahuje zdraví škodlivé látky a také má nátěr z kvalitních barev, které nevylučují toxické látky. Domky by měly mít pevnou konstrukci, která odolá silným nárazům větru či jiným živlům. Stabilita domku je mimořádně důležitá.

Našim zákazníkům vždy doporučujeme hračky od výrobců, kterým mohou důvěřovat. Tedy značky, které splňují všechny bezpečnostní normy a jsou držiteli certifikátů za kvalitu. Certifikát CE naznačuje, že hračka splňuje normy Evropské unie. Výhodou je, pokud má výrobce i certifikát GS, ten se uděluje výrobcům, jejichž produkty jsou pravidelně nezávisle testovány. V našem internetovém obchodě je takovou značkou například francouzský výrobce Smoby, který garantuje absolutní bezpečnost materiálu. Domky mají oblé rohy, všechny plochy jsou protiskluzové a materiál je velmi příjemný na dotek. Nechybí ani ochrana proti UV záření.

Velikost, cena, příslušenství

Na výběr máte domky v mnoha barevných kombinacích, velikostech a dokonce i s oblíbenými pohádkovými postavičkami. Při výběru si určitě všímejte věkové doporučení. A určitě zvažte i sety domků s příslušenstvím. Takto můžete svému dítěti koupit domek i s klouzačkou nebo houpačkou za výhodnější cenu.

Set Domeček přátel kuchyňkou a prolézačka Adventure Car Smoby

Dětský domeček s prolézačkou Smoby

Domek přátel přichází i s malou kuchyňkou, kde si malí kuchaři a kuchařky mohou vyvářet ty nejlepší dobroty. Prolézačka Adventure Car zase v jednom spojuje pískoviště, prolézačku a skluzavku, kterou rázem změníte na tobogán. Tato kombinace zaručuje hodiny zábavy pro vaše děti. Více domků naleznete v kategorii dětské domky.

Dětské domky